Mit szóltok ahhoz, ha a gyerekeitek barátai magáznak titeket?
Elsősorban kisiskolások szüleihez szól a kérdésem. Nektek nem furcsa mikor a gyerekeitek barátai csókolomoznak? Nekem nagyon fura, rögtön mondom mindig hogy tegezzenek, de volt már olyan kisgyerek, akinél láttam hogy nehezen ment neki, ott ráhagytam a dolgot inkább.
Ti mit szoktatok erre mondani? Jobban szeretitek ha tegeznek vagy magáznak titeket?
#9 Ez mind szép, de ettől miért kéne magáznia? Mármint hol az összefüggés az életkorunk közti különbség és a tegeződés-magázódás között? Csak mert 50-80-100 évvel ezelőtt ez volt a módi, és még mindig be van rögzülve, hogy magázás=tisztelet?? Te pl a szüleidet magázod? Mert régen az is divat volt ám, akkor hozzuk vissza...
Attól hogy tegeznek a barátai, nem úgy beszélnek velem, mintha a haverjuk lennék, hanem teljesen normálisan, jól nevelten. Mint ahogy csókolomozva/magázódva is lehet valakivel bunkónak lenni.
Nekem nincs erre igényem, mert egy begyöpösödött hülyeség. Ettől te nyugodtan csinálhatod másképp, de azt légy oly jó, ne mondd már meg, hogy NEKEM mit kéne éreznem.
(#8)
Hja, és még annyit ehhez, hogy nyilván én is úgy tanítom a fiamnak, hogy felnőttet magázzon. De ha az a felnőtt szól neki, hogy tegezze, akkor én a világon semmi kivetnivalót nem látok ebben.
(#8, #11)
Régen ez volt a természetes. Ma meg már fura. Apám 28 volt, mikor kezdtem az iskolát, és az osztálytársaim, barátaim magázták. Az volt a normális. Ez a '80-as évek közepén volt.
Most 43 vagyok és fura lenne, ha a barátnőm 6 éves kislánya magázna.
Nem akad ki. Megtanítja magázódni. Ez már az én gyerekkoromban is így volt, azóta meg még inkább.
Két felsős, magázódni képes gyerekem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!