Mit szóltok ahhoz, ha a gyerekeitek barátai magáznak titeket?
Elsősorban kisiskolások szüleihez szól a kérdésem. Nektek nem furcsa mikor a gyerekeitek barátai csókolomoznak? Nekem nagyon fura, rögtön mondom mindig hogy tegezzenek, de volt már olyan kisgyerek, akinél láttam hogy nehezen ment neki, ott ráhagytam a dolgot inkább.
Ti mit szoktatok erre mondani? Jobban szeretitek ha tegeznek vagy magáznak titeket?
Semmit, ugyanis még soha nem fordulz elő. Automatikusan tegeztek első perctől. De ha csókolomoznának, az sem zavarna.
Tavaly jött hozzánk egy 12 éves erdélyi cserediák kislány, ő először magázott, utána tegezett, nem zavart egyik sem.
32 éves vagyok,lányom 9 és a barátai is,és van aki egy két évvel fiatalabb.
Nem mondom hogy tegezzenek,nem azért mert szeretem ha magaznak,hanem mert megis csak kisgyerekek ről van szó.
A gyereket nyilván úgy nevelték (helyesen!), hogy alapvetően magázni kell a felnőttet. Talán viszonylag kevés ismerősük ajánlotta eddig fel nekik a tegezést, ezért volt fura nekik.
Nekem is az volt gyerekként. Az összes kortársam anyját és apját magáztam. Két szomszéd anyuka viszont tegezést kért, nekem is nehéz volt ezt betartani, mert a többséget magáztam.
Nekem még pici a fiam, de én is a tegeződés mellett leszek. De szerintem jólneveltség a gyerektől, ha nem mindjárt azzal indít, szóval nem érzem miatta rosszul magam.
Több olyan idősebb nővel beszéltem, akiket viszont sérelmez, hogy a mai gyerekek simán letegeznek egy 60-70 éves nénit. Vagy 50-es bolti eladót pl.
Szerintem kicsit azt nehéz ilyenkor megemészteni, hogy jó ég, olyan öregnek tűnök, akit magázni kell? 🙂
Én is arra nevelem a gyereket, hogy magázza a felnőttet, és engem zavarni szokott, amikor az ismerős egyből felháborodik, hogy ugyan már tessék engem tegezni! A gyerek meg teljesen összezavarodik.
Én nem bánom, ha magáz egy gyerek, ez a normális. Persze később lehet neki mondani, hogy tegezzen, de amíg tanulják a magázódást-tegeződést, én nem szólok ezért.
Pedig érezd, többször annyi vagy, mint ők, rohadtul indokolt!
32 vagyok, 9 éves gyerekkel, a gyerekem osztálytàrsai magàznak, a barátai tegeznek, sosem mondtam, hogy tegezzenek. Jobban szeretem, ha magáznak, csak gondolom fiatalabbnak látszom(azt hiszik sokszor a tesója vagyok), vagy neveletlenebbek, utólag meg nem szóltam.
Majdnem négyszer annyit èltem, mint ők, ha találkoznék valakivel, aki akár csak kétszer-háromszor annyit élt, mint én, alap a magázás, nemhogy majd négyszer annyit.
Rengeteg, hatalmas korkülönbség, annak is, aki nem akar tisztában lenni az idő múlásával. Hozzájuk képest vének vagyunk.
Az a baj ezzel a hogyan neveljük a gyereket kérdéssel, hogy a széllel szemben nem lehet.
Amikor az enyém elkezdett beszélni, és csókolomra kezdtem tanítani, 60 éves kor alatt mindenki felháborodva kérte ki magának. Még az óvónő is. Elfogadtam, ez van. Ha valamit 10-ből 9 ember sértőnek tart, azt felesleges a jólneveltség jegyébsn erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!