Mivel lehetne igazán lefoglalni egy majd 2éves gyereket?
Rettegek a hideg,nyirkosabb időtől már most!A jó időt teljesen kihasználjuk/tuk!Bent nagyon kínlódik és ezàltal sokszor irtóra elvagyok csúszva,mert csak enni jövünk be vagy még azt sem!Van minden ithon,de kb.ha 5percre köti le és ha valami nem úgy alakul ahogy ő szeretné ideges!próbálom bevonni játékosan a házimunkába,de az sem érdekli.van gyurma,zsír/szinesceruza,festék,kifestő,matrica.rengeteg játékja van,de csak pár perc.Mivel belső kétszintes a lakásunk nem minden játék van előtte,hogy "újdonság" legyen később.Ha olvasni akarok neki inkább ott hagy.Vettem játékos könyvet az Anya játsz velem vagy óriás böngészőt,de már kifogytam az ötletekből.Gondolom ez pont olyan kor amikor is ez normális,de ha van bármilyen ötlet nagyon örülnék neki 😊
És igen most jön a rossz anya vagyok rész kapcsolok tévét,de egy két mesén kívül nem érdekli az sem.
Arra rákeresek köszönöm 😊
Sima sátor+alagutunk van(összerakható)
A sátor abszolult nem érdekli,de az alagutat elő szokom venni.
Szia!
Nekem 2 évesem van, és ezekkel szoktam lefoglalni bent:
+++ Szobahinta!! Mindig ez a joker, ha már nem bírok vele, és elkezdi dobálni a játékait.
+++ Építő játék, kirakós, párosító, formabedobó, lapozgató könyv stb.:
Sokszor az válik be, hogy nem szólok neki, hogy játszunk (akkor csak azért sem jön oda), csak csöndben elkezdek én egyedül "játszani" valamelyik játékával, esetleg "magamban motyogok" valamit, hogy ezt hova is kell rakni, nem sikerül...na olyankor általában egyből ott terem, veszi ki a kezemből, hogy ő akarja, az az övé. ☺️ Ez is a cél.
Vagy ugyanígy elkezdem lapozgatni, meg nagyon halkan olvasni az egyik könyvét. Egyszer csak odaül az ölembe, hogy olvassak neki. De ha csak viszem utána a könyvet, hogy olvassunk, úgy nem akarja, elszalad. El kell érni nála, hogy azt higgye, az ő ötlete az adott játék. 😉
+++ Gyurmázás: ezt is hamar megunja, ha csak végignézem, ahogy ő nyomkodja, formázza. De ha megkérdezem tőle, hogy csináljunk-e állatokat/gyümölcsöket stb. és melyiket szeretné, az szokott neki tetszeni. Ő is próbál utánozni, és mindig mond még másikat is, hogy "most egy kutyát/egy nyuszit/egy elefántot is stb..". Az egyszerűbbeket (pl.csiga, kígyó) meg is tanítom neki.
+++ Adok neki játékos feladatokat. Pl. Tegye a plüssöket a fotelba, a babákat pedig az ágyra.
Vagy keresse meg a plüssök közül az összes kék színűt/összes madarat stb.
+++ Lehet berakni zenét is, együtt tornázni vagy táncolni.
És még az is fontos, hogy nem szabad kizökkenteni a játékból: ha ő most elvan a gyurmával, akkor ne mondd, hogy "jó most eltesszük, és ebédelünk/olvasni fogunk stb." Amíg meg nem unja az egyik tevékenységet, addig ne találj ki másikat. Náluk úgy is elég látványos ha megunnak valamit: szétdobálják, a könyvet tépik, stb. és olyankor jöhet az újabb játék.
Mozgásfejlesztő eszközök gyerekeknek-így kell rákeresni
Valamiért nem engedi belinkelni 😏
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!