Mivel lehet lefoglalni egy 2 éves gyereket?
Mondják, hogy tévé ne legyen, youtube ne legyen, mert túl sok a káros inger.
Ok, ez érthető, de akkor mi igen?
Mondjuk 14 órát van fenn egy nap, 14 órán keresztül mivel lehet lefoglalni?
Mivel lehet heteken, hónapokon keresztül?
Mivel foglalták le a szülők 40 évvel ezelőtt a gyerekeiket?
Társas, játszótér, rendes játékok, rajz.
Amúgy, lehet TV kedvenc mesénk nekünk is volt sok annak idején. Én 37 éves vagyok.
Én megengedem neki a tv t is,de egyébként udvaron jatszunk autózunk kirakó epítő kocka duplo játszótér..
Nálunk a zsírkréta szinezés ilyrsmi nem tetszik neki..még
Félpercenként mással. 🙃 Legalábbis kezdetben így lesz. Meg kell tanulnia a kicsinek hosszabb ideig egy dologgal foglalkozni. Erre meg kell érnie az idegrendszernek.
Nem tudom, láttál-e már régi parasztházakat. Azokat a klasszikus, téglalap alakú vályog parasztházakat. Emlékezz vissza, mennyire egyszerű a berendezésük, mennyire kevés tárgy van bennük a mostani modern lakásokhoz képest. A régi parasztház stílus jobb a gyereknek. Nincs túl sok inger, nincs bőség zavara. Ha túl sok tárgy van a gyerek körül, akkor egyben sem fog tudni elmélyedni.
Egyik gyerekem se tévézett ennyi idősen semmennyit. Bele se fért az időnkbe, nemhogy csak azzal tudjam lefoglalni.
Sok házimunkát nem csináltam míg otthon voltam velük. Kis lakás, nem kellett non-stop azzal foglalkozni. Annyit mindkettő simán kibírt míg beraktam a mosást kiteregettem. Már 10 hónaposan "segítettek" benne. Fiam imadta pakolni a mosógépet, lányom a csipesszel szórakozott.
Sokat voltunk lent. Ilyen időben (nyáron volt mindig a legkönnyebb) reggeli után már kint voltunk egészen 11-12-ig, körbejárva az összes játszót. A házunk előttinél zártunk ami délben is árnyékos. Hazafelé beugrottunk ebédért vagy valami max. félórásat főztem. Utána alvás, "énidő". Lányom 2,5 éves korától nem aludt, vele délután olvastunk, társas, kirakó. Fiamnál a legó visz mindent, órákig építünk közösen mostanában is (4 éves).
#4 vagyok
Sokáig le tudom kötni, csak úgy kell csinálni, hogy ő is élvezze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!