2 eves gyerekem keptelen lefoglalni magat mas is van igy ezzel?
Ez teljesen természetes ebben az életkorban. Ne várd, hogy 5-10 percnél tovább valami lefoglalja. Te leülsz vele játszani, megmutatod neki, mit hogy kell használni? Vagy csak hagyod, hogy magától bóklásszon?
Az is igaz, hogyha túl sok játék van elől, akkor sem fog leülni semmivel játszani, hol ide kap, hol oda, általában óriási felfordulást csinál. Nálunk pont ezért van sok játék eltéve és néha előveszünk egy nagy dobozt, egyet pedig elrakunk.
Konkrétan játszani, szerepjátékokat játszani csak jóval később fog, ő még csak felfedez, próbálgat, kísérletezik mindennel. Amúgy meg hagyni kell unatkozni is a kicsiket, nem szabad folyamatosan lefoglalni, mert amikor unatkozik, akkor jár az agya, akkor talál ki saját maga újabb és újabb elfoglaltságokat.
Az én lányom nyáron volt két éves, és nála pont most jött el az az idő, hogy tök jókat játszik egyedül. Babázik elsősorban.
Ha már kirakót, dominót, színezőt szed elő, akkor jön, hogy menjek én is.
nálunk is el-elvannak téve a játékok, szóval semmit nem veszünk naponta elő, hanem egyik héten mondjuk autóké, házépítésé a szerep, másik héten orvososat, főzőset játszik
de nagyon éli a feladatos (matricaragasztós) üzeteket, habár sokszor nem értem miért van olyan feladat 2 évesnek, hogy keresse meg melyik a kakukktijás, meg hasonlók..
vagy néha origami, vagy
főleg szezonjátékok is újak (pl ősszel falevelekből képragasztás, vagy legutóbb abból lett nagy röhögőgörcs, hogy nem tudok emberkét gesztenyéből csinálni, mert egy apró pöccintéssel leesik a feje. erre ő meg eldobja a pocakját és nagyokat csodálkozom, ő meg kacag, nevet :))
gyermekem önmagában eljátszani hagyni nem is jó ötlet, mert így 2 év körül csak a főzőlap szétszedése, begyújtással való próbálkozás, a laptop nyomkodása, a telom elállítgatása, körömvágó olló megkaparintása, ültisztító fülbe dugdosása, ablakok, tükrök, padló zsírkrétázása, szárító rommá döntése, stb a játék neki...
szóval menjetek gesztenyét, faleveleket gyűjteni.
az én gyerekem is unja a játszót, már csak azt nézi, hogyan rohanjon ki, hogyan lépje át a játszó határait és szalajon tiltott zónába(pl autóút felé)én meg szaladok utána. nálunk ez a játszóterezés újabban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!