Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a tejfakasztó...

Mit gondolsz a tejfakasztó buliról?

Figyelt kérdés

Most Puskás Peti miatt jutott eszembe, hogy anno mikor született a gyerekünk engem bosszantott, hogy a férjem bulizik miközben itthon azért lett volna tennivaló mielőtt haza hoztuk a kicsit, plusz másnap délután esett be hozzánk, mert alig tudta magát összeszedni. Most mindenkinél azt látom, hogy Puskás Petinek adnak igazat, de akkor én mindenkitől megkaptam, még a saját anyukámtól is, hogy házi sárkány vagyok, sajnálom a férjemtől a szórakozást stb. Szerintem ez egy abszolút felesleges "hagyomány" ahogy a legénybúcsú is, én nem tartottam pl.babaváró bulit sem, pedig azért az egészen más jellegű, mint egy tejfakasztó. Az igaz, hogy este úgy sem lehetett bent velünk, de másnap reggel jól esett volna, ha ott van és nem kell még érte is aggódnom, hogy mit kezd magával egyedül otthon totál másnaposan. Egyébként jó apa a férjem, de ez azóta is egy szálka bennem, hogy miért volt rá szükség miközben velünk is lehetett volna.

Neked mi erről a véleményed? Más is örült volna, ha a férje azt mondja neki fontosabb a piálásnál, hogy a kicsivel legyen minél többet?

2023. szept. 22. 13:23
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
84%
Teljesen veled,meg Petivel értek egyet.Nekem életmentő volt,hogy minden reggel jött a párom a kórházba hozzám.Ha egy mondvacsinált ivászat miatt nem jött volna, akkor elküldtem volna melegebb éghajlatra.Ez csak egy ok az ivásra.Ráadásul olyanra kell itt inni magát mindenkinek mint a varacskosdisznó.Hülyeség. Én szültem,neki mi a fenét kellene annyira ünnepelni?Én is megkaptam már a házisárkányt miatta,de nem érdekel.Alapból utálom az ivászatot,ha valaki nem tudja merre van arccal,meg nem lehet tudni hogy emlékszik-e majd egyáltalán hogy miről beszéltünk.Nem a kultúrált koccintásról beszélek,az rendben van,hanem erről a lerészegedős okádós partyról.Ugyanez a véleményem a leány és legénybúcsúról is,ahová meg divat még az amúgy is ko-s faszoknak,csajoknak lányokat,fiúkat vinni.Egy baromság.Nekem az jelentette abban a bizonytalanságban a támaszt,hogy a férjem bármelyik pillanatban ott tud lenni nálunk a kórházban ha szükséges.Ha beb@szva fetreng valahol, akkor full ideg lettem volna.A 2.,3.gyereknél meg eleve ő volt otthon a másikkal,tehát esélytelen is lett volna.Azt pedig nem is engedtem volna,hogy amellett hogy én napokra eltűnök,még az apjuk is lepasszolja őket.
2023. szept. 22. 14:25
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
*fasziknak,nem faszoknak😅
2023. szept. 22. 14:30
 13/41 anonim ***** válasza:
87%
A férjem elment iszogatni a barátaival. Őszintén szólva nekem full mindegy volt, én a kórházban voltam, nekem se jobb, se rosszabb nem lett volna, ha ő itthon. Nálunk csak délután volt látogatás a kórházban, szóval arról se maradt le, és itthon se volt annyi tennivaló, amit a többi napon ne tudott volna elintézni. Egyedül volt itthon, miért ne ment volna el?
2023. szept. 22. 14:30
 14/41 anonim ***** válasza:
59%
Mondjuk itt senki nem gondol egy váratlan komplikációra? Azért vagytok kórházban,mert még megfigyelték.Ha segg részegen fetreng valahol és szólnak,hogy te éppen vért kapsz,mert nagyon vérzel,vagy a babát át kell valahova szállítani, akkor hogy megy utánatok,vagy be hozzátok?Meg úgy amúgy is,miért kellene bármikor,barmiért lerészegedni egy tinikorból kinőtt embernek?Ezt én nem értem.Soha nem is értettem.A gőz kiereszés meg olyan igen,hogy nekem kéne,nem neki,de ugye egy darabig én még nem tehetem.Ő mégis milyen gőzt kell kieresszen?Se nem ő volt terhes,se nem ő szült.Neki nem kellett se cipelni,se más bajnokkal megkűzdeni terhesség alatt,de nem is fáj semmi neki,mert nem ő szült.Koccintson oké valamivel a nagyszülőkkel,meg a varátaival,de az számomra max 1 sörig, borig,vagy akármiig értelmezhető mennyiség.Tejfakasztó.Jó vicc.Nekem tejapasztó lett volna egy ilyen.Egyszerűen csak indok a részegségre.
2023. szept. 22. 14:41
 15/41 anonim ***** válasza:
79%

Én is hülyeségnek tartom, ráadásul én nem is hallottam erről a szokásról huszonéves koromig, a rokonságban sehol sem volt szokás.

Szerintem rohadt gáz, hogy amíg a feleség bent fekszik a kórházban itt vagy ott összevarrva, ájuldozva a fáradságtól, repedező mellbimbókkal, felnőtt pelenkában addig a férj meg épp leissza magát a haverokkal a sárga földig.

A véleményemtől függetlenül szerintem a férjem kB. jobban várja a tejfakasztót, mint a babát, szóval nem fogom azt mondani, hogy ne csinálja, de ajánlom neki hogy amire szükségem lesz rá szedje össze magát, észre se vegyem a buli nyomait, mert ha nem, na akkor fogok házisárkánnyá változni...

2023. szept. 22. 14:42
 16/41 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem nem hülyeség, de ez erősen függ a baráti körtől. A mi társaságunkban szokás tejfakasztót tartani, de ilyenkor nem isszák le magukat a fiúk a sárga földig. A férjem pont most volt egy barátja tejfakasztóján, ahol végig a friss apuka ventillált a szülés élményről (apás szülés volt), a többiek pedig meghallgatták, elmesélték náluk mi hogy volt a kórházban, hogy telt a gyermekágyi szakasz, mire számíthat stb. Ha ilyesfélén zajlik szerintem semmi gond nincs vele, valahol az újdonsült apának is meg kell ezzel a helyzettel bírkóznia pszichésen, egy támogató baráti körben ez egyszerűbb, főleg ha megisznak 1-2 sört és mindenki oldottabban mondja el ezeket a dolgait. Azért egy apás szülés elég kemény tud lenni egy férfinak is, mondom ezt nőként. Ők is ugyanúgy emberből vannak, ők is traumatizálódnak csak más szinten.

Mikor hazajön az anyuka a babával már úgysem lesz ilyenre idő.

Persze, ha full másnaposan esik be apuka másnap a kórházi látogatásra az szerintem se oké. De mértékét tartva és a fent említett módon semmi gond nincs vele, eredetileg erre is lett kitalálva.

2023. szept. 22. 15:12
 17/41 anonim ***** válasza:
83%
16, a tejfakasztók 99%-a nem ilyen.Ott a cél,a minél hamarabbi ko. Én még csak ilyenről hallottam a környezetemben,meg persze arról,hogy emiatt másnap felét se vitte apuka a kórházba annak amiről szó volt előző este,nem is emlékezett,hogy kellet volna.Egy baráti összeülős 1-2 sörös estével semmi gond, akkor baj esetén akár azonnal is tud indulni,nem b@sznak össze semmit otthon,nem lesz másnapos,tud bármikor telefonon beszélni a párjával.A tejfakasztó buli az nem ez sajnos.
2023. szept. 22. 15:24
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjen hál'istennek nem tartott tejfakasztót.

K.rva irigy lettem volna :D

De igazából csak ez zavar abban, ha bulizni megy (volt a gyerek óta legénybúcsún és tejfakasztón is), hogy hülye irigy vagyok rá ilyenkor :D

Ma én is megyek bulizni, de hulla fáradtan úgy, hogy gyerekhez jövök haza, valahogy annyira nem hoz lázba 😒

(Tudtam menni egyébként, de nem voltak olyan oltári nagy bulik)

2023. szept. 22. 15:26
 19/41 anonim ***** válasza:
56%
Engem nem zavart volna, ha a férjem megünnepli a lányunk születését.
2023. szept. 22. 15:30
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

17.

Lehet nekünk szerencsénk van azzal, hogy mindegyik apuka 33-35 év felett lett az, és már nem bírják úgy az alkoholt. 🤣

20-as éveikben lehet ők is meredekebben nyomták volna.

16-os voltam

2023. szept. 22. 15:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!