Ez csúfolásnak számít, mit tegyek?
A kislányom 10 éves. Nagyon figyeltem és figyelek arra a nevelése során, hogy senkit nem csúfolunk semmi miatt.
A minap az egyik osztálytársa anyukája felhívott, hogy a lányom mondta az ő lányának, hogy büdös a szája. Elkezdte magyarázni, hogy sokszor a kislányának nincs ideje fogat mosni mert reggel el játsza az időt.
Igazából nem nagyon tudtam erre mit mondania, mondtam neki, hogy beszélek majd vele, hogy ne mondjon ilyet.
Nyilván a csúfolás témában soha nem jött szóba ez, mert annyira alapvető dolog, hogy fogat mosunk rendszeresen.
Nem, ez így nem az.
Annyit tudsz tenni, hogy megbeszéled a lanyofdal, hogy tartsa magában a ténymegállapításait.
Pontosan a testi dolgokra mentünk, rá, hogy senkinek nem mondunk semmi ilyet. Semmi olyat amivel a másik testét degradáljuk.
Valahogy ez a szájszag dolog kimaradt.
Bocs, de szerintem meg nem kell feltétlenül elviselni, ha a masik büdös. Es ha a padtarsa, szagolgassa csendben egész nap??
Azt tanitsd meg neki, hogy diszkrétebben szoljon. Pl én szoktam minden reggel fogat mosni, mert szerintem az nagyon fontos - es te?
Aha, és a kiscsajnak a dedós játékok fontosabbak, mint a szájápolás, higiénia.
Komolyan mondom, egyes szülők olyan okosak..🤦
Engem meg mindig azzal csúfoltak, hogy büdös cigi szagom van. Pedig én aztán rohadtul nem tehettem róla, mert a szüleim a kocsiban dohányoztak és a ruháim mindig beszívták ezt a bűzt. Azóta is hányingerem van a cigaretta szagától is ha megérzem.
És az én osztálytársaimra egyik szülő sem szólt rá anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!