Hogyan döntsem el, hogy legyen-e második baba?
Az egyik felem nagyon is szeretné,a másik azt mondja,hogy inkább legyen a fiam egyke.Már összeírtam az érveket és ellenérveket,de így sem tudtam dönteni.
Sőt,most valahogy nagyon félek az egész terhességtől és a szüléstől,ami az elsőnél egyáltalán nem volt.
Viszont félek,hogy megbánom,ha nem lesz még egy gyerekem,valahogy kevésbé érzem családnak eggyel.
Ráadásul féltem azt az időt is,amit most már pár hónapja magamra tudok fordítani.(Elmúlt kétéves a fiam)
De azért szívesen babáznék megint.
Volt így valaki?
Ne legyen.
Szerintem ez olyan mint autóval előzni. Ha már kételkedsz hogy belefér vagy nem, akkor a helyes döntés ha nem.
Még akkor is ha aztán rájössz hogy belefért volna.
Ha mar ennyit gondolkodsz rajta, elkepzeled, hogy milyen lenne ismet babat varni, szulni, babazni, ket gyerekkel az elet es ez nem indit el benned olyan lavinat, hogy "Igen, akarom mar most, sot, nem holnap, hanem ma", akkor meg varnod kellene, mert valami meg nem kerek. Ha negy a 40 fele kozeledsz, akkor van meg idod, amig tenyleg erzed, hogy igazan akarod. (Sokan szerintem a magyar gyed-gyes rendszerben eddig azert vallaltak az elso gyerek 3. evere a masodik babat, hogy hosszabithassak a gyest, ne kelljen 1-2 evre visszamenni dolgozni, majd ujra babazni szunet utan, ami ertheto, de en azt partolom, ha a sziv sugja, hogy mikor jojjon a kovetkezo gyerek es ne elso sorban legyen a praktikum).
Az 2. babat mi akkor vallaltuk be, amikor az elso 5 honapos volt, teherbe is estem az elso honapban, 14 honap lett a korkulonbseg. Semmilyen kenyelmi, anyagi, vagy egyeb szempontbol nem volt jo dontes, viszont ezt es igy akartuk a ferjemmel, egyszeruen eltunk-haltunk azert, hogy gyorsan ket gyerekes csalad legyunk. Szeretnenk harmadikat is, de kicsit nagyobb korkulonbseggel. Azt erezzuk, hogy kell harmadik gyerek, nem mondanank le rola semmi penzert, de azt is erezzuk, hogy nem most, hanem kicsit kesobb, nincs is min gondolkodni.
Szoval szerintem inkabb varj, amig jon a lendulet.
Szia. Ezt a kérdést én tettem fel minap. Nálunk nem lesz testvér, végül így döntöttünk.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!