Mennyi pénzből lehet manapság mindent megvenni egy picibabának?
Akik mostanában szültek, és az elmúlt hónapokban vásároltak, mennyit költöttek a babakelengyére?
Milyen üzletekben vasároltatok?
Annyit tennék hozzá, hogy így egyben durván hangzik, hogy 1 millió forint, de valójában az ember nem feltétlenül egyszerre vesz meg mindent. Általában a 12. hét után kezd el nézelődni, vásárolni, 6 hónap alatt olyan havi 150-200.000 Ft közötti kiadást jelent.
Ha a szülők jól keresnek, van félretett pénzük nem tűnik ennyire egetrengető dolognak a baba cuccok beszerzése, mint összeszámolva és ide leírva.
Használt kiságy matraccal: 30.000 Ft
Pelenkázó, szivacs rá: 20.000 ft
Babakocsi használt, 3/1: 85000 Ft
Őszi, téli overál, sapi, kesztyű: 40.000 Ft
Ruhákra (Pepco, f&f, H&M, Lupilu): 70.000-80.000 Ft
Pelenka, popsitörlő: 7000. Ft (egy csomag Libero+ popsitörlő, mert az első gyereknél nem mind vált be)
Textilpelus: kb 5000 Ft
Lepedők, matracvédő, pléd, alvózsák: kb 20.000-30.000 ft
kencék: 20.000 ft
Az orvosnak adtam: 200.000 ft
Hordozókendőm nincs, a gerincferdülésem nem lájkolja, lázmérő, más alapvető kellékek voltak, mert már volt egy gyerek. Anyatejes, nem használok semmit, sem fejőgépet, sem bimbóvédőt, teát sem iszok, az ingyen van. Vagyis nem, mert vettem szoptatós melltartókat, betétet bele, az lehetett durván 20.000 Ft.
Utazótáska 10.000 körül
Hálóing, pizsi, eldobható bugyi, betét, nem tudom, nem emlékszem. Ja, még kapott egy pihenőszéket, az 35.000 Ft volt, de az nem fontos. Ez olyan 600.000 körül, de ugye mostmár nem lehet orvost felkérni, azt leveheted belőle. Tavaly Novemberben szültem.
Mindenkinek más az igényszintje. Mi ennyit költöttünk:
babakocsi: Cybex ePriam 480 ezer (Mamilla bababolt)
babaszoba: Ikea minden kiegészítővel együtt 500 ezer
babamérleg, légzésfigyelő, autós ülés stb :310 ezer (momert, Babysens 7 V24 szett, Nuna Tres LX, Mamas and papas, de csak azért mert mindketten oda kaptunk utalványt a munkahelyünktől)
egyéb kiegészítők mint kád, hordozókendő pihenőszék stb 130 ezer (Liliputi, Emag, Brendon, helyi kínai, Kik)
babaruhák amiket mi vettünk, turkálósak, kb 30 ezer
dekoráció 20 ezer(Pepco, Kik, Ikea, Praktiker)
Leírom miket szereztünk be és kb. mennyibe kerültek.
Légzésfigyelő: 40 ezer
Orrszi-porszi: 4 ezer
Kiságy matraccal: kb. 50 ezer
Babafészek és rácsvédő: kb. 20 ezer
Baba ágynemű, matracvédő, kis takarók: kb. 10ezer
Pelenkázó komód: 70 ezer
3in1ben babakocsi használtan: 90 ezer
Kiskád: 6 ezer
Lázmérő, vízhőmérő, körömvágó olló: 5 ezer
Cumi, cumisüveg: kb. 4 ezer
Pelenka, popsi kenőcs, nedves törlőkendő: 10 ezer
Ruhák 56,62-es méret kb. 40 ezer
Babaszoba dekoráció: kb. 10 ezer
Ahol vásároltunk: Brendon, Rossmann, Dm, Pepco, F&F, Vinted
Kórházból hazakerülés után be kell szerezni a vitaminokat: K és D vitamint, Biogaia cseppek(ez nem kötelező, de nekünk felírta a gyermekorvos), gyógyszertári fürdető, alkohol( a köldökcsonkra) ezeknek nem tudom az árát, mert férjem váltotta ki, de kb. 8-10 ezer.
Születése után, amiket még megvettük és rendszeresen használjuk:
Incababy hinta kb. 30 ezer
Csatos hordozó: Manduca XT (újonnan elég drága kb: 65 ezer ft.) használtan 35-40-ért ki lehet találni.
- Játékok kb. 20-30 ezer Babageometria könyv (a fekete-fehér képek nagyon lekötik a babákat), csörgők, rágókák, pár darab plüss, puha baba könyv, szundi kendő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!