Mennyi pénzből lehet manapság mindent megvenni egy picibabának?
Akik mostanában szültek, és az elmúlt hónapokban vásároltak, mennyit költöttek a babakelengyére?
Milyen üzletekben vasároltatok?
Hát ez nagyban függ az igényektől. Elég babakocsiból egy olcsóbb használt, vagy te csak az elektromos meghajtású vadiújat tartod megfelelőnek? Esetleg nem is lesz szükség babakocsira, csak egy hordozókendőre ruháztok be? Bútorként megteszi a régi gyerekszobád komódja és egy használt kiságy, vagy a Brendon legújabb bútorkollecióját nézted ki?
Érted...
Átlagos minőségre gondoltam.
Nem a legolcsóbb szarokra, de nem is Mamas and Papas termékekre. Olyan teljesen átlagos, középszerű dolgokra.
A "mindent" is megfoghatatlan. Mindenkinek más az igénye, még "középszinten" is.
Van aki hordozókendőre költ százezret, más babakocsira 40-et.
Van aki megveszi előre a mellszívót, másnak meg a tápszerkészítő csoda(átverő)masina a lényeg. Van akinek egyik se.
Van, aki kapszulagardóbbal készül, más meg minifelnőtt divatmajmot akar játszani a gyerekkel....
4
Pontosan. Ezért kértem tapasztalatokat, bárkitől. Nem szűkítettem le, hogy csak olyanok írhatnak, akik csak a Brendonban vásároltak.
Ha mindent meg kell venni,és 1 zoknit sem kaptok,és mindenből új dolgot szeretnél, akkor olyan 600-1milla.
De azt,hogy nektek mire van igényetek,nektek kell eldönteni.
Pl mi nem tudtuk használni a mikrós sterilizátort,mert nem fért be.Pelenkakukát nem használtam volna,mert a pisis pelust a rendes kukába hordtam, a kakist külön zacskóba és rögtön a szemétledobóba.De mi egy 40 nm-es panelbe lakunk,4 lépésre van a kisszobától a konyhai kuka,és kb 8 lépésre a folyosón a szemétledobó.Viszont ha kertes,emeletes házba laktok, akkor lehet hasznos egy pelenka kuka.Egy babakocsi fajtája is attól függ,hogy cipelned kell fel a harmadikra, vagy van lift,illetve hogy van e kocsitok, és kell ki/be rakni,kell e hozzá autós hordozó(pl nekünk nem kellett).
A kisruhák na ez gyerekfüggő.pl a keresztfiam májusi,a tesóm már augusztus/szeptemberben is úgy öltöztette(a védőnő nekünk is így mondta),hogy body és arra a rugi.És a keresztfiam minden etetésnél/szoptatásnál nyakig kakilta magát,végtelen mennyíségü ruhát mosott szárított a tesóm.Na az én gyerekem decemberi,én is kb dupla adag ruhával készültem.Hát az én kisfiam eszkimó,utálja a meleget addig üvöltött,mig ki nem bontottam a sok ruhából.Nekem body-ból előszőr a 74est méretet hordta kb fél évesen,addig simán csak rugit hordott,ÉS napi 1x kakilt!Nagyon ritkán volt kakibalesetünk,nem kellett napi 6-8x átöltöztetni.Nem volt pihenőszékünk, nem volt adamó hintánk,nem volt légzésfigyelőnk(a légzésfigyelő csak tanfolyammal együtt hasznos).Volt bölcsőnk(de minek),kb 3 hétig tudta használni a gyerek, mert nem fért el benne.Nem volt szoptató fotelem, de csak azért mert nem fért el.Amit mai fejemmel tudok, és nagyon nagyon hasznos lett volna babával(most is az), minőségi aromadiffúzor,és egészség pénztári kártya. Diffúzorunk kb akkor lett mikor 4 éves volt a gyerek, és egy megváltás mindenféle köhögős vagy bármilyen vírusos betegségnél,vagy alvásnál(mi doterra olajat használunk).Nem kellett volna annyit éjszakáznunk, ha hamarabb tudok az olajokról.Illetve az egészségpénztári kártyám kb a gyerek 1 éves korában lett.Egy normál csecsemőnél, amiket a patikába veszel+tápszer+pépek+ pelus simán vissza lehet igényelni a maximális összeget.Illetve érdemes elmenni bababörzékre, mert fillérekért tudsz venni,alig használt vagy átnőtt ruhákat, jó játékokat, könyveket.kb 300 mesekönyvünk van,mind börzéről, vagy marketplacről.Mindig, már terhesen is vettem mesekönyvet,mert eláll,és egyszer legkésőbb suliban elő fogja venni.Illetve pl az is utólag fog kiderülni, hogy fogsz e tudni szoptatni?kell e mellszívó? elég e a kézi?vagy tápszeres lesz?melyik cumisüveg lesz jó?Pl nekem a tápszert avent cumisüvegből itta, a teát kizárólag MAM cumisüvegből.Gőzöm sincs miért.Ugye az is pénzbe kerül, mire rá fogtok jönni melyik pelus válik be, de ez sem ennyire egyszerű,mert pl nekünk az aldis pelusból az 5-ős méretig egyik sem volt jó.Tesóm gyereke kizárólag a huggies pelust tudta hordani,minden mástól kipattogzott.
Kitartás!
Ezek jutottak eszembe, biztos, hogy nem irtam le mindent:
2in1 babakocsi hasznaltan: 55 ezer
Autos hordozo: 45 ezer
Kisagy+matrac, uj: 70 ezer
Legzesfigyelo: 0 ft, ajandek volt
Mar meglevo, regi komodra pelenkazo keret es bele szivacs: 17 ezer
Inca baby hinta rugoval: Kb 25 ezer
Elektromos mellszivo (noname): 11 ezer
Ruhak: sokat kaptunk, de foleg 68-as merettol, en kb olyan 40-60 ezer ertekben vasaroltam
Egyeb aprosagok: pelenka, popsitorlo, lazmero, krem,furdeto, babakadba tarto, es meg ezer ilyen dolog, amit felsorolni se tudok, szerintem kb 50-100 ezer kozott lehet valahol
Karikas kendo, hasznaltan: 8000
Babakad+allvany: 0ft, kaptuk
Tehat ez igy valahol 316-380 ezer korul mozog, ha ezeket osszeadom, de szerintem azert meg ennel is tobb lett a vegere, de passz.
A nagy dolgok egyertelmuek, az aprosagokat nehez beloni, mi mikor kellett es mennyibe kerult.
Na végre kaptam hasznos választ is...
#6, #7, #8, #9 nagyon szépen köszönöm a válaszotokat, pont ilyen válaszokat vártam! Sokat segítettetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!