Mennyi kb a havi összbevétele a családotoknak nettóban? Hány gyereket neveltek ebből az összegből? Mennyit tudtok ebből félretenni?
Pont a minap készítettem költségvetést.
690 ezer kb a bevételünk ha beleszámolom, hogy bármikor lehet egy hét táppénz.
Ebből ha kifizetünk mindent, és egy kevés szórakozásra is elmegy, akkor 200ezer ft. marad.
Ebből amit igazán félre tudunk tenni, az 100ezer ft.
A maradék 100ezer is el van rakva, de az el is megy mindig valamire (új bármit kell venni, orvoshoz kell menni, kocsijavítás stb.)
1 másfél éves kislány. Ha nagyobb lesz, biztos többet kell majd rá költeni.
1,4 millió kb, 3 gyerek. Hitel kb 100 ezer, 100-100ezer megy fixen megtakarításba, 100euró nyugdíjra.
Ami marad hónap végén az megy a megtakarítási alszámlára.
900 ezer a havi bevételünk, 150 ezer hitel.
1 gyerek van, nem is lesz több. Félretenni havi 200 ezret szoktunk, 100 ezer a gyereknek, 50 ezer nyaralásra/utazásra 50 ezer egyéb költségekre
950e bevétel, 1 kamaszgyerek, 2 felnőtt
80e átlag rezsi (víz, villany, gáz, szemét, internet, telefon)
180e kaja
120e gyerek
100e autó, motor költségei
30e állatok
250e egyéb (szórakozás, kert, ruházkodás, kultúra, elromlik valami)
200e megtakarítás, ebből 70e nyugdíjbiztosítás, babakötvény
Otthon kb. 470.000 volt a bevételünk, amiből 200 el is ment albira+rezsire, net, telefon, bkk bérletre még kb. 50.. kajára fogalmam sincs, hogy mennyi, de olyan sokat nem tudtunk félretenni.
Kiköltöztünk Németországba, itt csak a férjem dolgozik, én itthon vagyok a 7 hónapos gyerekkel.. Átszámolva 960.000-ret keres, plusz a gyerek után jár 210.000 (családipótlék meg szülői pénz) átszámolva 260.000 az albérletünk, félre tenni meg olyan 500 ezer korul tudunk/hó
500 ezer Ft a havi bevételünk a feleségemmel, nem igazán tudunk félre tenni.
150 ezer Ft a hitel és most fejezünk be egy építkezést, így minden maradék pénz erre van fordítva.
De ebből nem igazán lehet félretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!