Nagyszülők vezetéknevét hányan vitték és viszik tovább a családotokban?
Nálunk apai oldalról 1 vitte (az apám), és 1 fogja (az öcsém) továbbvinni.
Anyai oldalról is szintén 1 vitte (nagybátyám), és 1 fogja továbbvinni.
Apám felőli oldalról:
4 gyerek - ebből 1 fiú, 3 lány.
13 unokából csak ketten (én és az öcsém) kaptuk meg azt a vezetéknevet, ebből csak az öcsém fogja továbbvinni.
Anyám oldaláról:
3 gyerek - ebből 1 fiú
A 6 unokából 3 gyerek kapta meg azt a vezetéknevet (nagybátyám gyerekei). Ebből 1 fiú.
Apai oldalról az apám és a bátyám, ezzel ki is merül, mert neki nincs gyereke én pedig lány vagyok.
Anyai oldalról senki, mert csak 1 lányuk lett (az anyám)
Anyukám felöli oldalról nagymamámét senki ( testvere nincs)de màs unokatesója vitte.
Nagyapàmét: van neki testvére
És 2 fia.
Onnan 3 fiú unoka ( még kamaszok)
Apukám részről vagy tesómnak lesz, vagy megáll a családfa,
De nálunk nagyapámmal kezdődik( háború alatt talált gyerek, még a valósi születés ideje sem tisztázott)
6-an vagyunk testvérek.
A bátyámnak egy lánya van, ő nem valószínű, hogy tovább fogja vinni.
A nővéremnek van egy fia, aki a nővérem (és a mi) vezetéknevünket kapta, mert a gyerek apja nem akarta vállalni.
Az ikertestvéremnek (fiú) van 4 gyereke, ebből 1 fiú.
Az öcsémnek van 2 gyereke, akik fiúk.
5 gyerekből 4 továbbvitte a vezetéknevet (én még nem szültem, de az apja vezetéknevét fogják kapni).
8 unokából pedig 4 fogja elméletileg továbbvinni.
Én nő vagyok, de továbbviszem apám vezetéknevét,mert a férjem is Kiss,és én is. Szóval a lányunk is Kiss lett.
Anyai nagyapám vezetéknevét a fiú unokák viszik tovább.
Mi nyolcan vagyunk testvérek, én vagyok a legkisebb.
Eddig 4 testvérem lett szülő (10 gyerek), de mivel mind a négy lány, így egyik se vitte tovább. Van 3 fiútesóm, a középső tesómék most terveznek gyereket.
Apai nagyapámnak van 3 gyereke, 1 nő, 2 férfi. A nőnek nincs gyereke, a két férfinak van összesen 3 utódja, ebből ugye egy vagyok én. Én terhes vagyok, de a gyerekem a férjem nevét fogja kapni. A nagybátyám két gyereke viszont fiú, vagyis ha nekik egyszer lesz gyerekük, akkor valószínűleg azok majd viszik tovább a nevet (bár ők még kicsik, és addigra ki tudja, lehet már nem az lesz az alap, hogy az apa nevét kapja a gyerek).
Anyai nagyapámnak két gyereke van. Az anyámnak csak egy, én, aki ugye az apám nevét kaptam, tehát én azt vittem tovább. Anyám testvére férfi, neki két fia van, ha lesz gyerekük, akkor talán ők majd az anyai nagyapám nevét kapják. De ők már huszon-harmincasok, az idősebb nagy szoknyapecér, és a munkája miatt sokat költözik, nem tudom meg szeretne-e majd állapodni valaha. A másik esélyesebbnek látszik, neki már van jegyese, de ugye ettől még nem biztos, hogy gyereket is akarnak. Meg mindkét srác külföldön él, úgyhogy lehet, hogy amúgy sem a saját bevándorlós hangzású nevüket akarják majd adni, hanem a helyi születésű nőét. Legalábbis én biztos így tennék.
Apai nagyapám nevét sokan vihetnék, de úgy tűnik, egyedül én adtam tovább a generációmban. Két fia született, két fiának két két gyereke, nagybátyámnál mindketten fiúk, de egyikük nem akar gyereket, másikuk meleg, így neki sajnos nem lehet, pedig ő szeretett volna, mostanra már lemondott róla.
Apámnak is két gyereke van, öcsémről nehezen tudom elképzelni, hogy valaha is lesz gyereke, 34 éves, állandó barátnője sem volt már tíz éve, alkalmi kapcsolatai vannak és ennyi, max olyan gyereke van, akiről nem tud, de ezt sem hinném.
Nekem két fiam van, két kapcsolatból, a nagyobbik az én vezetéknevemet kapta (az édesapja vezetékneve annyira vállalhatatlan, hogy közös döntés volt, hogy az enyémet kapja), szóval ha majd neki lesznek gyerekei, tovább tudja vinni ő is. A kisebbik fiam a férjem vezetéknevét viseli.
Anyai nagyapám nevét nem vitte tovább senki, két lánya született, a 80-as években meg ugye nem igazán volt szokás az apa nevén kívül mást bejegyeztetni a gyerekek vezetéknevéhez. Kár, mert szerintem nagyon szép vezetékneve volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!