Háromgyerekesek, mennyi a családotok havi bevétele adókedvezménnyel, családi pótlékkal? Hogy érzitek, mennyire tudtok kijönni belőle? Hiteletek van?
Cirka 1 Milla.
Felújítunk jelenleg, ami elviszi az összes pénzünket.
Igen, van hitelünk.
A fix az 1.5 millió. 650 ezer a törlesztőnk (nem mind banknak megy, a harmada szülőknek). CSOK-ot, babavárót nem vettük fel. Így 850 marad rezsire + megélni. Ráadásul ebből próbálunk felújítani is.
Megélni alapvetően meg tudunk, de az olyasmik, mint új laptop, nyaralás, autócsere már komoly nehézséget okoznak.
Amúgy van 3 ingatlanunk, úgyhogy az, hogy ennyi a törlesztőnk, az csak a mi döntésünk volt, nem lakhatási kényszer, mely döntést azért hoztuk meg, hogy a gyerekeinknek (akik még kicsik) tudjunk majd lakásokat adni, ha felnőnek. Ha eladnánk a két felesleges ingatlant, egyáltalán nem lenne törlesztőnk, a bevételünk pedig 1.1 M-ra csökkenne (ugyanis jelenleg kiadjuk a lakásokat).
Várom, hogy én is dolgozzak, és több pénzünk legyen, de az még nem most lesz, és én csak részmunkaidős leszek 4 vagy 6 órában, ráadásul kvázi pályakezdő, mert szakmát váltottam a gyes alatt, és eleinte tuti nem fogok jól keresni, nettó 2-300-zal számolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!