270 ezer brutto fizuval 2 gyerekre mennyi táppénzt kapok családi adókedvezménnyel? Osszam meg a férjemmel vagy egyedül is kihasználhazom a teljes kedvezményt?
Most tervezünk újabb babát, csak ki akarom számolni mennyi lesz a havi nettó bevételem. 13 éve egy cégnél dolgozom.
Interneten sok mindent találtam, de hátha van, aki biztos tudja. 91. naptól kapom a magzatra ezt is tudom.
Táppénz esetén is lehet érvényesiteni az adókedvezményt, nekem a munkaügyesünk mondta.
Az viszont elég gáz, hogy nem vagy terhes, de már azt tervezed, hogy táppénzre menekülsz.
Kedves elozo válaszolok. Nálunk pl bizonyos munkakörökben nem is dolgozhatnak kismamák. Vegyszerek miatt. Én irodán vagyok így nekem nem probléma de akit érint, ők elmennek tappenzre, mert tetszenek nekik azok a gyerekek akiknek pl egy feje van. Ha könnyített munkát kérnének buknának egy csomó pótlékot ami a csed és gyed csökkenéséhez vezetne ami miatt nekik nem éri meg anyagilag. Most mindenki tegye a szívére a kezet... ki a fene dolgozna terhesen azért hogy később meg anyagilag is rosszabbul járjon?! Hagyjuk már ezt.
Kérdező a munkaugyes tudja megmondani mert ő fogja látni hogy a tp után fizetendő 15% adod több vagy kevesebb mint az adókedvezményed. De mivel apa valószínű úgyis ki tudja használni, igényelje ő.
Na megjöttek, akik a munkahelyükről indultak szülni is, sőőőt még a szülőszobára is vitték magukkal a munkát. Istenem, ha a való életben fele ennyi dolgos ember lenne, mint itt a gyk-n, könnyebb lenne az élet.
Kérdező, a munkahelyeden érdeklődj, ott tudnak erre teljesen pontos választ adni.
1, az válaszoljon, aki normálisan tud, annak köszönöm!
2, 3 műszakban vegyszerekkel nem maradok a munkahelyen, te sem kockáztatnál...
3, nem magyarázkodom ismeretleneknek, ez csak kérdés, ha tudod írj, ha nem, akkor lapozz tovább...
Kellemes estét!
Nem magyarázkodsz, de azért magyarázkodsz.
Nyilván mert kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!