Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amikor azt mondja valaki,...

Amikor azt mondja valaki, hogy a gyerekvállalás lemondásokkal jár, azalatt mit értenek pontosan, milyen lemondással jár?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk egy szülő, aki megbánta hogy gyereket szült, azt mondja a gyerekének hogy ha tudta volna hogy mennyi lemondással, és sz*rsággal jár a gyerekvállalás, akkor nem vállalta volna be (tudok ilyen sztoriról).

De ha annyi "szarsággal" jár a gyerekvállalás, akkor most miről beszélünk ha a legtöbben meg amúgy élvezik az egészet?

(mielőtt jönnének a visszataszító, és "hülye vagy" válaszok, üzenem, hogy NEM értetlenkedésről szól a kérdés!)

2023. aug. 20. 20:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

Azt már sokan leírták milyen lemondásokkal jár a gyereknevelés, de alapvetően nem értem, hogy ez miért lenne egyenlő azzal, hogy valaki megbánta?

Mellesleg a gyerek nem marad örökre gyerek. Tizen pár év és örülök, ha hajlandó eljönni velünk nyaralni. Nem egy élet lemondása ez, minél nagyobbak, annál önállóbbak és annál inkább tér vissza az ember énideje és szabadsága. Sokan meg ebbe gajdulnak bele...

2023. aug. 21. 08:08
 12/20 A kérdező kommentje:

Én egyáltalán nem tartom annak, hanem azok, akik annak gondolták, és emiatt bánták meg. :)

2023. aug. 21. 08:37
 13/20 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, mi a célod ezzel a kérdéssel?

Nekem az jön le ebből, és az ehhez hasonló naponta feltett új kérdésekből, hogy gyerekutáló nők próbálnak érveket gyűjteni arra, miért nem jó, ha gyereket vállalnak. Ha nem akarsz, ne vállalj, nem kötelező.

2023. aug. 21. 08:43
 14/20 A kérdező kommentje:

Én igazából csak azt nem értem, hogy azért, hogy a gyereknevelés mennyi lemondással jár (amit egy értelmes ember tud, és el is fogad, mielőtt gyereket vállal) miért bánja meg? Ez csak egyfajta önzőség a szülő részéről, hogy neki meeennyi mindenről kellett lemondania, mert a hülye gyerekével kellett foglalkozni.

🤷👏

2023. aug. 21. 08:47
 15/20 anonim ***** válasza:
82%

Nem is fogod megérteni, mert teljesen rosszul gondolod.

Aki megbánja, legtöbbször nem a lemondás miatt bánja meg.

Ezért mondom: döntsd el, akarsz-e gyereket vagy sem. Ne patikamérlegen akard kimérni az előnyeit és hátrányait, mondván, hogy ha több az előnye, akkor belevágsz, ha kevesebb, akkor meg nem.

2023. aug. 21. 08:51
 16/20 A kérdező kommentje:

Hát, pedig a kérdésemben szereplő anyuka szembevágta a gyerekét ezzel a megfogalmazással.

(Itt Gyakorin olvastam, nem tudom amúgy igaz e)

2023. aug. 21. 09:23
 17/20 anonim ***** válasza:
84%

Igen, vannak ostoba, lelketlen szülők.

További kérdés?

2023. aug. 21. 09:30
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért teszel fel NAPONTA kérdéseket erről? Nincs normális életed?

Mindig ez van, hogy itt olvastad, igaz-e, tényleg így van?

Láthatod, ahány ház, annyi szokás, sokszor még testvéreket sem lehet egyformán nevelni.

Igen, kva nehéz az anyaság, mert itt nincs szabadnap, nincs táppénz.

Ha éppen felkelni alig tudsz, mert lázas vagy és végighánytad az éjszakát, a gyereket akkor is el kell látnod és hiába nem lesz programdús a nap, akkor sem húzhatod a fejedre a takarót, hogy te most pihennél, oldja meg a gyerek egyedül.

Megváltoznak a prioritások, te már csak a többedik vagy a saját életedben.

Van, akik ezt könnyen feldolgozzák, mások nehezebben, vagy egyáltalán nem. Ez van.

De tudod mit, szülj egy gyereket végre, és akkor hátha nem lesz időd naponta kérdezgetni! :)

2023. aug. 21. 10:30
 19/20 anonim ***** válasza:
85%

18. Hagyd, szegény kérdezőnek eddig terjednek a képességei, hogy még a kilégzés-belégzés sorrendjét is itt kell megkérdeznie.

Amúgy meg csak egy uszító troll, aki mást sem próbál, mint a gyerekvállalást csupa negatív színben feltüntetni. Persze kevés sikerrel, mert még az uszításhoz is tehetségtelen sajnos...

2023. aug. 21. 11:01
 20/20 A kérdező kommentje:

Már ne haragudj, de egyáltalán nem naponta teszek fel kérdéseket, most miért baj, ha én csak arra voltam kíváncsi, hogy pontosan milyen lemondásokkal jár a gyereknevelés?

Ha nem tetszik, vagy idegesítő, akkor tovább lehet lépni, ki mondta hogy kötelező válaszolni? :)

Negatív színben?

Te nem szoktál egy csomó negatív dolgot a gyerekvállalásról itt Gyakorin?

Van olyan, aki kerek perec leírta, hogy az anyaság szar, szívás, meg elb*ssza az életét az, akinek gyerekei vannak.

Könyörgöm, most az, hogy szeretnék az árnyoldalairól is olvasni néha, az nem azt jelenti, hogy szerintem nem érdemes gyereket vállalni, hanem sajnos aki nem olvas, csak a cukormázas happységről, az meg is bánhatja, mert a negatív oldaláról még most sem lehet beszélni.

Ennyit erről. 🤷

2023. aug. 21. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!