Mi törtenik, ha válás során anyuka anyagilag nem tudja eltartani a gyerekeket, apuka meg nem akarja őket nevelni?
A testvéreméknél ez a helyzet áll elő hamarosan, mert a férje beadta a válási papírokat.
A tesómnak se munkája se végzettsége, a férjének van ugyan munkája, de papíron csak minimálbért kap, mert a szülei cégénél dolgozik, az ő házukban laknak, ők fizetnek mindent.
Ilyen esetben kinek fogják ítélni a gyerekeket? Intézetbe kerülnek, ha mi sem tudunk nekik segíteni?
Kérdező!
Én őszintén mondom,engedjétek nevelésbe a gyerekeket,és nem tudom hány évesek,de az lenne a legtisztább és a gyerekek jövője szempontjából, ha örökbe adná őket(ha még picik).Kegyetlenül hangzik,de a tesód a legminimum dolgokat sem tudja megadni neki(sosem fogja tudni,csak végig fogja kínlódni az életét a nyomorba,illetve egy újabb kaninak fog szülni másik gyereket),és itt most nem nike cipőre,meg arany karórára meg topgal iskolatáskára gondolok.Hanem pl fejlesztésre, logopédusra,szemüvegre,stbstbstb
Szerintem ebben az esetben jelenleg csak ti vagytok, te és a szüleitek, akik segíteni tudnának.
Ha ti nem tudtok, vagy nem akartok, akkor nem fog menni ez az egész albérletes dolog egyedül.
A szülői házba nem tudnak beköltözni? Miért csak az albérlet opció?
Én is ezt akartam írni.
Nem csak addig a gyerekünk valaki, amíg kicsi!
Ha meg a 15 éves bukdácsol az iskolában, teherbe ejtik, 16 évesen gyereket szül, de még utána sem fejezi be az iskolát, hanem újabb párja lesz és újabb gyerekei, abban a nevelésben vagy nem nevelésben a szülők is vastagon benne vannak!
Kivételesen azokkal értek egyet, akik azt tanácsolják mondjon le a gyerekekről és adják állami gondozásba. Minél kisebbek, annál könnyebben találnak nekik örökbefogadó szülőt, pláne ha nem romák vagytok (ne értsd félre, engem nem zavar, de a legtöbb örökbefogadó kiköti, hogy fehér legyen a gyerek). Azok alapján, amiket leírtál, még ha most rövid távon valahogy meg is oldanátok a dolgot, hosszú távon mi lesz a tesóddal és a gyerekekkel?
Azt meg sem merem kérdezni, hogy a szüleitek hol vannak a képben, felteszem azért nem merül fel, hogy hozzájuk költözzön vissza, mert le se szarják. 15 évesen kell a szülő/gondviselő beleegyezése az abortuszhoz, és férjhez is csak 16 évesen mehet szülői engedély nélkül, vagy addigra már betöltötte? Szüleitek beleegyeztek mindenbe, hogy szabaduljanak tőle vagy mi?
Köszönöm a normális válaszokat!
A szüleink már nincsenek képben, nincs szülői ház sem. Apu már régen meghalt, még azelőtt, hogy a tesóm először terhes lett volna. Anyu meg alzheimer alapú demenciaval küzd, és már több mint 5 éve egy otthonban él. Sokszor azt sem tudja, hogy ő kicsoda, ránk egyáltalán nem is emlékszik. A szülői ház árából lett a beugró és a térítési díj kiegészítés az otthonba, ez csak anyué volt, a szüleitől örökölte.
Tesóm 28 éves, a férjét pontosan nem tudom, de jóval fiatalabb a tesómnál, a legnagyobb gyerek is csak 5 éves lesz az ősszel.
Kérdeztem, hogy barátokhoz nem tudna-e menni, de azt mondta, eddig mindig az aktuális párjainál lakott, a gyerekek miatt nem hitte, hogy melépi a férje a válást, még nincs B terve. Szerintem még most is azt reméli, hogy majd elül a vihar.
Hát a tesód vagy hajléktalan lesz és a gyerekek mennek állami gondozásba, vagy próbálkozik olyan dolgokkal, mint:
-feleségtartás igénylése, amíg befejezi az általánost
-mégis megpróbáljátok az apára lőcsölni a gyerekeket.
-takarítás feketén vagy olyan munka, ami nem túl erkölcsös és nem is túl legális.
Ti egyébként tudtok /akartok segíteni? Nem mintha megérdemelné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!