Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi törtenik, ha válás során...

Mi törtenik, ha válás során anyuka anyagilag nem tudja eltartani a gyerekeket, apuka meg nem akarja őket nevelni?

Figyelt kérdés

A testvéreméknél ez a helyzet áll elő hamarosan, mert a férje beadta a válási papírokat.

A tesómnak se munkája se végzettsége, a férjének van ugyan munkája, de papíron csak minimálbért kap, mert a szülei cégénél dolgozik, az ő házukban laknak, ők fizetnek mindent.

Ilyen esetben kinek fogják ítélni a gyerekeket? Intézetbe kerülnek, ha mi sem tudunk nekik segíteni?

2023. aug. 14. 08:57
1 2 3 4
 21/31 babyboom567 ***** válasza:
94%

Kérdező!

Én őszintén mondom,engedjétek nevelésbe a gyerekeket,és nem tudom hány évesek,de az lenne a legtisztább és a gyerekek jövője szempontjából, ha örökbe adná őket(ha még picik).Kegyetlenül hangzik,de a tesód a legminimum dolgokat sem tudja megadni neki(sosem fogja tudni,csak végig fogja kínlódni az életét a nyomorba,illetve egy újabb kaninak fog szülni másik gyereket),és itt most nem nike cipőre,meg arany karórára meg topgal iskolatáskára gondolok.Hanem pl fejlesztésre, logopédusra,szemüvegre,stbstbstb

2023. aug. 14. 13:05
 22/31 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem ebben az esetben jelenleg csak ti vagytok, te és a szüleitek, akik segíteni tudnának.

Ha ti nem tudtok, vagy nem akartok, akkor nem fog menni ez az egész albérletes dolog egyedül.

A szülői házba nem tudnak beköltözni? Miért csak az albérlet opció?

2023. aug. 14. 13:06
 23/31 anonim ***** válasza:
97%
Es a szuleitek hol vannak a sztoriban? Alltak bamban mikor felcsinaltak a 15 eves gyerekuket? Senkinek nem jutott eszebe, hogy ez nem jo otlet?
2023. aug. 14. 13:48
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt akartam írni.

Nem csak addig a gyerekünk valaki, amíg kicsi!

Ha meg a 15 éves bukdácsol az iskolában, teherbe ejtik, 16 évesen gyereket szül, de még utána sem fejezi be az iskolát, hanem újabb párja lesz és újabb gyerekei, abban a nevelésben vagy nem nevelésben a szülők is vastagon benne vannak!

2023. aug. 14. 15:23
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Kivételesen azokkal értek egyet, akik azt tanácsolják mondjon le a gyerekekről és adják állami gondozásba. Minél kisebbek, annál könnyebben találnak nekik örökbefogadó szülőt, pláne ha nem romák vagytok (ne értsd félre, engem nem zavar, de a legtöbb örökbefogadó kiköti, hogy fehér legyen a gyerek). Azok alapján, amiket leírtál, még ha most rövid távon valahogy meg is oldanátok a dolgot, hosszú távon mi lesz a tesóddal és a gyerekekkel?

Azt meg sem merem kérdezni, hogy a szüleitek hol vannak a képben, felteszem azért nem merül fel, hogy hozzájuk költözzön vissza, mert le se szarják. 15 évesen kell a szülő/gondviselő beleegyezése az abortuszhoz, és férjhez is csak 16 évesen mehet szülői engedély nélkül, vagy addigra már betöltötte? Szüleitek beleegyeztek mindenbe, hogy szabaduljanak tőle vagy mi?

2023. aug. 14. 15:37
 26/31 babyboom567 ***** válasza:
100%
Még nevelőszülőnél is több esélyük van kimászni a nyomorból a gyerekeknek, mint ha az anyukájuknál maradnak.
2023. aug. 14. 18:18
 27/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat!

A szüleink már nincsenek képben, nincs szülői ház sem. Apu már régen meghalt, még azelőtt, hogy a tesóm először terhes lett volna. Anyu meg alzheimer alapú demenciaval küzd, és már több mint 5 éve egy otthonban él. Sokszor azt sem tudja, hogy ő kicsoda, ránk egyáltalán nem is emlékszik. A szülői ház árából lett a beugró és a térítési díj kiegészítés az otthonba, ez csak anyué volt, a szüleitől örökölte.

Tesóm 28 éves, a férjét pontosan nem tudom, de jóval fiatalabb a tesómnál, a legnagyobb gyerek is csak 5 éves lesz az ősszel.

Kérdeztem, hogy barátokhoz nem tudna-e menni, de azt mondta, eddig mindig az aktuális párjainál lakott, a gyerekek miatt nem hitte, hogy melépi a férje a válást, még nincs B terve. Szerintem még most is azt reméli, hogy majd elül a vihar.

2023. aug. 14. 18:30
 28/31 anonim ***** válasza:
16%
Ha a tesód 28 éves, és 16 évesen született az első gyereke akkor az a gyerek 12 éves. Akkor már hogy a viharba lenne a legidősebb gyerek ősszel 5 éves???
2023. aug. 14. 20:26
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Írta, hogy annak a gyereknek más az apja, és azt a gyereket az apja neveli. A mostani férjétől van két gyerek, azok közül 5 éves a legidősebb.
2023. aug. 14. 20:33
 30/31 anonim ***** válasza:
81%

Hát a tesód vagy hajléktalan lesz és a gyerekek mennek állami gondozásba, vagy próbálkozik olyan dolgokkal, mint:

-feleségtartás igénylése, amíg befejezi az általánost

-mégis megpróbáljátok az apára lőcsölni a gyerekeket.

-takarítás feketén vagy olyan munka, ami nem túl erkölcsös és nem is túl legális.

Ti egyébként tudtok /akartok segíteni? Nem mintha megérdemelné.

2023. aug. 15. 11:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!