Meddig használod a gyerekedre a baba kifejezést?
Figyelt kérdés
Meddig baba a baba?😊 Férjem kérdezte tőlem, de itt is elég eltérőek a vélemények mindig.2023. aug. 11. 11:36
A kérdező szavazást indított:
1 éves koráig
2 éves koráig
X hónapig (kommentben leírva)
44 szavazat
1/11 anonim válasza:
Nekem a baba 8-10 hónapos korig van kb.
2/11 anonim válasza:
Nincs exakt határ. Kb miután elindul már nem baba, olyan 1,5 éves kor körül max.
3/11 anonim válasza:
Szerintem a csecsemőre használjuk a baba kifejezést, tehát 1 éves korig.
4/11 anonim válasza:
Ez a baba mostanában lett ennyire divat, régebben gyerek, kislány, kisfiú volt. Most már a terhes nők azt mondják, babás vagyok...
5/11 anonim válasza:
Egy éves kora után már én sem tekintem annak. Ennek ellenére előfordul, hogy a kisebbem még babinak szólítom, hiába tudom, hogy nem az.
6/11 anonim válasza:
Nyilvánosan olyan 10 hónapos koráig babáztam.
Viszont 26 éves, és ha hívom, még mindig azt mondom neki, Baba :)
7/11 anonim válasza:
A 3 éves nagylányomat még néha babának szólítom :) De ő már nagyon nem baba. A 9 hónapos kishúga, na ő még baba. De már ő is egyre kevésbé. Hivatalosan olyan 1-1,5 éves koráig kisbaba, utána totyogó. Tény, hogy onnantól kezdve, hogy ténylegesen önállóan jár két lábon, már egyre kevésbé "babás", de azért szerintem amikortól már jár és szavakat is mond, akkor már nem igazán baba a baba. Még ha nekünk örökké is a kisbabánk marad <3
8/11 anonim válasza:
Ha másoknak beszélek róla, nem hívom babának már kb egy éve.
Ha csak mi vagyunk, előfordul, de inkább kedveskedés, becenév a babázás.
20 hónapos
9/11 anonim válasza:
Külföldön élünk, itt még a 3 évest is lebébizik, így én is szoktam a 2 éveseimet babának hívni.
Magasról teszek a magyar anyukák szabályaira és véleményére.
10/11 anonim válasza:
9, semmiféle szabályról nem volt szó, hanem SZOKÁST kérdezett. Egyébként ha ennyire elszálltál külföldön, miért nem oda írogatsz. Fogadjunk hogy nem megy az angol.... Mert angol nyelvű gyerekes fórum akad bőven.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!