Nézhet ki egy baba Down kórosan úgy, hogy közben nem az?
Figyelt kérdés
Az eredményei szerint egészséges, majd egy éves de a szemei is, az arca is hasonló egy Down kóros babáéhoz de persze nem pont ugyanúgy néz ki csak nagyon hasonló. Lehet a gének miatt vagy van még olyan betegség ami hasonló kinézetet okoz?2023. aug. 11. 11:23
1/3 anonim válasza:
Egy kislányt ismertem, akinek nem nagyon volt orrnyerge, lapos volt az orra és olyan kicsit vágott szemű volt. Semmi baja, 7 évesen már csak az látszik, hogy pici orra van, a szeme is szép. Mondjuk róla nem down ugrott be, csak hogy fura az arca.
2/3 anonim válasza:
A downos és más kromoszóma rendellenesség jellegzetes arcvonásai közül pl az epicantus a népesség 20%-ra jellemző. Nekem is van, ezért volt olyan kedves osztálytársam aki másodikban végig downkórosnak csúfolt. Szóval lehetnek hasonló vonások úgy, hogy nincs az illetőnek baja.
3/3 anonim válasza:
A downosok tenyere is árulkodó, nekik 1 vonal van a tenyérben.
Amúgy nekem is volt ismerősöm, akinek jellegzetes vonásai voltak, pl. a rövidebb végtagok is. Meg szellemileg is olyan érdekes volt. Olyan naivan kedves, vagy nem tudom, hogy magyarázzam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!