Feljelenteni, mert sokat sírnak a gyerekek? Mit tegyünk, ha ez nekünk is ugyanolyan idegőrlő?
Júliusban költöztünk be az új lakásunkba, egy társasházban lévő ingatlanról van szó.
Van egy 3 hónapos babánk, és egy 2,5 éves dackorszakos drámakirálynőnk. Nem egyszerű.
A szomszédok, lakók pedig nem könnyítik meg egyáltalán a helyzetünket. Ma a reggeli sétához indulva láttam, hogy valaki a babakocsit telerakta szeméttel, szemetes zacskókban (lent, a tárolóban hagytuk eddig, hogy ne kelljen fel-le cipelni a másodikról). A csomagtartós részt is, meg a mózest is.
Múlt héten a postaládánkba volt kutyasz__r bedobva, belekenve.
Vagy hajnalban, mikor nagynehezen elaludt mind a kettő gyerek, arra keltünk, hogy valaki itt fent, az ajtó előtt nyomja a csengőt, mint a hülye (persze mind a két kicsi felkelt, mire a férjem kinyitotta az ajtót, senki nem volt itt). Nem egyszer csengetett, hanem folyamatosan, ráfeküdt a csengőre.
Tegnap meg az egyik szomszédnéni állított meg engem, hogy "nem akar megbántani", de valami iszonyat az, ahogy mi élünk és csináljunk valamit a gyerekekkel, mert ez a hangoskodás ITT NEM SZOKÁS, az albérlő egyetemistákkal is meglehetett beszélni, hogy ne legyenek itt kétnaponta reggelig tartó bulik, ugrálások és hogy az összes lakó ki van tőlünk borulva, már azt fontolgatják, hogy rendőrt hívnak... A 3 hónapos babára, mert hasfájós és sír? Vagy a 2 évesre, mert játszik napközben a szobájában?
Nekünk is nehéz, nagyon. Nem alszunk a férjemmel egyáltalán szinte. A pici nonstop sír, próbáltunk már mindent, de minden nap olvasok, kutatok, konzultálok így is. A nagynál tombol a dackorszak a testvérféltékenységgel karöltve, mellé jön az is, hogy 2 éves elmúlt, de az éjszakákat még most sem alussza át, egyszer fixen kel éjjel, 5-6 között meg kezdődik neki a nap, utána már nem alszik vissza.
Nem elég, hogy ezt kapjuk a nagyszülőktől is, hogy "rosszak a gyerekek", most még a szomszédok is rendőrrel fenyegetnek burkoltan, meg gonosz és ostoba "csínyeket" csinálnak, egyetemista, diplomás felnőtt, vagy nyugdíjas létükre.
Vannak, akik nyíltan nem kedvelnek, nem köszönnek, ránk se néznek. Mások az arcunkba jópofiznak, de teszik a burkolt megjegyzéseket, hogy remélik, több gyereket nem tervezünk, mert látják, így sem vagyunk a helyzet urai, vagy múltkor az egyik néni ránézett a kétévesemre, hogy "az ilyenek már járhatnának bölcsibe is, nem? legalább akkor jutna egy kis csend ide is".
Ha valakivel beszélünk pár szót, mindig mondom, hogy sajnáljuk, próbáljuk megoldani az aktuális problémát minél hamarabb, dehát ez ilyen időszak. Mi is nagyon szívesen aludnánk este 11-től reggel 7-ig, élveznénk a csendet, de ez van, akkor is, ha a fejemen pörgök.
Amúgy fenyegetőzhet rendőrrel. Nem fognak intézkedni a hangos gyerekek miatt. Ahogy az ugató kutya miatt sem, erkélyen dohányzó szomszéd miatt sem.
Persze ha úgy jelentik be, hogy veszélyeztetiek, bántjátok a gyerekeket, az más (aztán persze megy nekik a feljelentés és pénzbüntetés valótlan bejelentésért, ha bebizonyosodik, hogy tudatosan megtévesztették a hatóságot). De pusztán azért, mert hangosak a kicsik, nem fognak csinálni semmit.
11# Az ugató kutya miatt sajnos, de... pl. megpróbálják megmérgezni, de pont a napokban olvastam egy esetről, ami igaz lehet, mert a gazdák megtették a feljelentést névtelen elkövető ellen, hogy kidobták a kutyát az emeletről.
Mondjuk gyereknél nem hiszem, hogy idáig fajulna a dolog, hacsak nem lakik valami elmebeteg a házban... bár az ilyen dolgok, amiket a kérdező leír, hogy szemét a babakocsiba meg kutyaszar a postaládába, sajnos nem igazán vall ép felnőtt emberre. Szóval ha tehetem, én is mennék onnan. ha a kérdezőék nem tehetik, na akkor van gond...
Kérdező, van nálatok olyan, hogy lakógyűlés? Ha van, esetleg megpróbálhatnátok beszélni a lakókkal, hátha sikerül valami békés megoldást találni. (Őszintén nem nagyon hiszek benne, de egy próbát legalább megér.)
Barátnőmék azért cserélték szinte ugyanolyanra a lakásukat, mert az alsó szomszéd mindenért szólt. Eleinte csak a lakásban kellett lopakodni, végül a folyosón az ajtajuk előtt se lehetett akármikor elmenni. Végül az is baj lett , hogy a férje ráköszönt a problémás szomszéd felnőtt fiára. Nos, ekkor fény derül egy titokra. A szülők ugyanis a paranoid skizofrén fiuk tévképzeteit a kisgyerekes szomszéd túszabályozásával vélték megoldhatónak.
Már nemcsak a nyugalmuk, de a biztonságuk volt a tét. Kötöztek.
És a rendőrök mérgezték meg vagy dobták ki a kutyát? Olvasd újra, mit írtam. Én csak azt állítottam, hogy a rendőrök nem intézkednek ugató kutya miatt. Az, hogy mire képes egy szomszéd, más kategória.
Akik azt írják kamu,nagyon szép álomvilágba élhetnek és nem ismerik az emberek 80%-nak valódi oldalát. Sajnos ilyenek,de még a művelt réteg is.
Én nem leszek nagy segítség kérdező,én a kutyaszaros esetnél már végigkentem volna nekik is. A csengősnél meg hajnal 3-kor én is ráléptem volna az ő csengőjére. Ettől kezdve pedig én sem kérnék elnézést,hanem az arcába taposnék. Elnézést kérsz,próbálod a helyzetet kezelni,erre ekkora undormányok?Na,akkor takarodás van és kuss nekik. Romáknál nem mernék... akkor itt sem kell. Egy gyerek nem csinál ilyeneket,inkább ássák el magukat. Rendőrnek meg szóljon,te is fogsz. Egy ismerősi társaság is kapta az ívet,mert sírt a hasfájós babájuk. Kertesbe nőttem fel,már azért ment a baszogatás,rendőrrel fenyegetés,mert délután 3-kor szombaton az utcaajtóba beszélgettünk a barátnőmmel míg elköszöntem. Idióták mindenhol vannak. Az ilyennek sajnos nincs élete,nagyon ráér. Ha van lehetőség költözni gyerekes helyre,mert akinek nincs gyereke annak fingja nincs mivel jár.
18# Szerintem itt se mindenki,csak a nagy része. Mint írtam ismerőséknek is beszóltak,leginkább a 60+-ok,és nem egy ember... évekig ott éltek,addig nem volt gond sose. Egy hasfájós éjszaka ordító babával mit kezdjél? Tömd be a száját vagy mi? Aki ezt nem érti valóban agyhalott.
Az előző helyen egyébként,ahol éltem a felső szomszédéknak babájuk született. Sírt,mivel egy újszülött sír...erre kiordított az egyik okos,hogy 'hallgattasd már el azt a kölyköt,a fa...ért sír ennyit'..és azon a helyen a legtöbb orvos és társai volt,na ez a szomorú. Szülők egész jól kezelték,én valószínű ráborítom az ajtót is.
De a kérdező legalább három négy külön esetet sorolt, ezt pedig nehezen hiszem el, hogy valakit csak úgy heti zaklatások érnek. Max tényleg valami pokol legmélyebb bugyrában. Nekünk is volt szomszéd aki beszólt mert a férjem reggel munkába ment és beindította az autót, de a szomszéd mindenkivel kotozkodott. Nagyon nehezen hiszem, hogy ez létezik normális körülmények között. Ha évek óta ordít a gyerek, akkor tudom elképzelni hogy valakinek a f.sza tele szökkent (lásd autista gyerek), de ilyet annyira nem láttam még sehol, hogy nem tudom elképzelni.
Helyesebben egy ilyen szomszédságból "kiszekált" embert ismerek, de az tökéletesen flúgos és minden alkalmat megragad hogy a facebookon szidja a szomszédokat, akik direkt ültetnek fákat a kerítése mellé, műanyagot égetnek neki, stb. Na ilyet ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!