Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Biztosan tudtátok ,hogy...

Biztosan tudtátok ,hogy szeretnétek még egy gyereket?

Figyelt kérdés

Van egy kisfiúnk, vegyes érzéseim vannak a második gyerek vállalásával kapcsolatban. Szeretném de félek a nehézségektől.. ti tutira tudtátok hogy szeretnétek még gyereket?

Azt tudni kell hogy nehéz terhességem volt, többször korházba kerültem majd jött egy horror szülés ami végül császárral végződött, jött a nehéz felépülési idő ami brutál fejfájással kezdődött (szemem nem tudtam kinyitni, állandóan hánytam a fájdalomtól, alig tudtam ellátni a fiam) majd has fájós lett a pici ami ismét megnehezítette az első időszakot (ez 3 hetes korában kezdődött és 3 hónaposan lett vége) nyilván rengeteg sírás, éjszakázás volt ez idő alatt.. amint ezeknek vége lett minden szuper, de ezektől rettegek hogy újra át élhetem..bennetek is voltak ilyen érzések? A férjem is szeretne babát de mindezektől ő is tart.

2023. aug. 10. 10:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%

Úgy voltam vele, hogy 0 vagy 2, más opció nem volt. Mivel az elsővel nagyon nem tervezetten teherbe estem már biztos volt az is, hogy a 2. mikor fog érkezni, szerencsére évre/hónapra-majd napra pontosan született ahogy terveztem.

Az elsővel szenvedünk azóta is, de a másodikat nem bántuk meg

2023. aug. 10. 10:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Szerencsések vagytok hogy úgy jött össze ahogy terveztétek. Mi a fiúnkra 2 éve vártunk :/
2023. aug. 10. 10:23
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egyáltalán nem vagyok biztos benne, és amíg nem akarok egyértelműen, addig nem is lesz. Nem kötelező a második gyerek.
2023. aug. 10. 10:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az első baba 1 év 9 hónap után jött össze, borzasztó első trimeszterem volt, a terhesség végéig minden héten volt egy 2-3 napos, hányós migrénem, volt egy 24 órás horror szülésem, amit szerintem soha nem fogok teljesen feldolgozni. A lányom a mai napig 3x kel éjjel (14 hónapos), nagyon nehéz kisbabás kora volt. Vagyis hát nekünk volt nehéz kisbabás kora. :D Ennek ellenére 36 hetes terhes vagyok, és nagyon várom a második babát. A második terhességem még rosszabb volt, mint az első, naponta váltom, hogy azonnal szülni akarok vagy rettegek a szüléstől, gőzöm sincs, hogy fogok 2 kicsit összeegyeztetni, de azt tudom biztosan, hogy akarom a másodikat is. Megoldom, megoldjuk. Megoldottuk az elsőt is, pedig az is nehezebb volt, mint amire azt hittem volna, hogy képes vagyok. De amikor este a lányomra nézek, annyira szeretem, annyira odavagyok érte, annyira imádom az életünket, hogy biztosan tudom, hogy megérte. És tudom, hogy így fogok gondolni a fiunkra akkor is, ha lesz még egy traumatikus szülésem, vagy nem fogok a következő 2 évben végigaludni 3 órát. Félek tőle, valószínűleg nehéz lesz, néha rossz is, de ennek ellenére is akarom őket. Ez a kis család most nekem mindenem és bármit megtennék értük.
2023. aug. 10. 10:49
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

Off: A fiunk, rövid u-val van, a fiúnk, az a tini kori szerelmünk.

On: Egy gyereket terveztünk, első próbálkozásra összejött, nagyon könnyű gyerek, így kedvet csinált még egyhez. A kicsi is gyorsan összejött, 2,5 év a korkülönbség, ami ideális is, gyorsan összenőttek. A természete sokkal nehezebb a kicsinek, durcás, konok, de akkora szíve van, hogy hihetetlen. Vele kérek az életünk. Nagyon szeretik egymást a csajok. (8,5 és 6 évesek)

2023. aug. 10. 11:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi határozottan akartuk a 2.at.

Ha csak egy kicsit is elgondolkodtam volna, hogy tuti akarom-e, nem vállaltam volna be.

Szerintem egy gyereket akkor érdemes vállalni, ha 1000%ra akarja az ember.

Az első terhességem pokol volt. Durva szüléssel.

Ennek ellenére 2.5évre rá megszületett tervezetten a 2.gyerekünk.

Mert annyira akartuk, hogy számomra megérte ezt mégegyszer vegigcsinálni. (A terhesség mégrosszabb volt, leírni nem tudom hogy utáltam. A szülés jobb volt mint az első).

Mostmár 2 és 4.5 évesek.

Ha újrakezdhetném ugyan így csinálnám.

2023. aug. 10. 11:22
 7/11 anonim ***** válasza:

Én biztosra tudtam,hogy csak egy gyereket szeretnék.

Legalábbis azt hittem.

Aztán elmúlt hét év,és már nem voltam biztos benne,hogy csak egyet szeretnék

Nyolc évvel a lányom születése,és egy missed ab utan megszületett tavaly a kisfiam...Most már úgy érzem teljes a családom 🥰

2023. aug. 10. 11:47
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
Mi mindig 3at szerettünk volna. 5 és 6 ev korkülönbséggel születtek. Nekünk ez így tökéletes.
2023. aug. 10. 12:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Biztosan.

Féltem, rettegtem, hogy hogy lesz (születési sérült tartós beteg, rettenet nehéz első gyerek mellé vállaltunk), de azt biztosan tudtam, hogy akarom, akkor is, ha naponta hülyéztem magam, hogy akarom.

2023. aug. 10. 12:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Teljesen biztosak voltunk benne, pedig az első babánk nem volt egyszerű eset. Sőt abban is biztosak voltunk, hogy ha összejön, kis korkülönbséget szeretnénk, szerencsére így is lett. Ha szeretnétek még egy babát, ne az első pár - esetlegesen nehezebb - hónap rettentsen vissza, az az időszak hamar eltelik. Persze arra is fel kell készülni, hogy lehet, hogy most nem 3 hónapig tartó szívás lesz, hanem sokkal hosszadalmasabb... Ha ezt is nyugodt szívvel be meritek vállalni, hajrá.
2023. aug. 10. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!