Biztosan tudtátok ,hogy szeretnétek még egy gyereket?
Van egy kisfiúnk, vegyes érzéseim vannak a második gyerek vállalásával kapcsolatban. Szeretném de félek a nehézségektől.. ti tutira tudtátok hogy szeretnétek még gyereket?
Azt tudni kell hogy nehéz terhességem volt, többször korházba kerültem majd jött egy horror szülés ami végül császárral végződött, jött a nehéz felépülési idő ami brutál fejfájással kezdődött (szemem nem tudtam kinyitni, állandóan hánytam a fájdalomtól, alig tudtam ellátni a fiam) majd has fájós lett a pici ami ismét megnehezítette az első időszakot (ez 3 hetes korában kezdődött és 3 hónaposan lett vége) nyilván rengeteg sírás, éjszakázás volt ez idő alatt.. amint ezeknek vége lett minden szuper, de ezektől rettegek hogy újra át élhetem..bennetek is voltak ilyen érzések? A férjem is szeretne babát de mindezektől ő is tart.
Úgy voltam vele, hogy 0 vagy 2, más opció nem volt. Mivel az elsővel nagyon nem tervezetten teherbe estem már biztos volt az is, hogy a 2. mikor fog érkezni, szerencsére évre/hónapra-majd napra pontosan született ahogy terveztem.
Az elsővel szenvedünk azóta is, de a másodikat nem bántuk meg
Off: A fiunk, rövid u-val van, a fiúnk, az a tini kori szerelmünk.
On: Egy gyereket terveztünk, első próbálkozásra összejött, nagyon könnyű gyerek, így kedvet csinált még egyhez. A kicsi is gyorsan összejött, 2,5 év a korkülönbség, ami ideális is, gyorsan összenőttek. A természete sokkal nehezebb a kicsinek, durcás, konok, de akkora szíve van, hogy hihetetlen. Vele kérek az életünk. Nagyon szeretik egymást a csajok. (8,5 és 6 évesek)
Mi határozottan akartuk a 2.at.
Ha csak egy kicsit is elgondolkodtam volna, hogy tuti akarom-e, nem vállaltam volna be.
Szerintem egy gyereket akkor érdemes vállalni, ha 1000%ra akarja az ember.
Az első terhességem pokol volt. Durva szüléssel.
Ennek ellenére 2.5évre rá megszületett tervezetten a 2.gyerekünk.
Mert annyira akartuk, hogy számomra megérte ezt mégegyszer vegigcsinálni. (A terhesség mégrosszabb volt, leírni nem tudom hogy utáltam. A szülés jobb volt mint az első).
Mostmár 2 és 4.5 évesek.
Ha újrakezdhetném ugyan így csinálnám.
Én biztosra tudtam,hogy csak egy gyereket szeretnék.
Legalábbis azt hittem.
Aztán elmúlt hét év,és már nem voltam biztos benne,hogy csak egyet szeretnék
Nyolc évvel a lányom születése,és egy missed ab utan megszületett tavaly a kisfiam...Most már úgy érzem teljes a családom 🥰
Biztosan.
Féltem, rettegtem, hogy hogy lesz (születési sérült tartós beteg, rettenet nehéz első gyerek mellé vállaltunk), de azt biztosan tudtam, hogy akarom, akkor is, ha naponta hülyéztem magam, hogy akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!