Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem minden nő (anyuka) számára...

Nem minden nő (anyuka) számára lett olyan az anyaság, miután szültek, amilyennek képzelték/amilyenre számítottak?

Figyelt kérdés

Még régebben olvastam egy olyan kérdést itt Gyakorin, (szerintem tavalyi, de nem tudom) hogy egy kismama be volt tisztára pánikolva, mert sok negatív cikket olvasott az anyaságról, és ezt úgy vette, mintha riogatnák őt ezekkel, pedig csak az anyaság árnyoldalait írta le.

Aztán egy 2 gyermekes anyuka pedig odaírta neki, hogy majd írjon már, ha 2 hónapos lesz a gyereke, mert őt úgy pofáncsapta az anyaság, hogy több évbe telt kiheverni.

Ti is így voltatok ezzel?

Mennyire aggódtatok, stresszeltetek az első gyereketek születése előtt?

2023. júl. 29. 22:36
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen, egyébként a mai világban borzasztóan divat lett az, hogy ha a gyerek mondjuk nem alszik, nem eszik, nem iszik, nem beszél időben, mittudomén, akkor rögtön az anyuka a hibás.

Pedig ilyenkor az anyukák érzik szarul magukat, mert tudják hogy ez amúgy rohadtul nem az ő hibájuk, csak hát a társadalom..

2023. júl. 30. 09:55
 12/22 anonim ***** válasza:

Hát ezt megszokhattuk volna már lányok :)

Nyilván minden miatt is a nő hibás. Azért is, ha a férfi megcsalja. A gyerekek miatt meg főleg. Nekem hiába volt az 5 évesem mintagyerek szinte, néha napján azért voltak nála is nyűglődések, amiért meg is kaptam anyósomtól, hogy az valószínűleg az én hibám, mert akkoriban stresszesebb voltam… tehát a nő nem érezheti rosszul magàt sem, mert az is baj. Ha jól érzed magad, akkor az is baj, szóval minden.

2023. júl. 30. 10:31
 13/22 A kérdező kommentje:

"Ha jól érzed magad, akkor az is baj, szóval minden."

Ez általában amúgy a gyerekteleneknél szokott mindig előjönni, akik sohasem hiszik el, hogy egy anyuka ténylegesen élvezi az anyaságot, és nem bánta meg hogy szült, akkor már biztosan hazudik..

2023. júl. 30. 11:01
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltam bepanikolva mert van egy olyan társam, akire mindenben számíthatok, így tudtam, hogy ketten együtt biztosan megoldjuk a nehéz helyzeteket is. Így is lett, és még mindig igy van. Bármikor elvan ő is a gyerekekkel ha én besokallok és ez fordítva is igaz.

Az, hogy hogyan képzeltem el és milyen a valóságban a szülői lét, hát sok mindenben más, de nem élem meg úgy, hogy évekbe telik kihevernem. Éljük az életünket, két kicsi gyerekkel, vannak nehezebb és könnyebb napok, de mint ahogy írtam, ezt egy igazi társal nem igazan mondanam nehéznek. Mindig arra gondolok egy hisztisebb nap után, hogy ez is elmúlik, este lefekszunk, és holnap egy új nap lesz. Sokszor hozzáállas kérdése.

2023. júl. 30. 16:18
 15/22 anonim ***** válasza:
Tudtam hogy nem fogok aludni,de azt hittem az elején max. Erre itt van másfél évesen és még mindig nem alszik jól. Etetés is katasztrófa mert tojás, glutén, szója,tej allergiája lett és amit ehet azt meg nem eszik,most minden étkezés szenvedés. Imádom a gyereket és segít a párom,de naaaaaagyon várom a bölcsit. A terhesség utáni egészségügyi problémák jobban kikészítenek.
2023. júl. 30. 17:32
 16/22 A kérdező kommentje:

Oh sajnálom, remélem, ha elmegy bölcsibe, kicsit jobb lesz.

Ha megkérdezhetem, milyen eü-i problémáid lettek?

(nem muszáj leírnod ha nem szeretnéd).

2023. júl. 30. 17:38
 17/22 anonim ***** válasza:
2023. júl. 30. 17:47
 18/22 anonim ***** válasza:
66%
Aranyér,lesüllyedt medence,kihullott a hajam,fáj a csípőm/térdem,tojás allergiám lett. Mivel szoptatok kB semmilyen gyogyszert nem vehetek be ha beteg vagyok. Csípőmre sem tudok egyelőre emiatt gyógyszert bevenni.
2023. júl. 30. 17:48
 19/22 A kérdező kommentje:

És ez most hogy jön ide? 🤔

2023. júl. 30. 18:33
 20/22 anonim ***** válasza:

18 szerintem nem számított rá, hogy a szülésben tönkre fog menni a teste. 30 alatt szültél? Én 23 évesen, meg se kottyant, szinte élveztem, de 35 felé is szeretnék majd még egy gyereket(utolsót), tuti nem úgy fog menni, mint az első, illetve erősen gondolkozok egy császáron, hogy minden flottul menjen majd.

Az átlaggyerekes anyák nem csak szépet mesélnek. A játszóra ahova jártunk beszélgettünk, és olyanokra mondták, hogy hisztizik a gyerek, hogy hangja sem volt, csak dobbantott, vagy lefeküdt a földre totál csendben, vagy hogy normálnál picit magasabban mondta, hogy ő is akar hintázni. Az enyémnek még az alap beszédhangja is hangosabb, mint az ő gyerekük kiabálása/hisztije.. borzalmas szülők vannak, addig cseszegetik a semmit sem csináló gyereket, és panaszkodnak róla.. ilyeneket hogy “kiküldött a szobájából”, meg “csakazértis a macskakakis homokozóban akar játszani, nem érti meg” meg 6 évest nem engedik fel a mászókára a kicsiknek szánt játszón, mikor apjával volt láttam jól megy neki és leteremtik pedig csak megkérdezte, másik 9 éves mászkált mintha hölgy lenne, ilyen színjátszósan pipiskedve, cuki volt, megjön az apja és leszidja érte csepűrágónak nevezve..(erdélyi magyarok)

Rohadt sok szülő nem tudja mekkora mázlija van a gyerekével, hogy elviselik és még szeretik is őket, más meg összerakná a két kezét a tipikusan fejlődő gyerekéért, meg sem kell izzadni velük, semmi stressz. Az ilyen olyan nehézséggel küzdőkkel meg vért izzad az ember és akkor sincs eredmény, csak az idő hozza meg(sokév)ha egyáltalán meghozza..

2023. júl. 31. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!