Anyukák, ti a gyerek hány éves korában mentetek vissza dolgozni/visszavettek ugyanarra a munkahelyre?
Sokaktól hallottam, hogy az anyukák nagy hátrányban vannak munkaügyileg, mert ha pl sokat betegeskedik a kisgyerek, nem is veszik vissza őket a munkahelyükre, hanem újat kell keresni, stb.
Ti hova, és mennyi idő után mentetek vissza a szülés(ek) után?
Az első gyereknél másfél éves korában mentem vissza dolgozni. Muszáj volt, mert az apja lelépett, valamiből élni kellett. Szerencsére visszavettek ugyanoda.
Most a második gyereknél is vissza akartam menni majd, másfél éves kora után kicsivel. Múltkor kérdeztem is a főnököt, hogy mi a helyzet? Aztán mondta, hogy hát felejtős. Mert akit felvettek a helyemre, az az ő fia, és hát nyilván szegénynek nincs más opció. Mert nekem annyi lehetőségem van kisgyerekes anyukaként....... na mindegy. Most 14 hónapos, jár az agyam, keresgélek.
Közben csinálok egy sulit, de az majd februárban végződik, így azzal a szakmával addig nem is tudok elhelyezkedni. Utána elvileg igen, mert van kereslet. Szóval addig kéne valami átmeneti jövedelem kiegészítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!