Autista lenne? Mi a véleményetek? Leírásban hosszabban
Sziasztok! Kisfiam 11 hónapos, és van pár aggasztó dolog vele kapcsolatban. Először is nem igazán hallgat a nevére, vagyis nem tudom konkrétan eldönteni. Nem mutogat, VISZONT a mutatás irányába néz (tehát ha mögötte mutatok vmit akkor is megfordul)
Nem pápázik, nem tapsol, de ha mondjuk neki h “tapsi tapsi Lilinek” akkor osszetapsolja a nővére kezeit.
Nagyon sokat legyez a kezével, és sokszor nézegeti is őket. Autó kerekeit csak pörgeti.
Egyébként a világ szerintem legszociálisabb gyereke, imádja az embereket, mindnekire mosolyog, barátkozik.
Szemkontaktusa közelről borzasztó, ha valaki közel akar a szemébe nézni rögtön zavartan elkapja a fejét. Picit messzebbről szépen néz.
En sem szeretem ha belebujnak a szamba,en is elkapom a fejemet.
Abban amit felsoroltal semmi autista jelek nincsenek
Az,hogy o nem tapsol nem jelent semmi gondot,majdn megtanulja.
Fiam 13 honapos kora körül kezdett hallgatni a nevere,es ezzel egyidoben kezdett mutogatni is.
15 honapos egyebkent.
11 hónaposan ezt még nem lehet megállapítani!
Viszont az mindenképp jó, hogy tájékozott vagy és nyitott szemmel jársz. Én is 1 éves kor körül kezdtem el gyanakodni az autizmusra, ugyanezek miatt.
Nálunk végül tényleg bebizonyosodott az autizmus.
Viszont 18 hónapos korig érdemes várni a vizsgálatokkal, mert addig kell kialakulnia a fent említett képességeknek. Szóval még nincs elkésve semmivel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!