Mi a véleményed az olyan szülőkről, akik nemsemlegesen nevelik a gyereküket?
Tehát azt mondják neki, hogy majd ha felnő elönti, milyen nemű.
https://www.youtube.com/watch?v=CTTYwhZ7948
Kihagytál egy válaszlehetőséget!
Engem nem érdekel, illetve szerintem mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja.
Ilyenről még nem hallottam.
Olyanról igen, hogy mégis más éd azt elfogadod vagy nem tudod..
(A gendersemleges nevelés nem ez!)
6; nincs, és jobb is, hogy a kormány tesz annak érdekében, hogy ez ide ne jöjjön be. Ha mást nem is ezt legalább jól csinálják.
7: mint látod igen, van, aki így neveli. Nem az M1-ről linkeltek a forrást.
Nekem furcsa. Szerintem kicsit fölösleges is, mert elszigeteli a gyerekeket a kortársaiktól.
Összességében viszont, ha eléggé elfogadott ez a nézet, akkor nem tűnik problémásabbnak, mint az, hogyha tini/felnőtt korban dönthet úgy valaki, hogy ő ellenkező nemű.
Szerintem azért jót tesz egy gyereknek, ha tudja, hogy milyen nemű kiskorától. Nem azoknak, akik utána váltanak, hanem az olyanoknak, mint én, akik óvodában fiúnak gondolták magukat.
Bár lehet ez azért volt, mert felnőttként sem illenek rám a női sztereotípiák. Pl. Informatikus lettem és nálunk majdnem az összes férfiak vs. nők mém esetén meg kell cserélni a férjemmel a nemi szerepeket, mert én sosem tudtam megfelelni a nőieknek (nálunk a férjem a takarítósabb, ő tudja kinek mit kell ajándékba venni, ő a család “lelke”, én vagyok a racionális és ő dönt érzelmi alapon stb.). Ha ezek nem lennének általánosan nőkhöz vagy férfiakhoz rendelt tulajdonságok, akkor nekem sokkal könnyebb gyerekkorom lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!