Egyre nagyobb "divat" a feminizmus, meg a hozzá hasonló "nemsemleges" ideológiák, Szerintetek mikor fog ez realizálódni a valóságban?
Igazából a jó az lenne, ha nem egyformaságra törekvés lenne, hanem szimplán senki se akadna ki azon, hogy valaki esetleg kevésbé férfias, vagy kevésbé nőies, vagy akár az ellenkezője, amit meg a genderisták ítélnek el.
Tehát ha adott két ember, akik nem illenek össze, (Akkor ugye nyilván nem is akarnak semmit egymástól.) akkor a különbözőséget miért értékelik előnynek, illetve a másikra vonatkozóan pedig szánni való ténynek? Gondolok itt ilyenre, hogy a nő azt mondja a férfinak, hogy töketlen barom, nem férfias. Tehát nem az ő "világa". Akkor miért baj, hogy töketlen.
Szóval szerintem a macsóság kultusz, meg genderpower helyett inkább ezt kéne rendezni. Nem átformálni az embereket, hanem normalizálni a köztük lévő viszonyt.
Nincs esetleg ilyen mozgalom?
Nincs. Ugyanis teljesen felesleges.
Nem mindegy neked, hogy a Zsuzsi mit gondol rólad, ha úgyse lesz köztetek soha semmi? Dehogynem!
Neked olyan kell, aki elfogadó, tehát a Zsuzsi nem pálya neked, mert téged így nem fogad el.
Tehát csupán annyi a mozgalom lényege, hogy nem körülötted forog az egész világ, és a másik is pont olyan ember, mint te.
Soha.
Mivel az ember folyamatosan változik, és 5-10 év múlva már teljesen mást gondol az egészről, meg önmagáról is.
Nem reked meg senki azon a szinten, hogy félig nő, félig férfi, stb.
Ki hamarabb, ki később érik meg.
Legalábbis, ha ép, egészséges herékkel, petefészekkel van megáldva, eléri majd azt az állapotot, ami a végleges.
Ha hiányt szenved ezekben a hormonokban(férfi, női), az végzetes az egyénre nézve, mivel rengeteg járulékos betegség is társul hozzá. Izomsorvadás, csontritkulás, cukorbetegség, csökkent pajzsmirigy, stb.
Csak a fiataloknak a dilije az, hogy nem találják önmagukat, és hanyatt homlok nemátalakító műtét, meg anyámkínja.
Hiába mondtam valamelyiknek, annyi más dolog van még a világban.
Nem, ő magát akarta megváltoztatni, hormonokkal, fiú akart lenni.
Ennek több éve már, azóta meg meggondolta magát....
A feminizmus pont erre törekszik...hogy úgy tudd megélni a társadalmi nemedet, ahogy te érzed.
A "kitalált" "új" gendereket én is hülyeségnek tartom, szimplán egy-egy személy más dimenzióban éli meg azt, ami a lábai között van, ahova a hormonjai terelik. (Egy szakállas, férfi ruhát hordó srác egyszer kiosztott engem, hogy nem gendersemleges névelővel írtam róla egy csoportchatben...honnan kellene tudnom, hogy attól, hogy Tomi a neve és szakállas, ő nem fiú?)
Egy elég nyitott művészeti iskolába járok, nincs dresscode, nincs kirekesztés, piszkálódás fiatalabbak között sem (14 évestől kb. 25 évesig vannak a diákok). Senki soha nem szólt még egy szót sem, ha egy fiú rózsaszínt hord, ha egy lánynak rövid a haja, viszont ha valaki egy fiút letöketlenez jogosan szexistának kiáltják ugyan úgy, mintha valaki azt mondaná, hogy azért bukott meg valaki matekból, mert lány.
Szóval józan ésszel teljesen megoldható lenne ez, de az új feministáknak és a cégeknek is sokkal egyszerűbb girl power pólókat nyomtatni kínában, mint tényleges párbeszédbe kezdeni.
20L (józan feminista, aki megosztja a barátjával a házimunkát aki szintén feminista, de meccset is néz sörrel a kezében)
Ezt soha nem értettem. Két nem létezik az egész világon: férfi és nő. Ennyi. Nincs köztes állapot, és nem szabadna lennie választásnak. Fiúnak születtél, fiú is vagy, ez van, ha nem tetszik, ott a kötél.
A férfiak elnyomása meg megint egy baromság, egyszerűen van olyan, amiben jobbak a férfiak, de kivételek is mindig akad(hat)nak. Ebbe nem szabadna belekötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!