Más is érzi azt, hogy bárcsak újrakezdhetné a gyerekei nevelését, hogy jobban csinálja?
A legnagyobb gyerekem kamasz. Sokat változtam a születése óta. Amikor született, akkor még görcsösebb, kiabálósabb voltam. Bántó dolgokat is mondtam neki. Pl. a 3 évesnek azt, hogy csalódtam benne, amikor nem volt hajlandó kinyitni a fogorvosnak a száját. Vagy a balettórát kihagyni akaró hisztiző 4 évesnek, hogy akkor kidobom a balettcipőjét, amire mégjobban ordítani kezdett, mert amúgy akart járni, csak aznap épp nem. Nem tudom, hogy lehettem ilyen. Annyi egymásnakfeszülős, kiabálós pillanatunk volt. Pedig csak egy kis kiszolgáltatott gyerekek volt. Nagyon nem így kellett volna bánnom vele. Olyan szívesen visszamennék, hogy a mai fejemmel nevelhessem fel! Meggyőződésem, hogy jobb és boldogabb ember lenne. Olyan nehéz látnom benne, az idegeskedésében, a szorongásaiban, az indulatosságában a saját fiatalkori hibáimat.
A kisebb kései gyerekeimmel már sokkal lazábban, kedvesebben, nyugodtabban bánok. És olyan szomorú vagyok, hogy ezt a nagynak nem adtam meg. Bárcsak visszamehetnék, és megszeretgethetném a síró 4 évesem! És megölelném a feszült önmagamat is, hogy nyugi, semmi baj.
Más is szokott ilyeneket érezni? Más is érzi úgy sok év távlatából, hogy rosszul csinálta, és most, idősebb fejjel már sokkal jobb anya lenne? Elmesélitek, ti hogy vagytok ezzel?
Nem a gyereknevelést kell újrakezdeni, hanem sosem jártál önismeretre, a traumakat, rossz mintákat nem dolgoztad fel, most sincs kivel beszélgetned a való életben az érzéseidről és ez kihat a gyerekekre, rád, férjedre. Itt kellett volna kezdeni.
Szépen jönnek elő a csodás minták. Meg lehet nézni az országot.
De sajnálom, hogy sokan nem látnak rá.
Először is a gyerek választja a szülőt, nagyon is jól tudja milyen vagy nem véletlenül Te vagy az anyukája. Senki sem tökéletes és nagyon szuper,hogy tudod mi az amit elrontottál, vagy nem úgy csináltad ahogy kéne, hidd el mind így vagyunk. Az igazán jó szülő, kindig jobb akar lenni,sokszor van bűntudata és azon agyal vajon jól csinálja-e.
A múlt elmúlt, a jelenben legyél, légy mellette, vígasztald meg most a jelen a lényeg a múlt elmúlt felesleges rágódni rajta most már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!