Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is érzi azt, hogy bárcsak...

Más is érzi azt, hogy bárcsak újrakezdhetné a gyerekei nevelését, hogy jobban csinálja?

Figyelt kérdés

A legnagyobb gyerekem kamasz. Sokat változtam a születése óta. Amikor született, akkor még görcsösebb, kiabálósabb voltam. Bántó dolgokat is mondtam neki. Pl. a 3 évesnek azt, hogy csalódtam benne, amikor nem volt hajlandó kinyitni a fogorvosnak a száját. Vagy a balettórát kihagyni akaró hisztiző 4 évesnek, hogy akkor kidobom a balettcipőjét, amire mégjobban ordítani kezdett, mert amúgy akart járni, csak aznap épp nem. Nem tudom, hogy lehettem ilyen. Annyi egymásnakfeszülős, kiabálós pillanatunk volt. Pedig csak egy kis kiszolgáltatott gyerekek volt. Nagyon nem így kellett volna bánnom vele. Olyan szívesen visszamennék, hogy a mai fejemmel nevelhessem fel! Meggyőződésem, hogy jobb és boldogabb ember lenne. Olyan nehéz látnom benne, az idegeskedésében, a szorongásaiban, az indulatosságában a saját fiatalkori hibáimat.

A kisebb kései gyerekeimmel már sokkal lazábban, kedvesebben, nyugodtabban bánok. És olyan szomorú vagyok, hogy ezt a nagynak nem adtam meg. Bárcsak visszamehetnék, és megszeretgethetném a síró 4 évesem! És megölelném a feszült önmagamat is, hogy nyugi, semmi baj.

Más is szokott ilyeneket érezni? Más is érzi úgy sok év távlatából, hogy rosszul csinálta, és most, idősebb fejjel már sokkal jobb anya lenne? Elmesélitek, ti hogy vagytok ezzel?

2023. júl. 9. 13:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
10 vagyok. Amúgy a kamaszok (mégha nem is mutatják) nagyra értékelik az öszinteséget. Elmondhatod neki, hogy tudod, hogy sokszor türelmetlen voltál vele és szigorú, de akkor szorongtál, frusztrált voltál, tanultad az anyaságot ami baromi ijesztő néha, hogy rajtad múlik egy kis élet testi lelki fejlődése és befeszültél. Emiatt volt ez. Sajnálod és megprobálsz mostantól sokkal türelmesebben állni hozzá. Lehet nem mutatja majd, hogy értékeli, sőt lehet ellenkező hatást mutat. De a kamaszoknak fontos az őszinteség és az, hogy egy felnőtt képes tőlük bocsánatot kérni. Akkor is ha nem mutatják ki.
2023. júl. 9. 16:10
 12/20 anonim ***** válasza:
7%
Nem mindenkinek való a gyermeknevelés. :)
2023. júl. 9. 16:42
 13/20 anonim ***** válasza:
65%
12-es ez sokat segített.
2023. júl. 9. 16:47
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az is a baj, hogy van egy csomó friss pszichológiai meg agyműködést leíró tudományos eredmény,ami miatt egy csomó kérdésben már jobban tudjuk, hogyan kéne gyereket nevelni. Pl. hogy bizonyos képességek mikor fejlődnek ki az agyban. De ezeket csak az találja meg, aki komolyan utánakeres. Sokan csak félinformációkhoz jutnak (például hogy a verés rossz, de hogy mit csináljanak helyette, az kevésbé elterjedt, pláne aki büntetés és jutalmazás nélkül akar nevelni).
2023. júl. 9. 17:57
 15/20 anonim ***** válasza:
15%

Nem a gyereknevelést kell újrakezdeni, hanem sosem jártál önismeretre, a traumakat, rossz mintákat nem dolgoztad fel, most sincs kivel beszélgetned a való életben az érzéseidről és ez kihat a gyerekekre, rád, férjedre. Itt kellett volna kezdeni.

Szépen jönnek elő a csodás minták. Meg lehet nézni az országot.

De sajnálom, hogy sokan nem látnak rá.

2023. júl. 9. 19:11
 16/20 anonim ***** válasza:
81%
En meg igencsak az elejen jarok a 4 evesemmel, de köszönöm, hogy ezt ilyen nyiltan, es őszintén leirtad! Meg kell allni neha, es vegiggondolni, hogyan tovabb. Sajnos nalam is sokszor szakad a cerna es van, hogy este ugy fekszem le, hogy mondom az alvo gyerkoc fulebe, hogy amugy olyan buszke vagyok ra. Persze ezt nappal is mondon neki.. csak.. mindig van valami.
2023. júl. 9. 21:10
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Először is a gyerek választja a szülőt, nagyon is jól tudja milyen vagy nem véletlenül Te vagy az anyukája. Senki sem tökéletes és nagyon szuper,hogy tudod mi az amit elrontottál, vagy nem úgy csináltad ahogy kéne, hidd el mind így vagyunk. Az igazán jó szülő, kindig jobb akar lenni,sokszor van bűntudata és azon agyal vajon jól csinálja-e.

A múlt elmúlt, a jelenben legyél, légy mellette, vígasztald meg most a jelen a lényeg a múlt elmúlt felesleges rágódni rajta most már.

2023. júl. 9. 21:42
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem baj utsó nem haragszom, ezen a tudatszinten amin vagy nem is tudnál máshogy reagálni.
2023. júl. 9. 22:29
 19/20 anonim ***** válasza:
75%
Köszönöm szépen, a tudásszintem a helyén van. Ráadásul még bizonyos szinten hiszen az ezoterikus dolgokban is. Na, de ez már nekem is sok. Igazából ezt te sem hiheted el...
2023. júl. 9. 22:33
 20/20 anonim ***** válasza:
88%
Ennél a "gyerek választja a szülőt" bullshitnél keves undorítóbb szöveg van. Akár azt is írhatnád, hogy minekmentoda.
2023. júl. 10. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!