Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan aki ha újrakezdhetné...

Van olyan aki ha újrakezdhetné nem szülne?

Figyelt kérdés
Egy ismerösőm bánta meg nagyon a gyerekvállalást. Autista fia született, akit tényleg nagyon szeret de iszonyú nehéz vele. Azt mondta biztos nem szülne egy gyereket sem ha újra fiatal lenne, sőt férjhez se menni inkább maradna vénlány. A férje el is hagyta, egyedül neveli a fiát. A szülei már nem élnek. A fiú 26 éves, az anyja 55
2021. aug. 18. 06:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván vannak olyanok, akik megbánták, hogy gyereket vállaltak.
2021. aug. 18. 07:11
 2/12 anonim ***** válasza:
66%

Vannak sokan, itt is olvasni egy csomót, nem csak ilyen kérdések alatt. Én van, amikor szabadulnék ebből az életből, mert nagyon sok minden, de az időm nagy részében azért jól elvagyok, sokszor pedig kifejezetten élvezem:)

Pont nemrég volt egy pillanatom, ahol legszívesebben elsétáltam volna, hogy nem az én gyerekem(hisztizett marhaságokon, kérdezgetett de nem érdekelte mit mondok és úgy csinált, mintha én rossz lennék ezért és hangosan panaszkodott a 30. szülinapomon a 7 éves, amire gyerekprogramot szerveztem, hogy együtt lehessünk), nem az én életem, eléggé megtörtem..erre két napra rá együtt néztünk egy új mesét, ami úgy kezdődik, hogy "akármerre nézel szét, sehol sincs, aki óv és megvéd.."erre a gyerekem megszólal, hogy "hogy hogy nincs? Nekik nincs anyukájuk?" halomra puszilgattam a kis buci fejét és olyan melegség járt át, hogy mégis szeret, fontos vagyok neki és jól csinálom.. de azért van, mikor rohadt nehéz vele és a közelben sincs ez a melegség, csak nézek rá, hogy ki ez az idegen, gonoszkodó, önző szörnyecske.. szerencsére ez ritka, havonta egyszer, ha van ilyen.

Szerintem a gyereknevelés rengeteg stressz és érzelmi hullámvasút.

2021. aug. 18. 08:12
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Én
2021. aug. 18. 09:13
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
Igen, én. Egyedül nevelem 15 éve, nem ilyen sorsot szerettem volna neki. Ha visszamehetnék az időben, nem vállalnék egyet sem.
2021. aug. 18. 09:35
 5/12 anonim ***** válasza:
15%

Azért, ..elvált az asszony és van egy beteg gyereke.... KI akarna így újra gyereket vagy házasodni ha csak rossz tapasztalatai vannak?

Később úgyis megbánja az ,akinek nincs gyereke ! Ráadásul akkor is, ha nem fiatalon szült. Tapasztalat, kolleganoim is...4 en...45évesek és szomorkodnak hogy nem fiatalon szültek.

2021. aug. 18. 09:49
 6/12 anonim ***** válasza:
67%

“Később úgyis megbánja az ,akinek nincs gyereke!”

Dehogy bánja! Mire jó általánosítani? Bármennyire hihetetlen, de nem akar mindenki gyereket, márpedig aki nem akar, az éppen azt bánná, ha akarata ellenére mégis lenne. Én több 50+os nőt is ismerek, akik nem szültek, mert a hideg rázta őket a gyerekvállalástól és egyetlen percig nem bánják. A válaszok meg éppen azt mutatják be, hogy bizony a szülést is meg lehet bánni, ahogy azt sokan bánják is. A különbség csak az, hogyha már szültél tök mindegy, hogy megbántad-e vagy sem, a gyerek akkor is ott lesz 18-20 évig és legyen bármi, el kell látnod plusz mindennap emlékeztet miért is ment tönkre az életed…

2021. aug. 18. 10:05
 7/12 anonim ***** válasza:
15%
Nos, én ismerek egy 76 éves "nénit" aki utazott egész életében élte az életet és nagyon is megbánta hogy nem szűlt.. mondta is nekem hogy ezt nagyon megbánta.
2021. aug. 18. 17:00
 8/12 anonim ***** válasza:
12%

gyerek akkor is ott lesz 18-20 évig és legyen bármi, el kell látnod plusz mindennap emlékeztet miért is ment tönkre az életed."

Ez egy nagyon csúnya válasz volt. Nem tudom te most egy 40 es nő e vagy aki ezzel próbálja nyugtatgatni magát hogy inkább emiatt és emiatt ne legyen gyereke...

2021. aug. 18. 17:02
 9/12 anonim ***** válasza:
61%

Aztán ugye az megvan, hogy azért mert te ismersz EGY, az az egy olyan nénit, aki megbánta hogy nem szült, attól még van rengeteg olyan ember, aki egyetlen pillanatig sem bánja? És az megvan-e, hogy szemben ezzel van olyan, aki speciel pont az bánja, nagyon is, hogy szült. Lásd itt is van, aki nyíltan leírta. És még számtalan másik kérdésnél is boncolgatták már a témát.

“Ez egy nagyon csúnya válasz volt.”

Miért is? Mert az igazat írtam le? Hát sorry, ez van. Semmi csúnya nincs ebben, aki nem akar gyereket, mert egyetlen porcikája sem vágyik rá, az bizony kőkeményen megbánhatja (és általában meg is bánja), ha pl mégis csak “hagyja magát” rábeszélni. Ismerek ilyen nőt, mindenki győzködte milyen jó lesz neki a gyerekkel, pedig soha nem akart. Volt olyan hülye és gyenge, hogy engedett a nyomásnak és bizony a mai napig bánja. A gyerek pedig a mai napig ott van és tetszik, nem tetszik, emlékezteti őt a rossz döntésére és arra miért fuccsolt be az élete.

2021. aug. 18. 17:26
 10/12 anonim ***** válasza:
11%
Igen 9 es van ilyen is meg olyan is, van aki ugy érzi megbánta. De! Az a kisgyermekkorral el is múlik. Visszagondolva mindenki megszépülve látja a multat.Viszont aki nem szült és megbánja az már utolag baxhatja , igenis egyedül marad vén korára mert férj vagy vagy vagy nincs és hagyjuk már a nagy baráti társaságot mert persze 50-60 évesen majd veled fognak a nagy barinők kártyapartizni mert se kutyád se macskád ők ugyanugy a családjukkal lesznek mert igenis aki nem érti ezt hogy mit jelent az a szó, hogy CSALÁD ( ami 50-60 évesen maár csak lefelé van ugye) az egy lelkileg sivár ember és megérdemli a magányt öreg korára!
2021. aug. 18. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!