Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 évesen nem beszél? (Fiú)

2 évesen nem beszél? (Fiú)

Figyelt kérdés

Mindenki azt mondja, nem baj, majd egyszercsak mondatokban fog beszélni, az övé is 2.5 évesen kezdte, az övé még oviba is úgy ment, hogy nem beszélt, de a korabeli gyerekeken azt látom, elég sok szót használnak.

Az enyém nem.

Apának is és Papának is azt mondja, hogy papapa, a mamát mondja, az allatok hangját utánozza, de a nevét nem mondja, ha motorozni akar, bürrög. Ha szomjas, csak ilyen torokhangon jelzi hogy nyelni akar, vagy nem tudom hogy írjam.

Pápá azt most mondja. Meg a kakát talán, és kb ennyi.

2 hét múlva lesz 2 éves, úgyhogy megyünk majd a védőnőhöz is, meg a gyerekorvoshoz is, őket is meg fogom kérdezni, csak érdekelnek a tapasztalatok, gond van?

Egyébként nagyon cuki, mindenkinek integet, mosolyog, a szemébe néz, kezet fog, pacsizik, ugrál, bukfencezik, motorozik, rollerezik, puszit küld, ad, de nincs szókincse.

Volt így valaki?

2023. júl. 3. 12:07
1 2
 1/19 anonim válasza:
65%
Hát kicsit késik de fog az menni
2023. júl. 3. 12:10
 2/19 anonim ***** válasza:
89%
Fiam 2évesen kb 10szót mondott, hangutánzással 15 max. Kiskönyvébe bele is írták hogy elmaradt beszédfejlődés. Most 27hónapos és több mint 100szót mondd, 2szavas egyszerű mondatokat, néha már 3-4 szavasakat (nem ragoz még csak a szavakat egymás után teszi, de teljesen érthető, hogy mit akar mondani). 2 éves kora óta kétszer volt ilyen robbanásszerű fejlődés a beszédében, az egyik kb 1-2hete.
2023. júl. 3. 12:11
 3/19 anonim ***** válasza:
65%
Hová sietteted, ráér még, így is mond már dolgokat, abszolút nincs elkésve. Majd jövő ilyenkor aggodhatsz egy kicsit, de akkor se lenne baj feltétlen
2023. júl. 3. 12:23
 4/19 anonim ***** válasza:
86%
Nincs semmi gond, minden gyerek máshogy fejlődik, még ennyi idősen nem elvárás, hogy tudjon beszélni. Lehet,hogy most inkább a mozgás fejlődése van előtérben. Ez bármikor változhat, nem kell aggódni emiatt.
2023. júl. 3. 12:28
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam.

Eddig nem különösebben foglalkoztam a dologgal, úgy voltam vele, majd beszél, ha készen áll, megértjük amit szeretne így is.

Csak elbizonytalanodtam a jatszótérén, hogy nála jóval fiatalabbak jóval több szót használnak. De akkor nem izgulok annyira.

2023. júl. 3. 12:37
 6/19 anonim ***** válasza:
86%
Nagy a szorás ebben a korban, de tényleg normális. Elindult már a beszéde, hisz vannak dedikált szavai. Nyugodj meg, be fog robbanni nemsokára.
2023. júl. 3. 12:40
 7/19 anonim ***** válasza:
84%
Ez a beszedfejlodes nagyon egyedi dolog. Van aki 1 évesen már sok szót mond, 1,5 évesen folyekonyan beszél, van aki csak 2 éves felett kezd egyáltalán szavakat mondani, mind normális... Aztán valahol oviban majd teljesen eltűnik a különbség hogy ki mikor kezdte. A tiéd még bőven belefér a normálisba, ha egy szava se lenne érdemes lenne megnézetni, de így nem kell aggódni.
2023. júl. 3. 12:46
 8/19 anonim ***** válasza:
76%

Én várnék még 2,5 éves koráig, ha akkor sem indul be, akkor elvinnem logopedushoz.

Nekem lányom van, de nálunk is így kezdődött, végül nem jött be amit sokan mondtak, hogy majd egyik napról a másikra mondatokban beszél. Viszont időben vittük hallásvizsgálatra és logopédushoz. 3 hónapja jár, és szépen beszél már.

2023. júl. 3. 13:16
 9/19 anonim ***** válasza:
58%
A miénk folyamatosan beszélt, csak az ég világon senki nem értette! Az óvónője pl nagycsoport végére értette meg majdnem rendesen, viszont az az utáni nyáron nagyon sokat fejlődött
2023. júl. 3. 13:17
 10/19 anonim ***** válasza:
74%
Unokaöcsém 2,5 éves, kb. annyit mond, hogy anya, apa, tesója nevét, autót utánozza, meg néhàny dolog nevét az ő babanyelvén. Eddig nem mondta senki, hogy gond lenne. Amúgy nagyon barátságos, szereti a gyerekeket, elvan a felnőttekkel is, mindent ért, játszik.
2023. júl. 3. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!