Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit kell egy apának...

Vexike kérdése:

Mennyit kell egy apának segíteni a baba körüli dolgokban 0-1 éves kor között szerintetek?

Figyelt kérdés
Mi az ami kevésnek szamít, ki számít soknak stb.? Minden érdekel.

#apa #0-1 baba
2023. júl. 2. 10:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt meg a munkaval is nehez azert osszehasonlitani. A ferj 12 orazik? Oke, de en meg akkor heti 7 nap 24 orazom a gyerekkel, ha lofaszt se segit be. Raadasul pl a mi esetunkben a 6 honapos kisfiunk nappal se szeret aludni a mai napig, elso 3 honapjaban szinte csak kezben/ hordozokendoben volt el, mert refluxos volt, ugy volt jo neki. Szoval ha ugy vesszuk, amig a ferjem haza nem ert, fizikai munkas voltam, mert folyamat cipelni kellett a gyereket.

Ez akkor igy rendben van, de apuka ne nagyon segitsen be, mert szegeny dolgozik? :D

Kertunk van es biza hanyagoljuk is, mert nem er annyit az egesz. Vetemenyes most nincs, a fuvet is sokszor inkabb a szomszed vagja, akinek fizetunk termeszetesen ezert. Mert az a plusz heti egyszer 2-3 ora, ami ezzel elmenne, inkabb telik babazassal/ programokkal/ akarmivel, most meg, kesobb persze mashogy lesz, ha a baba nagyobb lesz.

Szoval hala a jo egnek az en ferjem nem igy gondolkozik es ahogy latom ismerosi korben, ritka kivetel sajnos.

Az oke, hogy dolgozik es idore kelnie kell, ezert en ejszakazom a babaval, ezt nyilvan nem varom el tole, de munka utan kiveszi a reszet o is, nem hagy magamra.

Szoval nem annyira fekete-feher ez a kerdes, de persze az abszolut igaz, hogy par dolga, hogyan van beosztva.

De azert oriasi kulonbseg, ha a no nem egyedul van egy nagy hazra+a gyerekekre.

Nyilvan ezt gyerekvallalas elott kell merlegelni. Nem lehet mindenre felkeszulni, barmikor barmilyen helyzet adodhat, de azert az latszik, hogyha a ferj egyebkent se mozdit egy fuszalat se otthon, akkor gyerek mellett se lesz ez maskepp.

2023. júl. 2. 11:18
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

8 nekem nincs minta ferjem,csak az ideje engedi,es maximalisan neveli o is a gyereket .

Mindkettot a 9 eves lannyal is tanul ha ugy van,eljarnak programozni,jatzsanak egyutt pl kartyaznak stb.

Es meg nem váltunk el,valoszinuleg nem is fogunk...

2023. júl. 2. 11:21
 13/20 anonim ***** válasza:
Ja,egyes voltam
2023. júl. 2. 11:21
 14/20 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom miért hiszik azt a nők, hogy a férjnek segíteni kell és az kiváltság , ha felemeli a seggét otthon..

A férjnek nem segíteni kell, hanem kivenni a részét mindenből!☝️

A gyerek nem csak a nőé, a háztartás szintén.

2023. júl. 2. 11:25
 15/20 anonim ***** válasza:
36%
12, én készséggel elhiszek mindent, csak a pecsogást hallom a való életben.
2023. júl. 2. 11:30
 16/20 anonim ***** válasza:
61%

Én meg azt imádom, amikor azzal jön valaki, hogy "a férjem kiveszi a részét a gyereknevelésből/ellátásból". Szerintem ez az óriási bullshit. :) Persze, az enyém is kiveszi a részét, de mivel én vagyok itthon vele, az oroszlán része az enyém, pont. Amikor itthon van, kiveszi a részét, ha kérem, kel ő éjszaka akkor is, ha másnap korán kel és dolgozni megy. Mégis én adtam fel 100%-ban a korábbi életem, én őszülök bele néha az itthonlétbe, a magányba, én viszem védőnőhöz, dokihoz, én szervezek programokat, én figyelek jobban oda a hozzátáplálás alakulására és még sorolhatnám, mert én vagyok állandóan a gyerekkel. Ha a férjem lenne, akkor fordítva lenne és jogos lenne a kijelentés, hogy az oroszlán része az övé, én meg kiveszem a részem amikor és amiből tudom.

Egy újszülöttnél nincs elég segítség. Ha szopizik, akkor pláne nem tudja apuka egyenlő arányban kivenni a részét a babázásból. Tudja másban tehermentesíteni az anyát, de nekem pl. kimondottan jól esett, ha a nonstop szoptatás mellett végre kitakaríthattam a fürdőt, annyival is színesebb volt a nap.

2023. júl. 2. 11:37
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

16, hidd el, nem marad örökké baba és azt is, hogy erősen korrelál a mostani részvétele a későbbiekkel. Az az "apa", aki nem gondozza a gyerekét, míg csecsemő, később is max. hétvégente viszi majd le 1 órára a játszótérre.

Ha meg már a szavakon lovaglunk: a "kiveszi a részét" se kevés. Nálunk pl: az iszsz anyatejes csecsemőt is 0 perctől altatta (ráadásul cumi nélkül), mert nekem a nagyobbal volt dolgom, hogy ne legyen testféltékenység. Az etetés is max. 6 hónapos korig kifogás. A hozzátáplálás sem akkora ördöngösség, hogy csak anya tudná. Ahogy a fürdetés, körömvágás, öltöztetés, pelenkázás sem. Időpontok, orvoshoz vitel, táppénz...ez se dedikált anyai feladat. Max. az elején te érsz rá jobban.

2023. júl. 2. 12:33
 18/20 anonim ***** válasza:
74%
Az enyém is azt mondogatta végig, hogy ki fogja venni a részét mindenből, mindenben segíteni fog. Ő akarta a gyereket, jobban, mint én. Aztán amint megszületett, jött a pofára esés. Semmiben sem segített, pedig nehéz, többemberes babánk volt. Azt mondogatta folyton, hogy hogy várhatom el, hogy ő hazajön a munkából és átveszi a gyereket? Hát akkor ő mikor pihen? Amúgy is egy gyereknek az anyja mellett a helye. A munkahelyén semmit nem kellett csinálnia azon kívül, hogy figyeli, hogy jól mennek-e a gépek, ha nem, akkor szól a karbantartóknak, még csak nem is neki kellett megcsinálni. Házimunkában zéró segítség, mert itthon vagyok, ez a dolgom, ráér. Ha már rohadt a mosogató, mert nem volt energiám vagy nem tudtam az üvöltő gyerek mellett elmosogatni, akkor sem csinálta meg. Elvonult este 19-20 óra körül külön szobába, hogy ő milyen nagyon fáradt, megy aludni, közben hajnali 1-ig telefonozott, verte a kis faszát.
2023. júl. 2. 13:40
 19/20 anonim ***** válasza:
55%
Nekünk 3 van a Párom mindennap fél 6ra ér haza,reggel a babának Ő hozza tápszert,kiveszi az ágyból,megeteti, játszik Vele, este fürdeti,mindhárom gyerkőccel játszik,beszélget velük vacsorát készit stb,hétvégén persze több időnk van Vele. Nyilván a nagyobbakkal sokkal több mindent tud csinálni, teljes mértékben kiveszi a részét, a baba is imád Vele lenni de legtöbbször még én kellek.
2023. júl. 2. 19:05
 20/20 anonim ***** válasza:
59%

17# Teljesen igazad van, de a kérdés babákról szólt, én erre reflektáltam. Ott meg egyértelműen azé a nagyobb "teher", aki otthon van vele. Nem azért, mert a dolgozó felet nem érdekli a gyereke, hanem mert nyilván az tudja hozni-vinni szabadabban, aki otthon van, az eteti gyakrabban, az szeretne kimozdulni vele napközben, az tartja számon a napi pelusokat, stb. Ilyen formán pedig tényleg csodásan hangzik a "kiveszi a részét" a másik, mert hát ki is, de ez ugyan mit jelent? Nem 50-50 az esetek 90%-ában már csak praktikussági okokból sem, ebben szerintem megegyezhetünk. :)

Később nyilván két dolgozó szülővel más tészta.

2023. júl. 2. 20:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!