Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kínai-magyar párok, hogy...

Kínai-magyar párok, hogy oldjátok meg a gyerek(ek) oktatását ?

Figyelt kérdés
A legnagyobb gyerekünk nemsokára iskolás lesz. Az egyik lehetőség a magyar-kínai iskola, de ez állítólag nem a legjobb színvonal. De mégis hétfőtől péntekig tart csak és lehetne mellé különórára járni, amiből szükséges. A másik lehetőség egy jó magyar általános iskola + a hétvégi kínai iskola. Ez biztos, hogy minőség, de azt jelentené, hogy a gyereknek minden nap, szünet nélkül iskolába kéne járnia.
2023. jún. 29. 16:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%

Mit jelent a nem a legjobb színvonal?

Miért olyan fontos számotokra, hogy kínaiul is tanuljon iskolában?

Biztosan nem íratnám hétvégi iskolába. De ez én vagyok.

2023. jún. 29. 16:44
 2/16 A kérdező kommentje:
Mert ő félig kínai is, nemcsak magyar. Tudjon írni-olvasni, beszélni. Ez nem az nyelv, aminél elég, ha az anyuka / apuka napi pár mondatot szól hozzá
2023. jún. 29. 17:25
 3/16 anonim ***** válasza:
91%

"Miért olyan fontos számotokra, hogy kínaiul is tanuljon iskolában?"

Neked nem lenne fontos, hogy a gyereked megtanulja jól az anyanyelvét/apanyelvét? Természetesen erre nem minden országban van lehetőség, de ahol van, ott teljesen érthető, ha ezt a szülő ki akarja használni.

Egyébként a rossz színvonal engem is érdekelne. Miben rossz? Egy általános iskola általában mindenhol ugyanolyan, tanterv szerint haladnak. Vagy a tanárok nem elég megfelelőek számotokra?

2023. jún. 29. 17:37
 4/16 anonim ***** válasza:
74%

Igazából a kérdés az mi a fontosabb ? Hogy gyerek legyen, vagy nonstop az iskolában legyen és csak tanuljon?

Azt elsőre is értettem, hogy félig kínai is, de arra lettem volna kíváncsi van e valami más oka is annak, hogy szeretnétek ha tanulna kínaiul is?

Tehát rendszeresen meglátogatjátok a kínai rokonokat, rendszeresen jártok Kínába, olyan környezetben forogtok ahol több a kínai mint magyar, a jövőben Kínában szeretnétek élni stb stb stb.

2023. jún. 29. 17:41
 5/16 anonim ***** válasza:
79%
4: én el tudom képzelni, hogy CSAK ÚGY akarja valaki, hogy a gyereke tökéletesen ismerje a szülei nyelvét. Tudod, ez általában belülről jön, ösztönből.
2023. jún. 29. 17:44
 6/16 anonim ***** válasza:
56%
Kínában dolgoznak szombat, vasárnap is, úgyhogy akár járhat non stop iskolába. De én biztosan a másik megoldást választanám. Legyen már hétvégéje szegénynek, nem Kínában vagyunk.
2023. jún. 29. 17:57
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy nem jó a magyar-kínai?

Ugyan nálunk csak német-magyar van, de klasszisokkal veri a sima magyar általános iskolákat, már csak azért is, mert nem állami, jobban fizetettek a tanárok, jobb szakembereket tudnak alkalmazni, mindenre több a pénz, (ugyanakkor nem fizetős).

2023. jún. 29. 17:59
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Az állítólag nem jó színvonal mit takar?

Én inkább választanám a magyar-kínai sulit, plusz próbálnám minél többet vinni olyan helyekre, ahol anyanyelvi kínai emberekkel tud beszélni, akik a kultúrát is ismerik (rokonok, sulis társak stb).

2023. jún. 29. 18:05
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Mármint a 15. Kerületi kínai magyar iskolára gondolsz? Bar személyes érintettségem nincs, de hallomásból az egy kifejezetten ”elitnek” számító, jól felszerelt iskola ahová jó képességű gyerekek járnak.
2023. jún. 29. 18:14
 10/16 anonim ***** válasza:
90%

Basszus dolgozz Te is nonstop hétfőtől péntekig...biztos nem menne el annyira az eszem hogy hétvégén is bedugjam az iskolába.

Mikor pihen? Mikor játszik? Mikor lehet gyerek?

2023. jún. 29. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!