Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én tapasztalom azt, hogy...

Csak én tapasztalom azt, hogy manapság egyre inkább már "cikizik" az emberek az anyaságot?

Figyelt kérdés

[link]

Mielőtt olvastam ezt a cikket, azt hittem, szimplán csak az anyaság árnyoldalait írja le, ami teljesen természetes: pl. a gyerekhisztik, kialvatlanság, fáradtság, stb.

De egyáltalán nem így van, hanem az egyik anyuka szó szerint azt írta, hogy az anyaság a legszarabb meló ami létezik, nem kapsz érte semmit, a nőknek nincs reális képük az anyaságról, mielőtt szülnek, pofáncsapja őket a valóság, stb.

Még Facebookra is felkerült ez a poszt, és ott is egy anya kommentelte oda, hogy:

"Az anyasággal megváltozik a tested, a felfogásod, magányos leszel, depressziós, önbizalomhiányos, stb",

hát nem tudom, én ezeket nem tapasztaltam magamon. 😆

Viszont érdekes, ennek ellenére amúgy rengetegen bevállalják még többedszerre is, (jó, persze, azt megértem, ha panaszkodnak néha az anyák, ha kimerültek, úgy érzik nem bírják) de én azt vettem észre, hogy ma már rendesen elveszik azoknak a kedvét is, akik amúgy nagyon vágynak gyerekre, és gondolom aki normálisan fogja fel ezt, az nem vattacukornak képzeli el a gyerekvállalást.

Mi a véleményetek erről?

Titeket nem szokott elriasztani ilyen negatív komment?

2023. jún. 28. 21:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Inkább ez, minthogy olyan vállaljon gyereket, akinek nem kéne. Aki meg szeretne, azt ezek nem fogják eltántorítani.
2023. jún. 28. 21:16
 2/16 anonim ***** válasza:
98%
Nem. Szerintem az a jó, ha valaki tisztában van ezekkel az eshetőségekkel is, MIELŐTT úgy dönt, hogy gyereket vállal.
2023. jún. 28. 21:45
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem lenne senki aki ezt le meri írni akkor mégis hogyan várnák el egyesek hogy előre tudják hogy mit vállaltak?

Amúgy amiket felsoroltál a számodra nem megfelelőek között nálam mind megvolt. Talán a konkrét depresszió az nem. Semmi baj nincs az általad kiemelt résszel és semmi köze az anyaság cikizéséhez.

2023. jún. 28. 21:59
 4/16 anonim ***** válasza:
31%
En azt utálom, mikor az anyaság arnyoldalaikent tüntetik fel a kialvatlansagot, uosztiket stb. Ezek vekejarok, szükséges dolgok ahhoz, hogy olyan embert nevelj fel amilyet szeretnél. Mindenből építeni lehet.
2023. jún. 28. 23:01
 5/16 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem nem rossz a cikk. Ami engem megdöbbent, hogy egyszer sem merül fel az, hogy mondjuk a férfiaknak is ki kellene venni a részüket nem csak a házimunkából, hanem a gyed-ből is.

Szerintem ez az, ami a legjobban elszigeteli az anyákat, hogy még egy ilyen cikk is max odáig jut el, hogy a férfi besegít-e a háztartásban.

Pedig, ha a női és férfi szerepek nagyrészt felcserélhetőek lennének (a nők is keresnének közel annyit, mint a férfiak és a férfiak is otthon maradnának a gyerekkel egy pár hónapot), akkor szerintem sokkal kevésbé szigetelődnének el a nők is.

2023. jún. 29. 05:20
 6/16 A kérdező kommentje:

Hát igen, pontosan ez a legnagyobb baj, hogy még mindig ott tartunk, hogy "magadnak szülted", és a férfiak még most sem igazán veszik ki a részüket az egész gyereknevelésből, úgyhogy egyébként nem csoda, ha sok anya ki van borulva.

A férfiak azt hiszik, a nő feladata ez meg az.

2023. jún. 29. 06:13
 7/16 A kérdező kommentje:

De viszont ha az anyaság "a legszarabb meló", akkor miért élvezik annyi sokan?

Ha szar lenne, nyilván senki nem szülne..

2023. jún. 29. 06:17
 8/16 anonim ***** válasza:

Mert szerintem nem a “melóval van baj”, hanem a körítéssel, ha megnézed a panaszokat.

Pl. Mint a tanári pálya. Vannak akik hivatásuknak érzik, de jelenleg azok se nagyon tudják élvezni, mert kevés pénzt kapnak érte, rengeteg fölösleges körítéssel (papírmunka, ügyelet, nem a saját tárgyuk oktatása), sokan le is nézik őket mert keveset keresnek, és még többen nem empatizálnak velük (miért nem váltanak).

Szóval aki amúgy örömmel csinálná, az is inkább keres mást.

Körülbelül ugyanez van itt is leírva. Rossz férj, vagy nem elég empatikus, senki nem érti meg, nem ismerik el a munkáját stb.

Ezért írtam, hogy jó lenne, ha több férfi maradna otthon gyed-en, meg szerintem az is, ha több nő menne vissza korábban dolgozni, mert szerintem amúgy a nők sem empatikusak a férjekkel egy idő után.

2023. jún. 29. 06:37
 9/16 A kérdező kommentje:
Igen, ez egy jó példa igazából, de például ez a poszt, amit csatoltam, ez Facebookra is felkerült, és aki pozitívat kommentelt, hogy mondjuk az anyaság a legszebb dolog a világon, semmiért nem adná, imádja a gyerekeit, akkor rögtön olyan válaszokat kapott, hogy jaj már az ősanya, meg ilyenek...
2023. jún. 29. 06:45
 10/16 A kérdező kommentje:
Szóval ezzel azt szeretném kifejezni, hogy mostanság már nem az van, hogy tabu ez meg az, hanem egyenesen eltántorítják az embereket a gyerekvállalástól.
2023. jún. 29. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!