Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekes szülők, ti hogyan...

Gyerekes szülők, ti hogyan szoktatok készülni a családi nyaralásra?

Figyelt kérdés

Miket vesztek meg, hogyan vásároltok be? Milyen fontos lépések vannak nálatok az előkészületek során? Hogyan zajlik a nyaralni indulás előtti utolsó nap? Hány órakor szoktatok indulni jellemzően?

Összességében: mikre szoktatok odafigyelni amikor készültők elő a nyaralásra?

2023. jún. 27. 12:24
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
54%
#2 vagyok, az 1 napos nyaralás az nem nyaralás :D Én életemben nem listáztam, mindig csak végiggondoltam, hogy reálisan mire van szükség, aztán úgy csomagoltam. A 10 napos nászútra is indulás előtti órákban délelőtt csomagoltam be, 2 óra alvás után, mialatt az újdonsült férjem a világról nem tudva horkolt a szomszéd szobában (a lagzi másnapján indultunk, röpke 16 óra repülőútra készültünk Szingapúrba). Ha ezt megoldottam anélkül, hogy bármi hiányozzon (márpedig megoldottam, egyedül a fésű maradt ki a csomagból, elismerem, de talán ennyi hiba belefér), akkor 2 gyerekkel egy 1 hetes nyaralás akár hotelbe (ahol minden van kb), akár apartmanba (ahol csak ugyanaz kell, mint itthonra) a környező európai országokba vagy csak belföldön nehogy már gondot okozzon. A legfontosabb dolgok, mint iratok és bankkártya mindig nálunk van, bármi egyéb helyben pótolható egyébként is.
2023. jún. 27. 19:52
 22/26 anonim ***** válasza:
31%

Ez fürdöruha kinöttem dolog olyan hogy utközben be megyek egy decatlonba azt veszek egy másikat télen pont így jártam lányom kinötte nem kellet tavaly a fürdöruha ,nekem meg nem kellet vagy 5 éve wellness hotelbe mentünk ahol volt uszoda kocsival mentünk megálltunk vettünk 2 fürdöruhát utközben a decatlonba.

Probléma megoldva.

2023. jún. 28. 05:32
 23/26 anonim ***** válasza:
31%

Miért fáj az valakinek, hogy más tudatosabban készül? :)

Nem a ti időtöket fordítja erre.

Gyerekeim több helyen jártak már külföldön, mint én 30 éves koromig, pedig még a nagyobb is csak 7. Ha ehhez az kell, hogy többet készülök, szerintem megbocsátják. :)

Nálunk nincs Decathlon.

2023. jún. 28. 08:13
 24/26 anonim ***** válasza:
71%

Nekem amúgy teljesen mindegy ki mennyit készül, de ugyanúgy tudatosan készülök,ha előtte két nappal megírom a listám, es bepakolok előtte 1-2 nappal, közben az is kiderül ha valami hiányzik, vagy kinőtték

3 gyerekem van a legkisebb baba, a cuccai 98%át mindennap használom, ha most 1 héttel előre bepakolnám vehetném elő nem? Vagy mondjuk a fésűmet/papucsomag/fogkefémet elteszem már 1 héttel hamarabb akkor ne is használjam?

Szerintem ezt embere válogatja, nagyon maximalista vagyok, mindent egyedül pakolok össze,mert akkro tuti nem felejtjük el, de nekem bőven elég előtte összepakolni bármennyi időre is megyünk, tök felesleges ezért egymasnak esni meg pontozgatni..

2023. jún. 28. 08:20
 25/26 anonim ***** válasza:
62%

Egy gyerekünk van. Előtte sem stresszeltük túl az utazásokat, vele sem. Annál inkább sem, mert a családunk is 2,5 órára lakik tőlünk, mindkettő ellenkező irányokban, valaki ilyen távolságokra nyaralni jár. :)

Van egy lista a telefonomban, hogy a kislányunknak mit kell összedobálni egy táskába, ha megyünk. Még akkor írtam, amikor a születése után először mentünk haza anyuékhoz. Azóta mindig aktualizálom, ha kell.

Indulás előtti napon felcsapom a listát, mindent egy helyre pakolok neki is, magamnak is, közben a férjem pakolja az ő cuccát és kész. Bőröndök, beledobál, bepakolás kész.

Amit egy-két nappal korábban végig gondolok, hogyha mondjuk hosszabb autós útra megyünk (4+ óra), akkor a gyerek mit fog enni útközben, illetve mi akarunk-e enni útközben. Ha kell, akkor ehhez vásárolok.

Apartmanba, vagy hotelbe szoktunk menni. Ha hotel, akkor vacsorára odaérünk, nem vásárolgatok semmi egyebet, max egy-két snacket. Ha apartman, akkor még annyit szoktam, hogy vacsora és másnapi reggeli legyen, ne kelljen a gyerekkel még este boltot vadászni. Ha repülünk, akkor nyilván ezt sem...

Úgy vagyok vele, hogy szerencsére nagyon kevés olyan létszükségletű cuccunk van, amit ne lehetne bárhol megvenni, ha esetleg itthon maradna.

2023. jún. 28. 14:53
 26/26 anonim ***** válasza:
2023. jún. 29. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!