Gyerekes szülők, ti hogyan szoktatok készülni a családi nyaralásra?
Miket vesztek meg, hogyan vásároltok be? Milyen fontos lépések vannak nálatok az előkészületek során? Hogyan zajlik a nyaralni indulás előtti utolsó nap? Hány órakor szoktatok indulni jellemzően?
Összességében: mikre szoktatok odafigyelni amikor készültők elő a nyaralásra?
En mar egy hettel elotte osszekeszitek mindent amit vinni akarok.
Utolso este bepakolok mindenkinek,es vagy szazszor leellenorizem minden meg-e van.
Minden napra ket ruha szettet pakolok a fiamnak nyaribol,es bekerul a taskaba rossz ido esetere egy-két hosszu nadrag illetve pulcsi is
Lanyomnak ugyanigy.
Este két telefonon huzunk ébresztőórát.
Ebredes utan probalok nem idegosszeroppanast kapni.
Mert hiába minden bepakolva,reggel ugyis mindig kapkodás a vege.
Ugyanúgy, mint a nem-gyerekes nyaralásra. Viccen kívül. Külön a nyaralásért sosem vásárolok be, max ha a házi gyógyszertárunk már amúgy is kiürülőben, akkor a gyakrabban használt dolgokból veszek utánpótlást. Általában apartmanban szállunk meg, de helyben, érkezés után szoktunk bevásárolni reggelinek valókat, ebédet-vacsorát étteremben szoktuk letudni, gyümölcsöt-fagyit szintén a strandolás közben/környékén szerezzük be. Külföldre általában este indulunk, alvásidőben, szóval kb délután gyorsan becsomagolok, amíg a gyerekek elvannak, közben kérdezgetem tőlük, hogy mi az a rettenetesen fontos játék vagy mesekönyv, ami nélkül nem tudnak létezni, mert jellemzően ha segítenek csomagolni, akkor az összes játék, ami csak létezik, belekerül a bőröndökbe :D A Balatonra reggeli után indulunk, ebben az esetben amit lehet, azt altatás után pakolom be, ilyen fogkefe-fogkrém szintű dolgokat meghagyok indulás előttre közvetlenül. Repülős út esetén letöltök egy rakás rajzfilmet és offline játékot a tabletre, nyilván ilyenkor a repülő indulásához igazítjuk magunkat.
Amit fontosnak tartok előkészületként, az az, hogy mesélek a gyerekeknek a nyaralásról. Hogy menni fogunk, hogy autóban kell sokat ülni, hogy máshol alszunk, úgymond felkészíteni őket az utazásra és a nyaralással járó változásokra. Nem szokott ebből probléma lenni, szerencsére rugalmas és utazni szerető lányaim vannak, de attól még kicsik (1 és 3,5 évesek), és hát na, igenis próbálom minimalizálni a problémákat.
Ugyanúgy mint nem gyerekkel. Csak több főnek kell pakolni. 🤷🏻♀️
Amúgy én listát írok előtte, minden meglegyen, észben legyen tartva.
Az egesznek a titka h mar elotte 2 hettel listát irok, mindent egykupacban ami csak eszembe jut. Elotte 2-3 nappal rendszerezem a listat kulon targyakra, es teendokre (idopont szerint sorba).
De ugy igazan amit ott boltba meglehet venni en nem veszem meg itthon, hogy aztan elcipeljem. Persze amink mar van elcsomagolom pl szunyogriaszto, naptej stb. Mindenhol van mar tesco lidl auchan barmi. (Mi kulfoldre nem jarunk)
Mi nagyon sokat utazunk videkre, aztan haza, úgyhogy nekünk ez igy bevalt
Már régen régen fel hagytam a túlszervezéssel.
Minden napra rakok 2 váltás ruhát. Olyan helyre megyünk mindig ahová törölközők nem kellenek. Csak strandolósat kell vinni, fürdőruha, papucs.
Gyógyszerek, telefontöltő, pipere cuccok, játékok.
Ja és a kocsiba a kismama párnát hiába nem vagyok már az. Kincset ér út közben 🙂
Én nem görcsölök rá.
Elötte nap elmegyek a boltba, az útra nasit, inni venni.
Este bepakolom amit vinni akarunk.
Reggel ki a kocsiba és indulás.
Ha valami otthon marad, nincs olyan dolog, amit ne lehetne útközben venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!