Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Boldogabb, vagy boldogtalanabb...

Boldogabb, vagy boldogtalanabb lettél azóta, hogy gyereked lett?

Figyelt kérdés

Tehát, mi változott az életben? Gondolom, több lett benne a csoda, és több lett benne a munka is. Álmatlanság és gürizés az egyik oldalról, de extázis a másik oldalról, hogy ott a saját biológiai leképződésed. Na de melyik érzelem dominál?

Babakocsit tologatni maga a megtestesült gyönyör, vagy inkább a kötelező kényelmetlenség?

Gyereket altatni hangulatos, chill élmény, vagy nyűg?

Az is érdekel, milyen, mikor már idősebb a gyerek. 6-9 éves. Több az öröm, vagy több a fáradalom bennük?

Tehát a lényeg: Abból a fajta extázisból, ami végigfut az egész testeden, gerincedtől az ujjaid végéig, na abból kevesebb, vagy több lett azóta?

2023. jún. 13. 17:36
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebben semmi foldontuli vagy transz boldogsag nincs, de az amugy is nagyon ritka az ember eleteben. Ez olyan hogy mindennap van okod felkelni, mert nincs valasztasod, ha nincs kedved fozni akkor is kell, ha nincs kedved megfurdetni akkor is meg kell, ha nincs kedved elaltatni akkor is el kell. Ez a cel amit ad, hogy nincs valasztasod, muszaj bemenned a celvonalba. Szerintem jo ez az egesz, en egy hedonista eletet eltem a gyerek elott es mar semmi nem tett boldogga. Mostmar a legalapvetobb dolgoknak is tudok orulni. Egy kadfurdo, egy resz a kedvenc sorozatombol, egy tal etel amit nyugodtan meg tudok enni. Ezeket az ember addig nem ertekeli amig nincs gyerek, mert termeszetes. De mikor van valaki akit ki kell szolgalni, magadat hatterbeszoritani, az valami olyan alazatra tanit mint semmi mas. Es az, hogy ez az ember termeszete, valahogy kozosseget vallalsz mindenkivel aki szulo, ez egy teljesen mas minosegu elet, persze nem mondom hogy rosszabb vagy jobb, csak masabb. A boldogsagot pedig mindennap meg kell keresni, mert ez egy nagyon nehez melo, de amikor megvan, akkor az se merheto semmihez. Maga a tudat, hogy bent alszik a gyerekem a szobajaban, es nyugodtan alszik, es mikor felkel majd en leszek az elso akit latni akar, es hogy van valaki akivel elvalaszthatatlanok vagyunk az egyszeruen tok jo. Persze sokan nem igy gondolkodnak, de nekem ez a tudat is mar boldogsag.
2023. jún. 14. 10:13
 22/32 anonim ***** válasza:
33%

#20, miért?

Azt elhiszem, hogy akkor még azt is megbánja a szülő, hogy ő megszületett, ha mondjuk súlyos értelmi fogyatékos vagy down-szindrómás gyereke született...

Más esetben miért írna ilyet?

2023. jún. 14. 12:35
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

22!

Mondjuk mert a gyerek kiskorától kezelhetetlen, mindenben az ellentéte, minden erkölcsi normával szembe megy?

2023. jún. 14. 14:59
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

Ha mindenki így gondolkodna, már rég kihalt volna az emberiség :D

Ha ennyin múlna az egész, senki nem vállalná be a 2., 3. gyereket sem.

Egyébként meg olyan érdekes, akinek 3 gyereke van, abból tuti, hogy legalább egy kezelhetetlen, nem?

2023. jún. 14. 15:51
 25/32 anonim ***** válasza:
54%

24!

Aha, nyilván... Most akkor olvasd el meg egyszer azt a mondatot és értelmezd is.

2023. jún. 14. 16:00
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk úgy néz ki nem lehet már gyerekünk, de nincs hianyerzetem. Persze látok példákat, meg néha belegondolok mi lesz később.de egyelőre teljesen jól egymásra vagyunk hangolodva, nincs rohanás, csak a mi igényeinkre kell dolgozni, 100% egymásra tudunk hangolodni. Hozzaallas függő, de az biztos, ha gyerekünk lenne első dolgom lenne vidékre költözni és a vállalkozásomat kiszervezni és csak a család. Mondjuk most is majdnem ez van, egy helyen dolgozunk.
2023. jún. 16. 08:14
 27/32 A kérdező kommentje:
26-os, én is nagyon jól elvagyok gyerek nélkül, MOST MÉG. Szerintem 50 éves koromig simán ellennék gyerek nélkül, tehát még egy jó 20 évig, de utána jönnének a sötét gondolatok. Például, hogy mi lesz az akkorra már igencsak közeledő öreg koromban? Amikor már csak a ráncok sűrűsödnek, és nincs előttem egy idilli fiatal szempár, akinek követhetem a fejlődését. Nincs olyan családtag, akinek akár gyerek, akár unoka formájában még láthatom a kiteljesedését, nem pedig csak a hanyatlását, mint ahogyan magamon látom a tükörben. És a házamat kire hagyom majd? Ultrakínos eltartási szerződéseket próbálok majd kicsikarni, hogy én legyek az öreg, akinek mindenki a halálát akarja már? Vagy adjam el a házat öreg koromra, és próbáljam meg 80 évesen elszórakozni a pénzt? Tehát, ha nincs mögötted senki, akkor egyedül zuhansz az öregedés poklába. Senki nem intézi majd a temetésedet se, azt is úgy kell majd magadnak rendezned még éltedben, az meg marha felemelő dolog lehet. Persze, ha az embernek van gyereke, az sem garancia arra, hogy jó gyerek lesz belőle. És én abszolút nem várnám el, hogy segítsenek öreg koromba nekem, sőt, ameddig mozogni tudnék, inkább én segíteném őket, mert nálam tényleg csak az lenne a cél, hogy lássam az élet és a ciklikusság újraindulását képükben, ne csak a saját elmúlásomat. Úgyhogy, igen, megvan az árny oldala is a gyerekvállalásnak, de az egyedüllétnek is. Ez egy alku, amit kötünk az élettel. Egyikkel se lehet csak jól, vagy csak rosszul járni.
2023. jún. 16. 14:29
 28/32 anonim ***** válasza:
50%

A pénzedért cserébe bárki tejben-vajban füröszt majd időskorodban, míg sokszor a gyerekei az embernek feléje sem néznek. Hiába a jó nevelés. Nagymamám is kitette a lelkét is a gyerekeiért, unokáiért, de 3 unokája van rajtam kívül, aki le se szrja, nem is beszélnek.

Én foglalkozok vele, de nekem dolgoznom kell távoli városban, így én sem vagyok ott vele túl sokszor. Ez ilyen mindenkinek, van, aki évente találkozik a rokonaival, vagy akkor sem.

Azért meg, hogy valaki elrendezze a temetésem, nem fogok gyereket vállalni, mert abszolút nem érdekel, majd elintézi valaki, lehet, hogy meg sem élem az időskort. Na meg lehet az embernek párja időskorában is, sokaknak lett.

2023. jún. 18. 02:10
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg figyelemmel követni bárkinek lehet a sorsát, nekem az egyik rokonomnak nem született gyereke, de én úgy szerettem mint a nagymamámat. Gondoskodó volt, aggódott értem, heti szinten beszéltünk egészen a haláláig. Jobban szerettem és tiszteltem, mint sok gyerek a szüleit és sokszor eszembe jut, pedig meghalt sajnos pár éve.
2023. jún. 18. 02:17
 30/32 anonim ***** válasza:
35%

Hát akkor ott valami (már bocsánat) elúszott a nevelésben!

Olyan nincs, hogy egy igazán jó, és törődő szülőt lesz.rnak a gyerekei vagy az unokái, esetleg akkor tudom elképzelni, ha nem volt jó szülő a nagymamád - vagy a gyereknek is van egy külön élete, és nem biztos, hogy van ideje vele foglalkozni.

2023. jún. 18. 10:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!