Boldogabb, vagy boldogtalanabb lettél azóta, hogy gyereked lett?
Tehát, mi változott az életben? Gondolom, több lett benne a csoda, és több lett benne a munka is. Álmatlanság és gürizés az egyik oldalról, de extázis a másik oldalról, hogy ott a saját biológiai leképződésed. Na de melyik érzelem dominál?
Babakocsit tologatni maga a megtestesült gyönyör, vagy inkább a kötelező kényelmetlenség?
Gyereket altatni hangulatos, chill élmény, vagy nyűg?
Az is érdekel, milyen, mikor már idősebb a gyerek. 6-9 éves. Több az öröm, vagy több a fáradalom bennük?
Tehát a lényeg: Abból a fajta extázisból, ami végigfut az egész testeden, gerincedtől az ujjaid végéig, na abból kevesebb, vagy több lett azóta?
#20, miért?
Azt elhiszem, hogy akkor még azt is megbánja a szülő, hogy ő megszületett, ha mondjuk súlyos értelmi fogyatékos vagy down-szindrómás gyereke született...
Más esetben miért írna ilyet?
22!
Mondjuk mert a gyerek kiskorától kezelhetetlen, mindenben az ellentéte, minden erkölcsi normával szembe megy?
Ha mindenki így gondolkodna, már rég kihalt volna az emberiség :D
Ha ennyin múlna az egész, senki nem vállalná be a 2., 3. gyereket sem.
Egyébként meg olyan érdekes, akinek 3 gyereke van, abból tuti, hogy legalább egy kezelhetetlen, nem?
24!
Aha, nyilván... Most akkor olvasd el meg egyszer azt a mondatot és értelmezd is.
A pénzedért cserébe bárki tejben-vajban füröszt majd időskorodban, míg sokszor a gyerekei az embernek feléje sem néznek. Hiába a jó nevelés. Nagymamám is kitette a lelkét is a gyerekeiért, unokáiért, de 3 unokája van rajtam kívül, aki le se szrja, nem is beszélnek.
Én foglalkozok vele, de nekem dolgoznom kell távoli városban, így én sem vagyok ott vele túl sokszor. Ez ilyen mindenkinek, van, aki évente találkozik a rokonaival, vagy akkor sem.
Azért meg, hogy valaki elrendezze a temetésem, nem fogok gyereket vállalni, mert abszolút nem érdekel, majd elintézi valaki, lehet, hogy meg sem élem az időskort. Na meg lehet az embernek párja időskorában is, sokaknak lett.
Hát akkor ott valami (már bocsánat) elúszott a nevelésben!
Olyan nincs, hogy egy igazán jó, és törődő szülőt lesz.rnak a gyerekei vagy az unokái, esetleg akkor tudom elképzelni, ha nem volt jó szülő a nagymamád - vagy a gyereknek is van egy külön élete, és nem biztos, hogy van ideje vele foglalkozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!