Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen cumisüveget és pelenkát...

Milyen cumisüveget és pelenkát vennétek a gyerek születése előtt?

Figyelt kérdés

Valamit szeretnék, hogy legyen itthon, de kicsit el vagyok veszve.

Márka, típus és beszerzési hely is érdekelne.

Ha még van olyan tucatcsetresz, amit beszereznétek “jó, ha van otthon” alapon, akkor légyszí azt is írjátok meg!

2023. jún. 12. 09:15
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
14%

Cumisüveget semmit, nem igazán kell, hacsak nem eleve tápszeresen akarod tartani.

Pelenkát meg a legkisebb méretböl max. két csomaggal, egyrészt hamar kinövi, másrészt meg nem minden márka megfelelö minden gyereknek.

2023. jún. 12. 09:20
 2/23 anonim ***** válasza:
71%
Mam cumi,egy kicsi Mam cumisüveg, legkisebb pelusból max 1 csomag, de én inkabb elev 2est vettem abból 2 csomagot.
2023. jún. 12. 09:24
 3/23 A kérdező kommentje:
Milyen márkájú pelust vettetek?
2023. jún. 12. 09:26
 4/23 anonim ***** válasza:
Avent cumisüveg, a mellszívóval járt együtt. Pelenkából minden markabol vettem egy csomaggal, hogy kideruljon, melyik válik be a legjobban
2023. jún. 12. 09:26
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
2es vagyok Pamperst, mert a ket nagyobbnak az vált be azzal kezdtük aztán 3as pelust már Bamboo pelust ettől nem pirosodik ki a popsija és még le is bomlik
2023. jún. 12. 09:30
 6/23 anonim ***** válasza:
71%

Ha van időd ezzel szórakozni, én a Promoboxban (ingyenesen igényelhető kismama csomag) egy MAM anti-colic cumisüveget, olyat vennék újra, ha vennék (vettem is amúgy, mert fél évesen tápszeres lett). Ha veszel, nem kell az újszülött méret, nyugodtan vedd meg a 2,5 dl-eset, ugyanolyan könnyű elmosni, mint a picit, de akkor így elég egy egész babázás alatt, ha esetleg szükség lesz rá. Ezek minden DM, Rossmannban vannak, szerintem sok gyógyszertárban is.

Pelusból úgy, hogy én tényleg rengeteg márkát kipróbáltam a Babylove (DM) és a Pampers Premium Care jöttek be legjobban (DM, Rossmann, online bababoltok), számot tevő különbség nincs a kettő közt, de a DM-es sokkal olcsóbb. Nem vennék drága pelust, ha nem kifejezetten érzékeny a bőre, mert (főleg az elején), rengeteget kell cserélgetni és nem mindegy, hogy 10 vagy 30 ezret költesz pelusra. Nyilván nem emiatt hal éhen az ember, de minek drágát, ha ugyanolyan jó az olcsó is és úgyis pár óra után kidobod.

Ezen kívül én vennék és kézi mellszívót is, azok a legolcsóbbak, mert ha nem is fogsz nagy mennyiségben fejni, szerintem nem nagyon lehet megúszni, hogy ne legyen rá szükség. Ha 3 helyett 6 órát alszik éjjel a gyerek, el kell menni valahova és kell fejt tej, elmentél valahova, nem szoptattál pár óráig és majd kipukkad a melled, a szoptatás végén kezdi magát leválasztani a baba, de neked még mindig sok a tejed és feszül a melled. Ilyenekre nagyon jó egy kézi mellszívó.

Orrszi-porszi, senki nem szeretné használni, de ha kell, akkor azonnal kell. Baba fájdalom és lázcsillapító (Nurofen vagy Flamborin csepp szerintem a legjobb). Esővédő babakocsira, ha kellhet. Nálunk 10 perc séta a védőnő, gyerekorvos, úgyhogy nem kocsizunk oda, de többször esett már az eső, amikor menni kellett. Én vennék (és fogok is, pedig szoptatni tervezek a mostani pocakbabámmal) 1 legkisebb csomag tápszert. Az is tud sürgősen kelleni, egy 1-es tápszert oda lehet adni egy 6 hónap fölöttinek, úgyhogy biztos nem fog kárba menni, max beleteszed tejpépbe, főzelékbe hozzátápláláskor. Dentinox fogínygél (ez a legjobb fogínygél szerintem, azonnal hat, amíg egy Nurofennek kell egy óra, ami hát van, amikor nem mindegy). Az enyémnek 2 hónaposan kezdett fájni az ínye, 4 hónaposan kint volt az első 2 foga. Biogaia csepp: szerintem nem hasfájós babának is érdemes születéstől odaadni egy kis tubussal, mert sokkal gyorsabban kifejlődik a természetes bélflórája és segít megelőzni a pocakfájást vagy lerövidíteni azt az időszakot. Probiotikum, nem gyógyszer, úgyhogy nem tudsz vele ártani, mindenképp jót tesz.

Ennyi jutott hirtelen eszembe indulócsomagnak. Nyilván van még egy csomó ennél is opcionálisabb dolog, amiket leírtam azok nélkül is lehet élni, de én meg fogom venni ezeket második babához is (nyilván, ami még nincs).

2023. jún. 12. 09:44
 7/23 anonim ***** válasza:
51%

Cumit vettem, mert mindenképp cumiztatni akartam (na jó, nem minden áron). Bementem a dm-be és a legszimpibbet kivalasztottam. Emellé kaptunk is, 2 különböző formájú cumink volt így. Végül csak az egyik vált be.

Cumisüveget nem vettem, mert szoptatni akartam.

Pelusból én bevásároltam rendesen. Kár volt. Utólag egy kiscsomagos elég lett volna.

Fiamnál vettünk 1es méretből 2csomaggal, nem is használtuk mert kicsi volt. 2es méretből 1 nagy csomaggal, kaptunk is még 3 nagy csomaggal. A fele nem fogyott el, olyan hamar kinőtte.

Ezért lányomnál nem is vettem 1es pelust. Hat neki meg kellett, így a férjem hozta a kórházba. De vele is rengeteget kaptunk, nem tudtuk elhasználni mindet mert hamar átnőtte.

En mivel lidlibe járunk, lidlis pelust használunk. Bevált, nem is próbáltunk mást.

2023. jún. 12. 09:44
 8/23 anonim ***** válasza:

2-es es 3-as pameperst vettem,es avent cumisuveget egyet..

Lanyomat tapoztam anno, nem indult el a tejem,es inkabb a fiamnak is szereztem be cumisuveget hatha kelleni fog, de aztán beindult a tejem es nem kellett meg csak elovenni sem.

2023. jún. 12. 09:47
 9/23 anonim ***** válasza:
60%

Legalább egy cumisüveget érdemes azért beszerezni, mert pl míg a kórházban nem indul meg a tej, a sajátjában adnak neki pótlást. Később pedig ha mész valahova abból meg tudják etetni a lefejt tejet vele. Ha szoptatni szeretnél először elég egy kicsi, olcsóbb üveg, aztán ha tápszeres lesz, úgyis készlet fog kelleni.

Pelus:ki kell tapasztalni nektek melyik válik be. Általában minden márkának van kevesebb darabos próbacsomagja, érdemes többfélét venni, és amelyik beválik abból aztán többet, de az első méretekből tényleg nem érdemes betárazni.

2023. jún. 12. 09:47
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

1# tápszeresen tartani?

Mintha valami háziállatról beszélnél

2023. jún. 12. 09:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!