Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mivel büntetitek a csúnya...

Mivel büntetitek a csúnya beszédet?

Figyelt kérdés

Amióta iskolába kerültek nagyon csúnyán beszélnek, főleg ha idegesek valami miatt, már nagyon elegünk van belőle! Mivel lehetne ezt visszaszorítani?

(sokszor ha rájuk szólok meg kicserélnek betűket, hogy ne legyen csúnya (pl PuSzi), de attól még tudjuk mit akarnak mondani)

2023. jún. 7. 23:27
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
dobjanak be egy százast minden csúnya szónál vagy annyi zsebpénz levonás
2023. jún. 7. 23:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem kapnak zsebpénzt
2023. jún. 7. 23:41
 3/8 anonim ***** válasza:
21%
Olyan közegbe kell őket rakni, ahol nem dívik ez a fajta beszéd, az megoldja. Nálatok is elég rászólni érte. Az én gyerekemnél megy, de ő nekem sem tetszik, hogy meg kell állnia, mert suliban (2. osztály) a g.ci kötőszó. Itthon rászólok és hat, csak legközelebb elfelejti mert már szokássá vált. Ha a tieid képesek kicserélni betűket, akkor az tudatos, még meg lehet állítani büntetéssel, fegyelemmel, keményítsetek be, én kiküldöm a gyereket a teraszra, vagy csak szólok, hogy "hogy akarja mondani"? Addig kell elkapni, amíg nem szokás, fogalmaztasd át vele, amit mondani akar.
2023. jún. 8. 03:23
 4/8 anonim ***** válasza:
55%

9 eves lanyomat egyszer sem kellett még büntetnem,mert nem beszél csúnyán elottem.

Mashol ha van ugye nem hallom,de elottem ha ki is szalad a száján csunya szó,egybol bocsanatot kér utana.

2023. jún. 8. 06:26
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
Nem büntetem sehogy, egyszerűen csak rászólok, hogy ez csúnya, mi itthon nem beszélünk így. Ha mérges, akkor másképp fejezze ki. Illetve nyilván "példamutatás", hogy mi sem beszélünk csúnyán alapból se, de a gyerekek előtt aztán pláne.
2023. jún. 8. 08:45
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

Miert kene buntetni?

Nekem is kicsuszik neha egy ket cifra szo.magamat sem allittatom sarokba .

Ha csunya szavat mond a lanyom,mindig azt mondom neki,hogy ez csunya nem hasznaljuk,ha tolem hallotta akkor sajnalom,megprobalom tobbet en sem hasznalni.

Nem buntetni kell,hanem elmagyarazni,hogy nem szabad es miert nem szabad .en bevallom,nem vagyok robotbol,neha reflexbol is jonnek a csunya szavak a szamra.

2023. jún. 8. 09:30
 7/8 anonim ***** válasza:
15%
A szüleidet kérdezd meg, az ő idejükben még ment a büntetés és nevelés, mai szülők semmit nem nevelnek a gyerekeken.
2023. jún. 8. 10:35
 8/8 anonim ***** válasza:
40%
Általában elég rászólni. Ha az nem használ, ismételgeti, mert viccesnek tartja, akkor 20 guggolás. :) Ha nem csinálja, amíg akárhányig számolok, ugrott az aznapi képernyőidő.
2023. jún. 8. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!