Mifele anya az ilyen?
Sziasztok anyak,apak, szülők.
Egy nagyon rossz elmenyem volt nemrég.
Kislanyommal kórházba kellett mennem(szerencsére nem volt komoly)es volt egy szobatarsam.
Egy nő,a 3 honapos kisfiaval.
Babusgatta,etette,szeretgette.
Aztan a kisfiu az egyik eves utan bukott egy nagyot,ra az anyja mellkasara .
A nő konkrétan elkezdett orditani,hogy fuj,te kis büdös b(u)zi....bennem megallt a levego is,megszolalni sem tudtam.
Minek ilyennek gyerek de komolyan...megviselt nagyon,nem tudom tultenni magam rajta...
8-as.
Én cigány vagyok, a férjem magyar, vagy egy kislányunk, aki 5 éves.
Érdekes, hogy nekem legtöbbször a magyar szülők gyerekeivel gyűlik meg a bajom… hinnéd, hogy normálisak,(hisz magyarok) pedig nem!
Mikor a kis magyar gyerek dobálja kövekkel a kislányomat a játszótéren, anyuka meg nem szól rá és utána azt látod, hogy apuka kődobálósdit játszik vele, akkor rájössz honnan is fúj a szél…
Ja és én vagyok a cigàny.
Pont ezert nem irtam a lerdesbe bele,hogy roma volt,mert nem minden roma egyforma.vannak jok,vannak rosszak.ugyanugy mint a nem romak kozott.vannak normalisak,es vannak csapnivalo szulok.
Semmi bajom a romakkal(ferjem felig roma)
Aki azt irja,hogy azert viselkedett igy a kicsivel mert korhazba kerultek,stresszes volt,az komolyan gondolja,hogy az miatt igy kell uvolteni a 3 honapos gyerekkel?
Szerintetek ez a normalis?en is a korhazban voltam megse a kicsin vezettem le a feszultseget...
Nehogy mar en legyek a rossz,mert az anyuka egy taplo.
Mindenesetre en szoltam a novernek,aki nem lepodott meg rajta...
"Aki azt irja,hogy azert viselkedett igy a kicsivel mert korhazba kerultek,stresszes volt,az komolyan gondolja,hogy az miatt igy kell uvolteni a 3 honapos gyerekkel?"
Igen, komolyan gondoltam. Nem, nem KELL, de van aki így tudja levezetni a feszültséget. NEM,nem tartom helyesnek, DE megértem.n
Te egy rövid időszakot láttál. Tudod e, mióta vannak korhazban? Tudod e, milyen volt a szülés, egyedülálló e az anya, van e másik gyerek, bárki, aki tamogatja, segiti? Tudod e, hohy esetleg depressziós, gyógyszereket szed és amúgy mindent megtesz a gyerekért? Tudod e, hogy mielőtt ordított, nem e mar órák óta feszült volt és már nem bírta tovabb? Ha ezekről fogalmad nincs, akkor bizony nincs jogod eliteni
És mégis mit tenne a nővér? Nem, nem normális, hogy így beszél a gyerekkel, de valóban nem tudhatod milyen idegállapot állt a háttérben, mennyire fáradt el az anyuka. 2 hónapos volt a kislányom, amikor a feje felett olyat mondtam, ami azóta is az agyamba égett és legszívesebben elásnám magam újra és újra, amikor eszembe jut. Fáradt voltam, el voltam keseredve, a bébiblúz extra hosszan kitartott, gyulladt, csomós volt a mellem és elegem volt az egész életemből. Már amikor kimondtam is kiborultam, hogy te jó isten, ezt tényleg kimondtam!? Ettől függetlenül szerintem jó anyja vagyok a gyerekemnek és észben tartom, hogy egy-egy mondtad miatt nem szabad valakit bélyegezni. Pláne nem ilyen pici babával.
Volt egy szomszédunk, srégen alattunk lakott, de úgy üvöltött a gyerekeivel, hogy én vigyázban ültem a sarokban a saját lakásunkban kb. Olyanokat, minthogy: "ugyanolyan kis patkány g*eci vagy, mint az apád". Rendszeresen, mindennap többször. Na ez nem normális kategória, így ciki vagy sem, én szóltam a védőnőnek idézve néhány ilyen mondatot. Az volt rá a reakció, hogy jobban odafigyel rájuk, de állami gondozásban sem lenne jobb a gyerekeknek..... Oké. Furán reagált, még én éreztem hülyén magam, hogy egyáltalán szólni mertem, hogy szerintem ez nem oké. Egy nagy üvöltés alkalmával a férjem kezébe adtam a gyereket és bekopogtam, hogy ne haragudjon, de zeng a ház a mondataival és már nekem fáj, tudok segíteni esetleg valamiben? Rámb*szta az ajtót konkrétan, hogy semmi közöm hozzá, most először akadt ki ennyire, mert a gyerek levert valamit. Ahha...
Én úgyérzem megtettem, amit meglehetett, de erre sem jött érdemi reakció. Gondolod, hogy egy ingerült mondat miatt rájuk száll a gyámügy?
Nem tudom,de en legalabb szoltam.tiszta a lelkiismeretem
Neked is az lehet utolso mert legalabb szoltal.
Aki pedig azt mondja normalis ez a megnyilvanulas hat arra nincs szavam
Meg vagyok dobbenve,hogy vedtek egy olyan embert mint ez a no volt.
Jo,hogy meg meg nem sajnaljatok,hogy szegeny de kivan azert b.ziz le egy csecsemot
Dehat nem vagyunk egyformak
"Aki pedig azt mondja normalis ez a megnyilvanulas hat arra nincs szavam"
Na és ki mondta, hogy ez normális? Senki.
Miféle anya vagy te,hogy mindenféle háttértudás nélkül, egy kiszolgáltatott,származása miatt is folyton elítélt,rosszul szocializálódott, kórházban lévő anyukát,az "árulkodásoddal",esetleg bajba sodorsz?
Nem ,ő nem tudja,hogy nem beszélünk így,mert ezt látta otthon.Ettől még lehet jó anya,meg ezer másik gondja, amiről te nem tudsz.Például azt sem tudod, hogy a roma származása miatt a legtöbb helyen hátrányból indul?Érezted te már ezt a saját bőrödön?
Kiabált,és?Odamentél hozzá, hogy jaj, mari várj segítek, megfogom a gyereket míg átöltözöl,nincs semmi baj.Vagy tessék, itt van popsitörlő, segítek letörölni,stbstbstb.
Nem, te beárultad.Mint valami óvodás.És azt hiszed ettől jobb lesz?Vagy jobb lesz a gyereknek,ha kiemelik a családjából, és évente másik nevelőszülőhöz kerül?
Éld a saját életed, és ne akard megváltani a világot,és ne rúgj bele a már földön fetrengőbe!
Majd gondolj vissza erre az esetre ,mikor el fog szakadni nálad is a cérna.És biztos lesz egy "kedves" szomszéd aki feljelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!