Foglalkoztok a párotok korábbi házasságából/kapcsolatából született gyerekkel? Hogyan, mennyit?
A páromnak az előző házasságából született két gyereke, 8 és 10 éves fiúk. A hónapból 2 hetet vannak az anyjukkal, 2 hetet az apjukkal.
Többek szerint furcsa, hogy én is gondoskodom róluk, teszem azt, elmegyek értük az iskolába, főzök nekik, elmegyünk hárman programozni valamerre, segítek a háziban. Mert hogy nem az én gyerekeim, nekem semmi közöm nincs hozzájuk és oldja meg ezeket az apjuk, az ő gyerekei.
De úgy gondolom, hogy egy háztartásban élünk, az apjuk a párom, akivel a jövőmet tervezem. Csomagban járt, ez van. Sosem tudnám megtenni azt, hogy nekiállok főzni, szigorúan két főre, ő meg adjon enni a gyerekeinek, amit akar, hiszen nem az én felelősségem, hogy meg legyenek etetve. Vagy ha én éppen itthon vagyok, ő meg még vidéken tárgyal, és esélye sincs odaérni az iskolába értük, akkor természetes, hogy kocsiba ülök és összeszedem őket, miért ne tenném? Vagy ha a gyerekek játszani szeretnének velem, visszazavarom őket a szobába, mert hogy én nekik senkijük nem vagyok.
Ennyire furcsa lenne, hogy úgy gondolom, ők is a családom tagjai már?
Az esetek 90%-ban az én is gondoskodom róluk azt jelentik, hogy te gondoskodsz róluk, az apjuk meg néha rajuk néz, vagy hétvégente 1x pár órát foglalkozik velük, de a nagy része a te nyakadba szakad.
Ha új a kapcsolat, akkor még ott a rózsaszín köd, és észre sem veszed, hogy mennyi idődet elviszik a gyerekek, akikhez tényleg nem sok közöd van.
Kérdés, hogy apuka is így áll-e hozzá.
Személyes tapasztalatom nincs. Egy ismerősömnél láttam ezt. Az volt az érdekes, hogy a nő párja, amíg ők nem éltek együtt, sosem vitte el hétvégére a gyerekét az anyjától, csak látogatta. Aztán ahogy a nőhöz költözött, kezdték elvinni egész hétvégékre, kirándulni, nyaralni, addig a gyerek sehol, még egy állatkertben sem járt (kb. 7 éves volt, mikor ők összejöttek).
Abszolút lejött, hogy itt a nő tudta, hogy ez így lenne normális, de a pasi magától nem oldotta meg. Hozzáteszem jogsija sem volt, míg a nőnek igen, így ő lett a sofőr. De ugye aki nagyon akar, tömegközlekedéssel is boldogul.
"Mert hogy nem az én gyerekeim, nekem semmi közöm nincs hozzájuk és oldja meg ezeket az apjuk, az ő gyerekei."
Nettó marhaság.
Te látod jól, az apjuk csomaggal jött, és mindenki számára az a legideálisabb, ha te is jó kapcsolatot ápolsz a gyerekekkel. Az apjuknak is, a gyerekeknek is, neked is.
Férjem unokatestvére ment hozzá olyan férfihoz, akinek már akkor volt egy kb. a te pároddal azonos korú fia. Ők ketten nevelik/nevelték fel, nem az anyuka (nem tudom, miért). Most képzeld el, ha férjem unokatestvére leáll játszani a gonosz mostohát...
Egyetlen problémát látok egyébként, hogy azt nem írod, az apjuk maga mennyit foglalkozik a srácokkal. Mert ha ő nem nagyon foglalkozik, rád van hagyva, hogy szórakoztasd őket és gondoskodj róluk, na az viszont már nem helyénvaló, ott már jogosan szólnak meg érte az ismerőseid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!