Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lesz a gyerek maradékával...

Mi lesz a gyerek maradékával nálatok? Megeszitek, kidobjátok?

Figyelt kérdés
Ez a felállás: A gyereknek is szedek keveset, magamnak rendesen, én 10 perc alatt eszek, ő 20 perc alatt a negyedét annak a kevésnek, amit kapott, és ehetem meg a maradékát. Évek óta így van, néha besokallok. Most is. Másoknál ez hogy van? Ráadásul válogatós, amíg én fincsi főttkaját eszek, ő csak krumplit vagy rizst vagy rántott húst, virslit, párizsis kenyeret. Nem akarok több szr kajamaradékot enni. Ismerősök is mind eszik a gyerek maradékait évekig, tényleg csak ennyi van? Vagy kidobjátok a rengeteg ételt? Pl csinálsz neki egy szendvicset és csak a felét eszi meg, tehát nem mindig az van, hogy túl sokat csinálsz, de nem is lehet negyedelni a zsemlét például bébiadagokra éveken át. Amit meg szeret abból képes két három normál tányérral enni(tejbegríz), de ez is csak ha olyan kedve van, máskor meg csak fél tányér, mert most "nem kívánom". Mit csináltok a maradékával?
2023. máj. 30. 19:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
A kérdésre válaszolva, én kidobom, amit megrágott, összenyalt. Csak azt eszem meg esetleg, amit érintetlenül hagy ott. De eleve igyekszem úgy kitenni, hogy ne legyen sok neki.
2023. máj. 31. 05:51
 22/25 anonim ***** válasza:
52%

Engem a nagymamám, aki amúgy elég nagy szegénységben nőtt fel a háború alatt, arra tanított mindig, hogy nem vagyok én konyhamalac, csak azért, mert szültem egy gyereket, így ne érezzek kényszert, hogy megegyem a maradékokat, jár nekem a saját, szép adag.

Így aztán belelapátolt főtt ételt, megkezdett péksüteményt, félig elnyalt jégkrémet, megbarnult almaszeletet én aztán meg nem eszek senki után.

Ha látja, hogy már nem tudja megenni, akkor átrakja a második szelet húst az én tányéromba. Ha nem kéri az utolsó 3 szem epret, azt megeszem. De nem takarítok utánuk.

Arról nem beszélve, hogy a saját adag után rendszeresen elfogyasztott maradékok egyenes út az elhízáshoz.

2023. máj. 31. 07:46
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a férjem minden maradékot megeszik 🙈
2023. máj. 31. 08:12
 24/25 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk megeszi a kutya :D
2023. máj. 31. 08:25
 25/25 anonim ***** válasza:

1. megettem én, fel is jött rám egy csomó felesleg, így erről már rég leszoktam

2. tükörtojást soha nem kap pont azért, mert csak a sárgáját eszi meg, csakis rántottát, de kerek formában sütöm meg, így megeszi, ja és fürj/gyöngytyúk tojás veszek néha, azok jóval kisebbek :D

3. fantasztikusan megtanultam mini adagokat készíteni, sőt, pici tálkába tálalok (pedig már 13 éves a fényevő fiam)

4. végső esetben megeszi a kutya/macska

2023. jún. 1. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!