Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lesz a gyerek maradékával...

Mi lesz a gyerek maradékával nálatok? Megeszitek, kidobjátok?

Figyelt kérdés
Ez a felállás: A gyereknek is szedek keveset, magamnak rendesen, én 10 perc alatt eszek, ő 20 perc alatt a negyedét annak a kevésnek, amit kapott, és ehetem meg a maradékát. Évek óta így van, néha besokallok. Most is. Másoknál ez hogy van? Ráadásul válogatós, amíg én fincsi főttkaját eszek, ő csak krumplit vagy rizst vagy rántott húst, virslit, párizsis kenyeret. Nem akarok több szr kajamaradékot enni. Ismerősök is mind eszik a gyerek maradékait évekig, tényleg csak ennyi van? Vagy kidobjátok a rengeteg ételt? Pl csinálsz neki egy szendvicset és csak a felét eszi meg, tehát nem mindig az van, hogy túl sokat csinálsz, de nem is lehet negyedelni a zsemlét például bébiadagokra éveken át. Amit meg szeret abból képes két három normál tányérral enni(tejbegríz), de ez is csak ha olyan kedve van, máskor meg csak fél tányér, mert most "nem kívánom". Mit csináltok a maradékával?
2023. máj. 30. 19:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

elozo vagyok . most olvasom kerded feltalalni a maradekot.

Dehogy baj. miert lenne. szepen berakod hutobe es ha meg eheto es ok miert ne kapja? persze ha megplottyedt oreg es te sem enned szivesen nem adod oda neki...de enis adtam mar uborka szeletet amit meghagyott reggel, vaycsira neki. nem mert nincs penzem tobbet venni de miert nem semmi baja

2023. máj. 30. 20:18
 12/25 anonim ***** válasza:
69%
Ha ehető megesszuk,ha nem ehető,össze van barmolva nagyon,vagy valami akkor a kutya megeszi
2023. máj. 30. 20:39
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Amihez nem nyúlt, azt átrakom egy tiszta tányérra és később én megeszem. Amibe beleharapott stb, vagy főtt étel összeturkálva, az megy a kukába. Ha éppen beteg vagy rátüsszentett, köhögött,akkor az egész megy a kukába, bármennyit evett is belőle. A poharából sem iszom ki a maradék kakaót vagy bármit.
2023. máj. 30. 20:42
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Én Mindig keveset szedek neki egyszerre és inkább mindig adok újra ha még kér. Amibe nem harapott bele azt visszarakom a hűtőbe pl zöldség szeletek, ha egy nagyobb pekarubol harapott, levágom a harapott részt és másnap újra megkapja. A joghurtbol ha párat kanalazott másnap még megkapja. Nem szeretek semmit kidobni. De mások után nem eszek a gyerekem után sem.
2023. máj. 30. 21:05
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Többnyire megeszem, de minthogy fényevő a szentem, észrevettem, hogy kúsznak felfelé a kilók, így most már vagy a férjemre bízom a konyhamalacságot, vagy eleve az ő maradékával számolok, vagy csak simán kidobom, ha olyan van. Sosem kap külön kaját, mindig azt eszi, amit mi, szóval legalább ebből a szempontból nem gond. A mennyiséggel vannak kivetni valók mondjuk, más gyereke a hozzátáplálás kezdetén képes többet megenni egy étkezésre, mint az én 3 évesem, de máskor meg akkora adag kaját betol, és még repetát is kér, hogy én nem eszek annyit, így tényleg kiszámíthatatlan a dolog. Szóval úgy készülök általában, hogy majd én megeszem a maradékát, aztán max csinálok magamnak külön egy szendót, ha esetleg hoppon maradtam volna (úgy az esetek 0,001%-ban van erre szükség sajnos). Persze ha nagyon össze van már gányolva vagy csak kiette belőle az igazán finom részeket, esetleg láttam, hogy visszaköpött bele valamit, ami mégsem ízlett neki, akkor az egész megy a kukába.

Amúgy szerintem nem gáz újból feltálalni neki azt, amit korábban nem evett meg. Jó, ilyen reggel óta száradó kiflivel azért nem kísérelném meg, de vacsorára elé rakni az újramelegített ebédmaradékot új tányérban, szerintem nem para, talán észre se venné, hogy abból egyszer már evett.

2023. máj. 30. 21:07
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

7-essel egyet értek

A fiam jó evő, de ha így tennék elé bàrmit soha nem fogyna el..:

Negyed kenyér vagy az is kockázva

Tojás egyben sosem

Stb

3,5 èves pedig..

Sokszor mondjuk az én tányérom tetszik neki… így onnan katonàzok neki..

Pedig sokat megeszik… de ha egy teli szeletet odateszem azt csak kivelezi széttrancsírozza..

2023. máj. 30. 22:16
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell semmit megenned, te váléasztottad eddig is, mert rosszabbnak tartod a szemétbe dobni. Ha nem rágta meg, nem nyálazott bele, és jóízűen meg tudom enni, akkor meg szoktam enni, amit meghagynak, ha nem, akkor megkérdezem a férjemet, aki vagy megeszi, vagy nem. Ha előre tudom, hogy olyan, amit nem fog megenni, vagy túl nagy az adag, akkor nem is teszek ki neki, hanem az én tányéromból adok inkább.
2023. máj. 30. 22:18
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja és amit írnak, hogy a következő alkalommal odaadni, az nálunk is így van. Én van, hogy át is alakítom kicsit, pl. ha olyan, akkor megpirítom valami mással együtt, pl. ha hús meg krumpli. Ha gyümölcs, akkor összeturmixolom neki joghurttal, úgy mindjárt le is csúszik.
2023. máj. 30. 22:19
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Annyit teszek elé kb, amennyit megeszik, és útközben ha kér, adogatok neki még. Mindig ugyanazt esszük. Ha mégse kell, és nem nyálazta nagyon össze, akkor megeszem szívesen (magamnak már nem szedek annyit, max ha nem marad, akkor szedek még). Mondjuk szereti lenyalogatni a vajas kenyérről a vajat, de a kenyeret nem eszi meg, azt nyilván én sem fogom. De ha belevett 3 kanállal a joghurtba és ott hagyta, akkor megeszem én. Olyan is van, hogy elteszem neki későbbre. Engem ezek sose zavartak, a férjem finnyásabb. Viszont az ételpazarlástól rosszul vagyok, ez ilyen otthonról gyerekkoromból hozott mánia nálam.
2023. máj. 30. 23:17
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

”egy tükörtojás, mondjuk 2 szelet bacon, egy serpenyőspirítós meg uborka és paradicsom, és egy mártogatós kenyér.“

Mennyi idôs gyerek? Mert ez az enyémeknek rengeteg lenne. Ennyi nekem is elég reggelire vagy vacsorára, nemhogy a gyereknek. Én ebbôl kiraknám a tükörtojást, egy fél szelet bacont, egy fél szelet kenyérrel. Uborkát, paradicsomot meg vesz amennyit akar, és ez bôven elég lenne a 7 éves lányomnak. A három éves húga nagyétkû, de neki is bôven elég lenne.

A tükörtojás fehér részét lehet, hogy csak nem szereti? Nálunk egyik gyerek se eszi meg, csak a sárgáját, így viszont felesleges eléjük pakolni, hogy csak összegányolják. Én levágom körben a fehér részt, és azt eleve a felnôtteknek teszem ki. De sütiszaggatóval is ki lehet ütni a tükörtojás közepét, akkor még jól is néz ki, amellett, hogy a fehér része kisebb lesz.

Amúgy nálunk a nagymamánál van, hogy meghagyja az ételt a gyerek, de ott is azért, mert túl sok neki, amit odapakol. Egy fasírt, kis sült hal, egy fél virsli, krumlisaláta, uborka, paradicsom, rizs... mindet szereti a gyerek, de együtt sok neki. Elég lenne csak a fasírt, vagy csak a hal. Nem kell egyszerre odahalmozni mindent.

2023. máj. 31. 05:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!