Mi a véleményetek a kötőjeles vezetéknévről (gyereknek)?
Mikor összeházasodtunk megtartottam a lánykori nevem. Most várjuk a kislányunkat és gondolkozunk rajta, hogy csak a férjem nevét kapja (azt adtuk meg a házasságkötéskor) vagy kötőjeles vezetékneve legyen.
Nekem tetszene, hogy így mindkettőnkhöz egyformán tartozna papíron is. A férjemnek mindkét verzió egyformán tetszik, ő rám bízta.
A szüleink szerint ezzel csak megnehezítenénk az életét, nehéz lenne neki leírni és később úgyis elhagyná.
Mit gondoltok?
Elvileg házasság koteskor leadtátok h mi lesz a gyermek neve.
Nálunk amúgy kötőjeles, egy kereszt névvel, imádjuk, illik hozza6egy egyben :)
Felesleges.
Amúgy nem azért de te megtartottad a lánykori neved de a lányotoknak 2 vezetéknévvel kell élnie, ez nekem fura. Még ha te felvetted volna a férjed nevét mondjuk kotőjellel, esetleg a férjed is a tiédet, akkor mindhármotok mondjuk Kis-Nagy lenne, de egy Kis, egy Nagy meg egy Kis-Nagy... Plusz majd agyalhat férjhezmenéskor, hogy most akkor mi legyek....
Szerintem is csak neki lenne vele nehezebb.
Nálunk kötőjelesek a gyerekek, egy keresztnévvel. Az apjuk iszonyat tucat vezetéknevéhez kapták az én ritka nevemet. Jól is hangzik így.
Amit házasságkötéskor megadtatok név 5 perc alatt módosítható az első gyerek megszületése előtt, nem jelent semmit.
Szerintem feleslegesen hosszü lesz a neve, illetve, ha ő is férjhez megy, akkor sokat kell, majd gondolkodnia, azon, hogy hogyan vegye fel a férje nevét.
Ha gyakori lenne a név, akkor a két keresztneves megoldás jobb, mert második keresztnevet nem kell annyiszor kiírni, mint egy kötőjeles vezetéknevet.
Ez a férjhez menetel nekem nem érv. Lehet leszbikus lesz, házasságellenes, csúnya neve lesz a párjának vagy csak olyan ember lesz, aki nem akarja felvenni a párja nevét. Számtalan variáció van azon kívül, hogy felveszi a házastársa nevét.
Nekem a szüleim elváltak, apám 20+ éve nincsen jelen. Anyám visszavette a lánykori nevét, a tesóm is felvette az övét, én meg még az apám nevén vagyok. És valami baromi furcsa, hogy anyámnak, az elsődleges családtagomnak más a neve meg nekem is. Mintha nem is lennénk családtagok. Fura. Én ezért kötőjeles nevet fogok az én gyermekemnek.
Ha nem kis Lili lesz a neve, tök felesleges.
Ha az, segíthet egy második keresztnév vagy a v.név variálása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!