Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg káros, ha egy 1 éves...

Tényleg káros, ha egy 1 éves szokott képernyő előtt lenni?

Figyelt kérdés

1 éves kisfiam szinte minden nap kétszer 10-20 percet tölt a képernyő előtt, a YouTube-on szokott ilyenkor Heykids gyerekdalokat hallgatni a nagy Tv-n. Általában a déli alvás után 10-15 percet, amíg összekapom magunkat a sétához (nagyon türelmetlen ilyenkor), és este (ha nyűgös, nem minden nap), akkor fürdés előtt kb 20 percet nézheti még.

Ez sok szerintetek? Nektek mennyit néz tv-t? Akinek nagyobb már a gyerkőc, lát rajta káros hatást, amit ennek tulajdonít?

2023. máj. 30. 12:25
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
25%
2023. máj. 30. 15:07
 42/47 anonim ***** válasza:
78%

Igen, káros. Attól még sokan nézetik pici babával a tv-t. Mint ahogy van, aki kifelé hordoz, babakompot használ, 6 hónap előtt hozzàtáplál, nem vigyáz a gyerek fogára, nyers tojàst etet vele.

Sok mindent lehet, nem minden jó a gyerenkek.

2023. máj. 30. 15:39
 43/47 anonim ***** válasza:
66%
Nem a legjobb, mert még nagyon pici és nem igazán tesz jót az idegrendszeri fejlődésnek, de szerintem ez nem az az időtartam amitől baja lesz.
2023. máj. 30. 15:49
 44/47 anonim ***** válasza:
81%

"Az első gyerek privilegiuma a képernyőmentes létezés, a tobbedik már úgyis látni fogja, "

Kivéve, ha a szülő a többedikkel is tudatos.

Elég annyi hozzá, hogy a nagyobb akkor nézze, amikor a kicsi nincs jelen, alszik...stb.

Nálunk pl: a kicsi tovább maradt teljesen képernyőmentes, mint a nagy. Ehhez "csak" annyi kellett, hogy a nagynak látványosan ártott az a kicsi is kisebb korában (3 évesen), amit engedtünk, ezért leálltunk vele. Így a kicsi ebbe nőtt bele. Most már a nagy időnként tévézik (8 éves), de nem a kicsi előtt, és nem kattant rá: pár hetente megnéz valamit és elég neki.

2023. máj. 30. 17:02
 45/47 anonim ***** válasza:
60%
44: a többség nem ennyire "tudatos". Nekem is van ismerősöm, ahol vállaltan nincs nemcsak tévé, de semmilyen kütyü apa és anya laptopján kívül. A legtöbb helyen ezt nem oldják meg, emiatt nagy általánosságban áll, amit írtam.
2023. máj. 30. 17:06
 46/47 anonim ***** válasza:
17%
Mi hárman vagyunk testvérek és konrkétan a tv és a számítógép előtt nőttünk fel. Ketten diplomásak vagyunk, vezető beosztásban dolgozunk, a harmadik amolyan művészlélek, regényeket ír, hangszereken játszik. Semmiféle káros hatás nem ért minket, mégcsak szemüvegesek sem lettünk. Szerintem egy alapvetően egészséges agyban nem tesz kárt.
2023. máj. 30. 20:18
 47/47 anonim ***** válasza:
73%
Nézd, szerintem nem ezen a 20 percen múlik semmi.. Ismerek olyat, akinek a gyereke soha nem nézhet tv-t, 4 évesen még mégis a szájával néz, olyan bamba és kb semmit nem beszél. Meg van olyan is, ahol annyit nézi, amennyit akarja és okos, szépen beszél, kiegyensúlyozott. Azt tudom, hogy én nézhettem és mégis beszélek 3 idegen nyelvet és a magyar sem okoz gondot. Hiperaktív sem voltam meg semmi ilyesmi. Annyi van, hogy sok anyuka ezzel érzi magát különbnek. Mosolyogj rajta és csináld, ahogy jónak látod 🙂.
2023. máj. 30. 20:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!