Tényleg káros, ha egy 1 éves szokott képernyő előtt lenni?
1 éves kisfiam szinte minden nap kétszer 10-20 percet tölt a képernyő előtt, a YouTube-on szokott ilyenkor Heykids gyerekdalokat hallgatni a nagy Tv-n. Általában a déli alvás után 10-15 percet, amíg összekapom magunkat a sétához (nagyon türelmetlen ilyenkor), és este (ha nyűgös, nem minden nap), akkor fürdés előtt kb 20 percet nézheti még.
Ez sok szerintetek? Nektek mennyit néz tv-t? Akinek nagyobb már a gyerkőc, lát rajta káros hatást, amit ennek tulajdonít?
Az első gyerek privilegiuma a képernyőmentes létezés, a tobbedik már úgyis látni fogja, és nem fogyatékosak a második, harmadik, akárhanyadik gyerekek sem.
Én nem csináltam ebből ügyet, simán kapcsoltam magamnak tévét már korán, utána egyévesen rövid tartalmakat (ducktv) alkalmanként nézhetett. Amikor covidosok voltunk, konkrétan egész nap a tévé előtt döglöttem vele napokon keresztül... Hároméves lesz pár hét múlva, nincs értéke a tévének számára, többre becsül egy kertészkedést vagy mesekönyvet. Valószínűleg azért sem, mert soha nem tiltottam célirányosan.
Amúgy mindig bírom ezeket a "tévé? soha!" anyukákat, amikor meg elmegyünk bármilyen gyerekrendezvényre, az összes gyerek fejből vágja az aktuális mesék szereplőgárdáját. És rendszerint a szülők is.
Ami inkább gáz, ha elmarad az érdemi foglalkozás, illetve nem a megfelelő tartalmat nézi. Engem meglepett amikor egy másik fórumon mesélték, hogy ovis gyerekek tudják mi az a squid game és a wednesday... Na az gáz.
#4. Sajnos onnan kezdve hiteltelen a mondandód, hogy leírod: "utánna", hogy a "hivatalos cikk" fogalmába bele se menjünk. Nagyonszép, hogy segíteni akarsz, de sajnos csak rosszul megértett félinformációid vannak...
Kérdező: amennyire csak lehet, minimalizálni kell a képernyő előtt töltött időt ebbena korban.
Az összesen kb. 30 perc 2 részre osztva nem vészes, pláne hogy nemis mimdennapos az edti tévézés... de persze az sem mindegy, mit néz.
De ha tanácsolhatom, ezt az estit próbáld leépíteni, felnőttnek sem jó alvás előtti 2 órában képernyő előtt lenni. A kicsinek pedig ez túl sok új inger lefekvés előtt.
Szóval este ne legyen tévé, és nappal se minden nap, ha lehet.
Egy jó anya el tudja dönteni hogy mi a jó a gyerekének. Hatalmas különbség van a tévéztetés és a mesenézés között . És minden családban előfordul hogy egy nap megszalada tv nézés ideje. Na ahogy az után viselkedik a gyerek, nyilvánvalo lesz az anya számára hogy mi az a viselkedés amit kivált a gyerekből a sok képernyő. Nálunk covid alatt amikor dolgoznom kellett, lett nyilvánvaló hogy ez így nem mehet.
Nem egy életre sérül ha sokat nézi 1x. Viszont hosszú távon látványos a különbség egy képernyővel felnovo gyerek és egy normális kereteket betartott gyerek között
jaj ez a helyesiras tema :-D
jolvan kezdjunk el beszelgetni az en anyanyelvemen ami nemet?
Nem jartam magyar iskolaba, csak beszelni tudom. ha valamit elirok ez van. nem ezen van itt a hangsuly...de tudom ha mast nemtud valaki felhozni ebbe köt bele.
Üdv.
Én bébikompos, tévénézős gyerek voltam. És leszámítva azt, hogy eleve betegen születtem, minden ok. :D
Ma már 30 felett járok.
#16. Iggen, és amint hozzámentél a gyerekorvoshoz, rögtön küldtek is neked postán egy fejlődésneurológiai PhD-t, igaz?😅
Mert ha egy gyerekorvos FELESÉGE vagy, akkor még csak véletlenül sem lehetsz korlátolt.🤣😂🤣
Ja igen, a másik kedvencem a "nem vagyok magyar" ütőkártya. Nos, én sem vagyok.
De ha egy arab vagy thai képes megtanulni a magyar nyelvet és egyetemet befejezni rajta, akkor megint csak a te értelmi képességeid kérdőjeleződnek meg, sajnos.
Abba meg bele se menjünk, hogy a kategóriában hány százalékban adsz hasznos válaszokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!