Tényleg káros, ha egy 1 éves szokott képernyő előtt lenni?
1 éves kisfiam szinte minden nap kétszer 10-20 percet tölt a képernyő előtt, a YouTube-on szokott ilyenkor Heykids gyerekdalokat hallgatni a nagy Tv-n. Általában a déli alvás után 10-15 percet, amíg összekapom magunkat a sétához (nagyon türelmetlen ilyenkor), és este (ha nyűgös, nem minden nap), akkor fürdés előtt kb 20 percet nézheti még.
Ez sok szerintetek? Nektek mennyit néz tv-t? Akinek nagyobb már a gyerkőc, lát rajta káros hatást, amit ennek tulajdonít?
Nekem szülőként kell a hátterzaj. Köszi, semmi problémám.
Ahogy én is tv elött nőttem fel, (kompom is volt), köszi jól vagyok.
Szerintem sokkal karosabb a zéró tiltás, mint a néha, keretek közt megengedés.
Nekem 2 kicsi van. 1 és 4 évesek. Mivel hozzá vannak szokva, hiába megy a tv egész nap, le se tojják. Ha mese van, leülnek nézik pár percet és mennek is tovább játszani.
Ellenben pl tesóm a zéró toleranciát vallotta a gyereke 3 éves koráig. Az első 3 évben ha itt volt, úgy leste a tv-t, mintha valami űrszerkezet lett volna, ami beszippantja. 3 évesen nézhetett mesét először. Most meg ott tart, 5 éves és függő. Ha nem nézhet ovi után mesét, képes nekimenni a saját anyjának.
Ez nem kutatás, nem tanulmány, csak saját tapasztalat.
A hatterzakba meg nem tudom mi a rossz. Nyilvan izgalmasabb, mint kuka csendben ülni, vagy bármit csinálni.
Szakemberek szerint szinte agykárosult lesz a gyerek 10 perc mesétől..
Egyébként nálunk egyáltalán nem megy a tv, annyi képernyőt lát a kicsi (másfél éves), ameddig a telefonomon megnézem az időjárást vagy válaszolok egy üzenetre.
Amikor kórházban vártunk 2 órát akkor nézhette és a 45 perces vonatúton is.
A mamával meg van engedve, de 10 percnél többet vele se nézi és nem is minden nap.
Szóval azért tiltva nincs.
De otthon nem rakom elé a képernyőt.
Igaz, mostanáig semmit nem lehetett mellette csinálni.
Most másfél évesen viszont már egész délelőtt eljátszik egyedül, amíg pakolok és takarítok.
#37 na igen a másfél évesem teljesen kiborul ha meglátja a mama telefonját, de nem kaphatja meg...
Elvenni se lehet tőle mert ordít..
(Nem is képernyőzhet, csak a mamával)
Ezen felesleges összeveszni. Ahogy felnőttek között is van olyan, akit egyáltalán nem érdekel a tévé, más meg imádja a filmeket, úgy gyerekek között is van olyan, akit nem izgat, más meg rácuppan.
Én gyerekként sok tévét néztem, nem lettem agykárosult, de azt veszem észre, hogy felnőttként is leginkább az köt le, ha nézek valamit. Olvasni még szeretek, de olyan nagy hobbim nincs. Sőt néha már az sem elég, ha egy dolgot nézek, hanem mellette még valamit kell csinálnom.
A fiam kicsiként nem nézett semmit, de aztán idővel igen. Most 10 éves, vele sincs semmi baj, tud figyelni, jó az iskolában, de ő is imádja a youtube-ot lesni. Ha elmegyünk valahová, akkor nem gond, jön, sportol, kimegyünk focizni, de ha otthon vagyunk, akkor lényegében csak ezt szeretné csinálni.
Szóval szerintem annak káros, akinek nagyon tetszik, és utána beszűkül a fantáziája azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudná magát egyéb módon elfoglalni. Az ő korosztálya már mindenhová telefonnal a kezében jár.
Szerintem is próbáld kitolni az időt, amikor ez szokássá válik, mert utána már nehéz a visszaút. Rengeteg az olyan 1-2 éves gyerek, akit a szülei csak azzal tudnak lenyugtatni, hogy a kezébe nyomják a telefont, és utána persze nem lehet tőle csak óriási hiszti árán elvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!