Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baby szitter? Bíznátok benne?

Baby szitter? Bíznátok benne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ti rábíznátok egy olyan nőre a gyereketek ha babysitterre lenne szükségetek aki:

-26 éves férjes nő/lány

-3 nyelvet beszél folyékonyan a magyaron kívül

-szükség esetén tud főzni/takarítani

-vállal beteg gyereket is (nem a hanyos fosos betegségre gondolok, hanem kis orrfolyas, köhögés ilyesmi.)

-nincs szakmai tapasztalata (mármint nem óvónő vagy dajka)

-nagyon ért a gyerekekhez, a gyerekek nyelvén, jól és könnyen tud velük barátkozni, és fegyelmezni ha kell.

-sokat van/volt gyerekekkel

-ha tanulni kell a gyerekkel akkor tud segíteni

Ti ezek fényében tudnátok bízni egy ilyen nőben? Vagy elvaras lenne hogy legyen képzettsége?

Hogyan bizonyodnátok meg róla hogy ért a gyerekekhez?

Ha azt mondanatok hogy persze jó, mennyit fizetnétek neki /óra?

Várost és gyerek(ek) korát is írjatok, és hogy azért az összegért cserébe mit várnátok el az adott személytől?

Köszönöm a válaszokat előre is! 😊

2023. máj. 25. 23:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%

Megpróbálnám persze,elég értelmesnek tűnik.annyit amennyit kér ha elfogadható.leírtad hogy ért s gyerekekhez nagy körvobalakba.

Szerintem nem a papírtól lesz jó babyszitter..úgyhogy nem elvárás.

2éves Vidék.

Nekem a legfontosabb a gyerekkel való foglalkozás lenne,hanem muszály nem.takarítatnék meg főzetnék vele.

Nyilván a gyerek elég tegye oda a kaját meg takarítson el utána ha valamit pl kiborít.

2023. máj. 25. 23:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A másik oldalról válaszolok, bébiszitter vagyok körülbelül 6 éve. Nincs ilyen irányú végzettségem (tanárit végeztem). Soha senki nem kérdezte a végzettségemet, inkább az volt, hogy az anyuka/apuka az első X alkalommal jelen volt, és az alapján bízta rám a gyerekeket. Ez persze változó, volt, aki 1 óra ismerkedés után simán lelépett 5 órára, más családnál hónapokig csak ismerkedtünk. De minden alkalommal az volt a döntő, hogy a látottak alapján mennyire jövök jól ki a gyerekekkel.

Jelenleg budapesti agglomerációban 2500/3000 Ft/órában vállalok gyerekeket.

2023. máj. 26. 01:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok, kisebb betegséget vállalok, de házimunkát nem (ha épp alszanak a gyerekek, akkor elpakolom a játékokat, elmosom a cumisüveget, ilyesmi, de főzés-takarításnál min. 4000 Ft-ot kérnék).
2023. máj. 26. 01:21
 4/11 anonim ***** válasza:
91%

A papír semmit nem jelent.

Én adnék esélyt ennek.

2023. máj. 26. 02:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem a képzettség lenne a fő szempont,hanem hogy szereti a gyerekeket,jól kijön velük,ért a nyelvükön,és hogy megbízható.Ezen kívül ugye a gyereknek is szimpatizálni kell vele.A képzettség semmit nem jelent önmagában,csak azt,hogy az iskolát el tudta végezni.Ettől még lehet idegbeteg,vagy kiállhatatlan.Ismerek sajnos óvónőt is,aki nem szereti a gyerekeket.Hogy miért lett óvónő azt nem tudom.Az meg hogy hány nyelvet beszél,vagy van-e férje engem aztán egyáltalán nem érdekel.Házimunkát megint nem végeztetnék vele,nem bejárónő,hanem bébiszitter.Nem is örülnék,ha neki állna takarítani mondjuk,inkább játsszon a gyerekkel.Az jó,ha tanulásban tud segíteni,de igazából ez sem igazán elvárás.Pici gyerekkel vagy én,vagy a férjem tanulna,nagyobbal,ha kell korrepetálás vagy különóra, akkor meg az megint egy másik kör.Egy fizuért én nem várnék el 2-3 munkakört.
2023. máj. 26. 06:27
 6/11 NTBS ***** válasza:
35%
Igen.
2023. máj. 26. 07:09
 7/11 anonim ***** válasza:
41%
Én vakon nem bíznék benne, hiába vannak leírva csupa jó tulajdonságai. Nyilván, ha egy pszichopata, azt nem írja le az önéletrajzába. Sokat segítene, ha lenne róla referencia, tapasztalatok másoktól, pl. egy facebook oldal, ahol mindenki leírhatja, hogy neki milyen élményei vannak ezzel a babysitterrel. A szakmai végzettség egyáltalán nem elvárás, viszont nekem fontos lenne, hogy tudjon alapvető dolgokat a gyereknevelésről, hogy pl. épp milyen korszakon megy keresztül a gyerek, és annak a sajátosságait hogyan kezelje (ezt nyilván előre meg kell beszélni a szülővel, mert nincs két ember, aki ugyanúgy nevelne gyereket, de én nem hagynám ott a gyerekem olyanra, aki pl. rácsapna a kezére, ha hozzányúl valakihez, amihez nem szabad). Szóval egy ilyen elv egyeztetős beszélgetést mindenképp akarnék (amit persze fizetnék). Ha csak egy-két órára kéne vigyázni a gyerekre akkor max. 4000 forintot adnék, ha egy egész napra, akkor 2000-et. Budapest agglomerációban élünk, egy 2 éves és egy újszülött van, de legkorábban 3 évest hagynék ott nem rokonnal vagy baráttal egyedül.
2023. máj. 26. 07:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát, tekintve hogy az anyák 80%-a szakirányú végzettség nélkül vállal gyereket mégis képes felnevelni, igen, megbíznék benne, ha jól kijönnek a gyerekemmel.
2023. máj. 26. 12:09
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Soha nem bíznám idegenre, de még távoli rokonra sem.
2023. máj. 26. 18:33
 10/11 A kérdező kommentje:

Jolvan utolsó, de itt most arról van szó aki rabizna egy "idegenre"

Köszönöm a válaszokat, vidéken (Miskolcon) vállalnék gyerekeket én ilyen 1500/2000-re gondoltam ha alkalmi, ha hosszabb távú lenne akkor persze alakítanék az áron.

Meg nincs referenciám, bár tudnék szerezni rokonoktol, baratoktol, ismerősöktől.

A gyerekeket termesztésen jól kezelem, mielőtt elkezdodne a közös munka kikerdeznem (ahogy idáig mindig) hogy mit ehet, mit csinálhat, mi a tilos, hogyan szoktak kezelni a hisztit, dühöt, napi szokások. Enélkül nem is vigyáznék gyerekre hogy nem tudom nem-e allergiás esetleg valamire, vagy hogyan van nevelve,ezaltal én is úgy "nevelem"

Nincs szakiranyu végzettségem, de persze az anyák nagyszazalekanak sincs és mégis van gyerekük 😁

Hogyan szoktatok tesztelni a babysittert ha szoktatok? Pl figyelitek hogy viselkedik vele, vagy ha sétálnak akkor hogy vigyáz rá, esetleg a játszó téren?

Pszichopata természetesen nem vagyok, csak imádom a gyerekeket és tudok is velük banni🙈

2023. máj. 27. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!