Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes szülők ti mennyire...

Kisgyerekes szülők ti mennyire vagytok kimerűlve?

Figyelt kérdés
Nekünk 2 van, de olyanok vagyunk mint a mosott rongy. Munka, gyereknevelés totál kicsavar.
2023. máj. 14. 18:02
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Ja kb
2023. máj. 14. 18:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Dettó és monoton. És ilyen árak mellett alig van pénzünk kikapcsolódni neha (mozi stb,).

Szval... egyre rosszabb

2023. máj. 14. 18:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ovis és bölcsis van itthon. Pont olyan idősek, hogy már megy a hangzavar játék közben, a futkosás, a mindenre felmászás és az életveszély. Ez a hétvége őrültek háza volt, így, hogy esett végig az eső.

Ha a jelenlegi legfárasztóbb részét kellene kiemelnem, akkor az a felváltott táppénz a betegségek miatt… Folyamatosan gyomoridegem van emiatt. Nem érzem biztonságban magunkat munka terén.. Pénzünk se nagyon van spórolni ebben az új inflálódott helyzetben, ebbe fáradunk el inkább.

2023. máj. 14. 18:35
 4/10 anonim ***** válasza:
38%

3 éves a gyerekünk, eddig 5-6x kelt esténként, mostanában már csak egyszer. Még cicizik. Segitsegunk nincs. Egy hónapja dolgozok. De jól érezzük magunkat, imadjuk, hogy állandóan dumal és hétvégente minimum megyünk kikapcsolodni harmasban. Esténként pedig férjemmel kettesben nagyon jól esik.. Lenni. Ha nagyon fáradt vagyok is, ez tölt fel a legjobban.

A gyereket nevelni kell, a viselkedést szabályozni és akkor nem megy az agyadra.. Plussz nem arra koncentrálni ami nincs, hanem ami van.. Meglatni az örömöt mindenben. Kettőt nem akarok mert ennyire van max energiam és munka óta nekem igyis kevés amennyit vele tudok lenni, főleg kettesben. De ezt mas is tudta gondolom egy utan, nem muszáj két gyereket szülni, csak amennyitol boldogok vagytok

2023. máj. 14. 21:05
 5/10 A kérdező kommentje:
Ne haragudj kedves utolsó, kicsit megmosolyogtató volt ahogy írtad, hogy a gyereket nevelni kell. Egy barátom jutott eszembe aki 1 éves korában otthagyta a családját és átavanzsált hétvégi apukának. Na Ő szokta osztani az észt a gyereknevelésről. Nekem 2 fiú van, mindkettőt szerettük volna, az egyik 11 a másik 4, de ahogy a jó Vekerdy Tamás mondta, az életet is ki tudják szívni az emberekből a gyerekek. Mindkettő óriási boldogság, csak nem mindig egyszerű az élet.
2023. máj. 14. 21:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is jól viselkednek a gyerekek. Ettől független fárasztó mindig a saját elfoglaltságaim mellett még 2 csemete napirendjét is észben tartani. Kinek mikor van szülői, mit kell bevinni a suliba. Mi volt a lecke, azt átnézni, javítani. Reggelit-vacsit csinálni, küzdeni, hogy megyünk aludni.

3 évessel ezt el sem tudod képzelni ne haragudj 😅.

Ettől független imádom őket-de néha tényleg nagyon sok tud lenni.

2023. máj. 15. 06:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon, dolgozunk mindketten, gyereket hozzuk visszük, foglalkozunk vele, háztartás, mosás főzé takarítás vásárlás...gyerek egy energiabomba, lefáraszthatatlan..plusz most haláleset miatt is hónapokig tartó ügyintézéseink is vannak.. ha még nem lennénk elég elfoglaltak

A határidő naplóm nélkül a kapunk se megyek ki.

De legalább mondjuk nekünk pénzünk van bőven, most is jövő évre beterveztem 4 utazást (3 nyaralás, 1 wellness) mert kelleni fog az elmúlt év után a pihi..

2023. máj. 17. 09:57
 8/10 anonim válasza:
100%
Az egyik ADHD-s, a másik "csak" figyelemzavaros. Apukájuk is ADHD-s. Szerinted?? Nagyszülő nincs, 8 éve nem voltunk kettesben egyetlen este sem.
2023. máj. 17. 11:43
 9/10 anonim ***** válasza:
82%

Nekünk egyelőre nem vészes, nagyon nyugodt 3,5 éves lányunk van, aki majd szeptemberben kezdi az ovit.

Én nem dolgozom, itthon vagyok vele, így azért lényegesen könnyebb,bar 9 hónapos terhesen már más miatt nehéz egy napot végig tolni.

Szóval nekünk nem nehéz a gyerek nevelés, aztán majd 2 gyerekkel biztosan változni fog.

2023. máj. 17. 21:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ketten vannak, egy 6 hónapos és egy nem egész 3 éves. Én teljesen zombi vagyok, szoktam is mondani a férjemnek, hogy úgy érzem magam, mint amikor a telefonon kezd villogni az akksi. De így kb nonstop :D Amúgy két könnyű természetű, tündér lánykánk van, a baba is viszonylag nyugis és a nagy is meglepően könnyen kezelhető, de hát reeeeeeeeeeeengeteg energia. Mert ugye játszani, beszélgetni, bújni, hisztit kezelni, szoptatni, érzelmeket kezelni, kint lenni, szaladgálni, ide mászni-oda mászni, élményeket gyűjteni, jelen lenni, életben tartani mindkettőt, normális kaját adni neki(k, most már), rendet tartani, belenézni a tükörbe és elszörnyedni, napirendért imádkozni, éjszaka nem aludni, stbstb bizony fárasztó akkor is, ha nem dolgozom és amúgy egészséges, nyugis gyerekekkel kell mindezt végigcsinálni.

Imádom, nem cserélném semmire, de baromi kimerítő.

De őszintén szólva inkább ebben fáradok el, aminek értelme van és érzelmileg fel(túl)tölt, mint a munkában túlórázni/éjszakázni. Nem is várom az időt, hogy visszatérjek dolgozni, pedig sajnos muszáj lesz a kicsi 1 éves korában mennem :(

2023. máj. 18. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!