Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kezeljem, ha a kisgyereke...

Hogy kezeljem, ha a kisgyereket arra szólítják fel a szülei, hogy öleljen meg engem búcsúzáskor, azonban ő láthatóan nem szeretné ezt?

Figyelt kérdés

Férjem családjában van egy 4 éves kislány, akinek a szülei folyamatosan erőltetik az ölelést. Ők egy ilyen család, tudom, hogy nekik fontos, hogy öleléssel és puszival köszönjenek. Én nem vagyok ez a fajta, de már engem is ért kritika a részükről, ezért megteszem, amikor velük találkozom.

A kislányhoz is le szoktam guggolni, mikor mondják neki a szülők, hogy öleljen meg, de őszintén szólva baromi kellemetlen az egész, mert én nagyon megértem, hogy ha nem akar ölelkezni, akkor milyen megerőltető mégis megtenni, főleg ebben a korban.

Nekem már az is kellemetlen, hogy megkérdezem tőle, hogy kapok-e egy ölelést, mert erre soha semmit nem reagál. Aztán csak meg a szólongatás, hogy na, gyerünk, öleld meg. Ekkor egy darabig várok, aztán általában megölel. Viszont én ezt nem szeretném, mert úgy érzem, hogy neki ez nem jön. Nem is értem, hogy miért kellene engem ölelgetnie, amikor 3 havonta egyszer lát.

Frusztráló, hogy nem döntheti el, mit szeretne csinálni a testével.

Hogy állhatnék ehhez a dologhoz? Érdemes ilyenkor a szülőkkel szembe menni és mondani, valamit, hogy ne erőltessük?

2023. máj. 4. 11:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Ki vagy a történetbe? kije vagy a kislánynak?
2023. máj. 4. 11:20
 2/19 A kérdező kommentje:
Kislány anyukájának a testvérének a felesége :D Nem tudom, mi ez a rokoni kapcsolat egy szóval.
2023. máj. 4. 11:23
 3/19 A kérdező kommentje:
Szóval az anyuka a férjem testvére.
2023. máj. 4. 11:23
 4/19 anonim ***** válasza:
99%

A sogornőd az anyuka.

En momdanam,hogy nem kell megolelned ha nem akarsz,majd maskor,adj egy pacsit ha ugy jobb 🙂

2023. máj. 4. 11:24
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy inkább adj egy pacsit. Halálom mikor rákényszerítik a gyerekre az ölelést vagy még rosszabb a puszit.
2023. máj. 4. 11:26
 6/19 anonim ***** válasza:
24%

Miért kérdezed meg, hogy kapsz e ölelést?

Erre persze, hogy ugranak a szülei.

2023. máj. 4. 11:26
 7/19 anonim ***** válasza:
78%
Köszönsz és mégy is ki, esélyt se adva a kontaktusnak.
2023. máj. 4. 11:27
 8/19 A kérdező kommentje:

A pacsi jó ötlet, legközelebb kipróbálom.

Azért kérdezem meg, mert akkor már rászóltak a szülők és kellemetlen néma csendben guggolnom.

2023. máj. 4. 11:30
 9/19 anonim ***** válasza:
96%

Ilyen helyzetben leguggolsz, köszönsz a gyereknek, hogy szia és odatartod a kezed kézfogásra/pacsira, ahogy neki tetszik.

És SOHA nem kérdezel olyat, hogy kapsz-e puszit/ölelést, föleg, ha te sem szereted az ilyet!!!!!

2023. máj. 4. 11:30
 10/19 A kérdező kommentje:

Belegondolva félek a szülők reakciójától, ezért a kérdésemmel együttműködést próbálok mímelni.

Köszönöm mindenkinek a hasznos meglátásokat.

2023. máj. 4. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!