Mit csináljak???
Sziasztok!
Lassan egy éve húzodik, hogy elszeretnék költözni a másfél éves gyerekemmel a párom abszolút nem megértő sértve van az egója, hogy nem szeretnék vele lenni. Az elején még normalisan megbeszéltük, hogy elköltözünk akkor megértette rendes volt. Saj nos azóta se sikerült helyet találnom ahova mehetnék. Megkeseríti minden napomat, hogy takarodjak innen. A gyerekét leszarja napi 5 percre jó pofizik vele és ennyi. Egyik héten azt mondja igényt tart majd a láthatásra másik héten azt, hogy nem mert a közelembe se akar jönni. Ellátni sehogy nem tudja a gyereket nem tudja megetetni/itatni pelenkázni az anyjától várná el ha nála lenne. Egy szerencsétlen és nem akarja magát össze szedni. Én már teljesen bele betegedtem ebbe, hogy nem tudok elköltözni meg attól, hogy bennem van a félsz, hogy lecsúszik a leejtőn a párom ha elmegyünk innen. Fenyeget, ha nem tudom elvinni normális helyre a gyereket akkor hagyjam itt és én takarodjak. Dehát el se tudja látni... Nem hagynám itt. A gyerek nagyon apás de ő meg leszarja ha szabadnapja van csak a szobájába fekszik semmi mást nem csinál. Kell legyen megoldás, mért ilyen drágák az albérletek esküszöm szívem szerint már lefeküdnék aludni örökre. De nem tudnám megtenni ezt a gyerek miatt. Kikészülök
Az anyaotthon csak a kezdete lenne az új életednek. Amíg ott vagytok, addig sem élsz ebben a mérgező házasságban, van lehetőség más megoldások után kutatni. Akkor már megtalálhatnak a további lehetőségek, de amíg a langyos kakiban vagy otthon, nem.
Amíg nem változtatsz, nem lesz változás.
Hiába jössz azzal, hogy legyünk a helyedben. Ez elhárítás. Én a helyedben végiggondolnám logikusan, ha otthonról most nincs pénzem és nem is lesz albérletbe menni, akkor legalább elmegyek egy anyaotthonba. Aztán talán sikerülne szociális bérlakáshoz jutni. Otthon, a férjed mellett élve nem fognak egyet kiutalni neked, hisz megoldott a lakhatásod.
Anyaotthonban viszont, pont azért, mert az átmeneti, nagyobb esélyed lesz, hogy segítséggel, de külön tudjatok költözni.
"Hogy ne vihetnéd már el a gyereket az engedélye nélkül..."
Mondjuk csak azért, mert a másik fél a gyerek APJA???? Ugyanolyan TELJES JOGU SZÜLŐ, mint az anya addig a pillanatig, amíg nincs jogerős bírósági ítélet a gyermekelhekyezesrol. Tudod ennyi erővel apuka is foghatná a gyereket és vihetné, ahova akarja, bakker
Kedves kötözködni kívánó utolsó.
Addig, amíg nincs jogerős birosagi ítélet a gyermekelhelyezesrol, mindkét szülőnek ugyanannyi joga van a gyerekhez. Akkor is, ha fejre állsz. Anyuka mehet ahova akar, a gyereknek a hivatalosan bejelentett állandó lakcimen kell maradnia. Ha veszelyhelyzet van, akkor anyuka fogaj a gyereket, elmegy a rendőrségre feljelentést tenni, és ebben az esetben viheti a gyereket. Mellette kér egy sürgős, soronkivuli ideiglenes gyermekelhelyezest q bíróságon. Ezek hiányában bizony a rendőrség BARHONNAN haza viszi a gyereket a hivatalos ALLANDO LAKCIMERE.
"addig a pillanatig, amíg nincs jogerős bírósági ítélet a gyermekelhekyezesrol. "
Pontosan a gyermekelhelyezés hiánya miatt SEMMIT nem csinálna pl. a rendőrség, ha a kérdező rokonokhoz vagy anyaotthonba menne a gyerekkel.
Mert a határozatig bármelyik szülőnél lehet, az van nyerő helyzetben, akinél a gyerek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!