Lassan egy éve húzodik, hogy elszeretnék költözni a másfél éves gyerekemmel a párom abszolút nem megértő sértve van az egója, hogy nem szeretnék vele lenni. Az elején még normalisan megbeszéltük, hogy elköltözünk akkor megértette rendes volt. Saj nos azóta se sikerült helyet találnom ahova mehetnék. Megkeseríti minden napomat, hogy takarodjak innen. A gyerekét leszarja napi 5 percre jó pofizik vele és ennyi. Egyik héten azt mondja igényt tart majd a láthatásra másik héten azt, hogy nem mert a közelembe se akar jönni. Ellátni sehogy nem tudja a gyereket nem tudja megetetni/itatni pelenkázni az anyjától várná el ha nála lenne. Egy szerencsétlen és nem akarja magát össze szedni. Én már teljesen bele betegedtem ebbe, hogy nem tudok elköltözni meg attól, hogy bennem van a félsz, hogy lecsúszik a leejtőn a párom ha elmegyünk innen. Fenyeget, ha nem tudom elvinni normális helyre a gyereket akkor hagyjam itt és én takarodjak. Dehát el se tudja látni... Nem hagynám itt. A gyerek nagyon apás de ő meg leszarja ha szabadnapja van csak a szobájába fekszik semmi mást nem csinál. Kell legyen megoldás, mért ilyen drágák az albérletek esküszöm szívem szerint már lefeküdnék aludni örökre. De nem tudnám megtenni ezt a gyerek miatt. Kikészülök
Anyukám életében egy percet nem dolgozott, 18 évesen szülte az első gyerekét, nem volt szakmája sem, csak 5 gyereke, apukámnak volt egy 120 millió forintos villája (ami akkor még sokkal többet ért), munkája, drága ügyvédje. Anya elment a gyerekekkel otthonba, beadta a válást, nekiítélték a gyerekeket, vihette volna albérletbe a gyerekeit, de inkább az egész lezárása után visszament apámhoz. Ők is házasok voltak, apukám nevén volt a ház, mi oda voltunk bejelentve. Mégis megkapta volna anyukám a gyerekeket. Egy ügyvéddel beszélj, szerintem ő tudna a legtöbbet segíteni. #3
2023. máj. 6. 18:52
12/38 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, hogy elmennék anya otthonba a gyerekkel. De az idéglenes. Attól még utánna se tudok fent tartani egy albérletet hiába gyüjtögetnék. Ez a problémám.
2023. máj. 6. 19:41
13/38 anonim válasza:
Tehát magad is elismered, amit tudunk: mehetnél. A kifogásokat keresed.
2023. máj. 6. 19:45
14/38 anonim válasza:
Amíg anyaotthonban vagytok, vissza tudsz menni dolgozni, tudod intézni a bölcsit és a válást, hogy kapj gyerektartást. Ez a kettő együtt már elég tud lenni egy albérletre plusz megélni. Nyilván nem lesztek eleresztve, de ilyen az egyedülálló anyaság. Megpróbálhatsz már dolgozva egy jobban fizető munkára pályázni.
2023. máj. 6. 19:55
15/38 anonim válasza:
Én is azt tudom tanácsolni, hogy ideiglenesen menj anyaotthonba. Keress munkát, a kicsit add bölcsődébe. Ekkora gyereket már simán felvesznek.
2023. máj. 6. 20:47
16/38 anonim válasza:
Én azt nem értem..ha a felesége vagy, miért nem válsz el? Hány éve vagytok házasok? A házasság előtt is az ő háza volt? Ha van bevételetek akár neki akár neked annak a fele a tied. A megtakarítások fele a tied. Ha elválsz gyerektartást kell fizessen. Miért nem egy ügyvéddel beszélsz, hogy mik a lehetőségeid?
2023. máj. 6. 21:19
17/38 anonim válasza:
Hogy ne vihetnéd már el a gyereket az engedélye nélkül... Külföldre nem költözhetsz csak vele, szóval az anyaotthonhoz ez nem akadály. Mit vársz amúgy az itteni válaszoktól? Azt sem vagy képes elfogadni, ha valamit rosszul tudsz. Amúgy mi volt az eredeti terved a költözésre? Évek óta ilyen albérlet árak vannak. Most tudtad meg, hogy nem tudnád magad eltartani?
2023. máj. 6. 21:30
18/38 A kérdező kommentje:
Ez nem kifogás!! Ezt mondom hogyha anyaotthonba félre is tudnék tenni oke lesz kaukcióra pénzem. De 190ezer ft-os fizuból mégis hogy élnétek meg ha 120ezer egy albérlet? Se kaja se rezsi nincs benne! Kurvára nem kifogás hanem tehetetlenség! És tudom, hogy én kérdeztem ti válaszoltok meg nem tőletek várom, hogy megmondjátok a tutit. Csak ha már írtok értsétek amit írok. Nem kifogás, nem kényelmesen elvagyok itt csak az anyaotthon átmeneti amit ott félre rakok max 3hónapig el lennék vele a gyerekkel, utána lejár a gyedem is és akkor nem tudnák ennyit fizetni
2023. máj. 6. 21:32
19/38 anonim válasza:
Na figyelj, add bölcsibe a gyermeket, menj el dolgozni sürgősen. Minden petákot rakj fèlre magadnak valami biztos helyre! Ha összegyűlik egy nagyobb összeg, menj a gyerekkel anyaotthonba, kèrj ügyvèdi segìtsèget, kèrj az anyaotthontòl segìtsèget, biztos fognak segìteni! Válj el, a fèlretett pènzből kifizeted a kaukciòt, s albiba mentek idővel!
2023. máj. 6. 21:37
20/38 anonim válasza:
És a munka? Nem tudsz visszamenni dolgozni? Gyeden valóban nem lehet egyedül eltartani egy gyereket. Bár ha 190 ezret kapsz gyedre, akkor a fizetésed sem volt túl sok. Nézegess munkákat, mindegy hogy mit (mármint hogy mennyire álommunka), csak jól fizessen és alkalmas legyél rá. Abból már el lehet tartani egy gyereket. És beszélj ügyvéddel, vannak ingyenesek is, akik perelésre nem a legjobbak, de információt, tanácsot adni ugyanolyan jók, mint a többi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!