Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 év körüli gyerekek anyukái!...

1 év körüli gyerekek anyukái! Ti mennyit foglalkoztok egy nap a babátokkal?

Figyelt kérdés
Arra a foglalkozásra gondolok, amikor kizárólag őrá figyeltek, leültök vele játszani, mondókázni, mesekönyvet nézegetni, stb... Gondolom persze egész nap foglalkoztok vele, mert etetés, séta, pelenkázás ki tudja tölteni az időt, meg beszél hozzá az ember, amikor mos, főz, takarít, de most a fent említett értelemben érdekel a foglalkozás. Nálam ez csak percekben mérhető, mert annyira hamar elunom, és emiatt sokszor rosszul érzem magam.
2023. ápr. 27. 16:26
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Gyakorlatilag folyamatosan. Kivéve, mikor alszik.
2023. ápr. 27. 16:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Komolyan? Nem is játszik egyedül?
2023. ápr. 27. 16:32
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
Egesz nap...kiveve reggel ket orat.akkor fozok es villamgyorsan osszepakolok...egyedul nincs nagyon el,ha el is van,mindig rosszban santikál 😃
2023. ápr. 27. 16:37
 4/10 anonim ***** válasza:
67%

Egész nap. Egyedül nem kifejezetten szeret játszani, ha mégis összejön 10 perc, akkor gyorsan haladok a házimunkák egy-egy részletével.

Mi egész nap játszunk, mondókázunk, gyakorolgatunk, de azért mert ő ezt nagyon igényli és én is élvezem. Minden könyvét újra és újra átlapozzuk. Megépítem ugyanazt a tornyot is századjára, hogy lerombolhassa. A mondókàknál tapsikol, vigyorog. Ettől függetlenül nem azt mondom, hogy mindenki másnak így kell csinálnia.

2023. ápr. 27. 17:46
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Én is unom, de muszáj foglalkozni vele, különben nagyon ordít, illetve most már igaz idősebb, de elkezdett önveszélyes is lenni. Ha nem figyelek akár csak fél percig, felmászik a konyhaasztalra, aztán leesik, mert lejönni nem tud.

Nekem muszáj szó szerint a nap 24 órájában a fenekében lenni, mert különben súlyosan megsérül. És ez nem túlzás, volt, hogy úgy pisiltem, hogy nem vittem magammal, egyből felmászott a dohányzóasztalra, aztán beverte a fogát a földbe, tiszta vér volt a szája. És ezekből semmit nem tanul még, hiába fáj neki, újra felmegy és leesik. Viszont szeret házimunkában részt venni, meg főzni, ezekbe be tudom vonni, mint program. Úgyhogy haladok a nappal, de magára hagyni 5 percig sem lehet.

2023. ápr. 27. 18:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A játszótéren/játszókuckóban elvan magának is, vagy más gyerekkel. Illetve séta közben sem kell külön szórakoztatni, vagy mikor a hátamon van. De ha otthon vagyunk és nem alszik/eszik, akkor legfeljebb pár perceket van el konkrétan egyedül, utána keresi a társaságomat. Nem mértem még le, hogy mennyi időt kell igazán aktívan foglalkozni vele, de ezek a gyerekek már csak ilyenek 🤷‍♀️
2023. ápr. 27. 18:40
 7/10 A kérdező kommentje:
Ezek szerint én nagyon szerencsés vagyok, az én kisfiam simán elvan fél órákat, egyedül játszik, könyvet néz, pakol. Amikor nyűglődni kezd, akkor megyek oda játszani vele. Le a kalappal, el sem tudom képzelni, hogy egész nap nyűglődik egy gyerek foglalkoztatás nélkül.
2023. ápr. 28. 07:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Délelőtt kb. összesen egy órát, több részletben. Amiko igényli, hogy menjek, akkor leülök vele egy kicsit, amikor úgy látom, hogy semmi szükség rám ott, akkor megcsinálok gyorsan valamit. Délután többet, mert az apja is itthon van 3 után, így valamelyikünk tud vele foglalkozni állandóan, ha igényli. Egyébként én is nagyon unom. Néha csak a közelségemre vágyik. Nem is hajlandó játszani velem, csak üljek ott mellette. Máskor meg csak meg kell szeretgetni és megy tovább játszani, megint máskor meg tök jól eljátszunk. Na amikor csak ülni kell mellette, attól falra mászok... De hát mikor adjak neki közelséget, szeretetet, ha nem ilyen pici korában? Mondig erre gondolok ilyenkor...
2023. ápr. 28. 09:07
 9/10 A kérdező kommentje:
Persze, a közelségem igényli, azt én is. Állandóan szeretgetem, meg ilyenkor legtöbbször együtt főzünk, ügyesen tud már keverni, berakjuk a mosógépet, kimegyünk a kertbe bogarászni, ilyesmik. Én csak ettől a mellette üléstől vagyok ki, amikor csak néznem kell, hogy tologatja az autót, (mert sokszor az enyém se hagyja, hogy én is játsszak) meg mikor századjára ugyanazt a könyvet lapozzuk végig, na meg igen, a torony építés. :D Ez érdekelt, hogy ezt ki mennyire bírja, de tényleg le a kalappal.
2023. ápr. 28. 09:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Reggeli után el kell magát foglalnia, az a 2-3 óra a háztartást és a főzés, délután vele foglalkozok, amíg nem végez a férjem a munkával. Utána ő veszi át, vagy közös program.
2023. ápr. 28. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!